9 471 3

Ето го китайския мегаватов хиперкар

Радослав Славчев

В края на миналия месец китайската компания NextEV публикува първата скица на бъдещия си хибриден хиперкар с мощност 1 мегават (1 360 к.с.). Автомобилът, който ще се бори за клиенти с доказаните Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder и McLaren P1, има амбицията да се превърне в един от най-бързите в света.

Сега в интернет пространството се появи и първата реална снимка, даваща ни представа как ще изглежда китайския мегаватов хиперкар. Автомобилът е засечен по време на пътни тестове, а фотографията на практика разкрива екстериорният му дизайн изцяло. Най-вероятната дата на дебюта на хиперкара ще е на 21 ноември в Лондон.

Макар да се води китайски обаче, автомобилът ще се произвежда във Великобритания, а е разработен в научноизследователски център в Мюнхен. Повече подробности към момента не са известни. Знае се само, че ще ускорява до 100 за под 3 секунди, ще достига максимална скорост от над 300 км/ч, а цената му ще е над $1 млн.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mediator37
  Отговор
  1 06:09  19.10.16
  Че то няколко хеликоптера от по-евтините мога да си купя за тия пари.
 • някой си там
  Отговор
  2 06:50  19.10.16
  екстра си е разработен в Мюнхен все пак,но да не забравяме че тука в бг то нямаме пътища къде да се кара този звяр
 • тихо
  Отговор
  3 12:06  19.10.16
  хахаха, е колко е китайски този хиперкар, разработен в мюнхен, построен в англия, платен с американски долари от китаец :)))

Напиши коментар:


Публикувай