7 460 1

Шефът на Renault-Nissan оглавява и Mitsubishi

Георги Касабов

Президентът на Renault и Nissan Карлос Гон най-вероятно пое и длъжността председател на съвета на директорите на Mitsubishi Motors. Така французинът с ливанско и бразилско потекло стана първият мениджър, оглавил едновременно три автомобилни производителя, съобщава Bloomberg.

В момента Гон не само управлява алианса Renault-Nissan, а ръководи всяка от компаниите поотделно. За известно време той оглавяваше и съвета на директорите на АвтоВАЗ.

Nissan стана най-големият акционер в закъсалата компания през пролетта. Тогава вторият по големина японски производител купи 34% от акциите на Mitsubishi за $2.17 млрд. Другите крупни акционери са Mitsubishi Motors Heavy Industries, Mitsubishi Corporation и The Bank of Tokyo.

Nissan реши да купи дял в Mitsubishi, след като се разбра, че компанията е фалшифицирала данните за разхода на няколко от най-малките модели в гамата си. Новината предизвика 15-процентово поевтиняване на акциите на производителя и доведе до оставки на ключови фигури в ръководството.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 10:34  20.10.16
    ДА ВЪРНАТ ЛАНСЪРА!

Напиши коментар:


Публикувай