14 519 5

Euro NCAP разби новата E-Klasse на Mercedes

Радослав Славчев

Европейската независима организация Euro NCAP публикува резултатите от краш теста на седана Mercedes-Benz E-Klasse. Петото поколение на щутгартския седан получи пет от пет възможни звезди.

Автомобилът бе оценен с 95% за защита на водача и пасажерите, като даде и много добри резултати при фронтален, страничен и удар отзад. Единствената забележка и респективно по-слаб резултат, бе отчетена при нивото на защита на гърдите на пасажерите отзад при челен удар.

Mercedes-Benz E-Klasse е снабден със система за екстремно спиране, както и с т.нар. активен преден капак. Последният разполага със система, която при удар с пешеходец го измества назад към ветроупорното стъкло.

По този начин се увеличава зоната на деформация и се снижава значително риска от травми на пешеходеца. Въпреки това защита за пешеходци получи една от ниските оценки в теста - 77%.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост редактор
  Отговор
  1 15:59  19.10.16
  Към преводача: ветроупорното стъкло (windshield) се превежда по-правилно на технически български език като "челно стъкло". Поздрави.

  Коментиран от #5

 • Гост читател
  Отговор
  2 19:17  19.10.16
  Нали знаете защо българите не си е.ат жените на улицата?Щото другите ще спират да дават акъл.
 • Байерише
  Отговор
  3 19:26  19.10.16
  Вари го, печи го, каквото искаш го прави, ама немаца си е немец!
 • Euro NCAP
  Отговор
  4 20:31  19.10.16
  Аз пък не мога да разбера едно - защо за толкова години все още не монтират фронтални еърбези за задните места ? Отзад все още разчитат на допотопните предпазни колани при челен удар и реално нищо не предпазва уязвимите части като главата например и вратните прешлени ! Та питам - къде са им модерните технологии за седящите отзад пасажери ?
 • Милко Сечков
  Отговор
  5 21:17  19.10.16

  До коментар #1 от "Гост редактор":

  Анонимен гост редакторе, моля не давай акъл, на хората, които от години се занимават с автомобили, при това професионално, легитимно и платено. ти освен да избиваш комплекси при това анонимно пред компа, с друго занимаваш ли се - питам аз и отговор не искам.

Напиши коментар:


Публикувай