Last news in Fakti

30 Октомври, 2016 00:00 19 572 8

Харизматичните V8 двигатели

Сегашната ера на намелението на работния обем на двигателите и добавянето на турбокомпресори, определено обездушава машините на четири колела и много от феновете не са доволни. В техните сърца обаче, завинаги ще са автомобилите от 80-те и 90-те години - времена, в които ограниченията се смятаха за нещо вредно и грозно, а и електрониката не се намесваше грубо в управлението. Точно тогава са създадени и тези две атмосферни класики - 500Е и 928, които всъщност имат много общо. И двете излизат от заводите на Porsche с петлитрови V8 двигатели с 320 конски сили под предния капак. Боботенето и големите количества въртящ момент, не могат да бъдат описани, а по-скоро трябва да бъдат изпитани наживо и препоръчваме на всеки, който има възможност да опита - пристрастяването е гарантирано. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Колев

    3 0 Отговор
    Два страхотни автомобила от старата школа, груба мощ от големи мотори без излишна електроника и харизматичен вид отличаващ ги от тълпата, чиста проба ФЕТИШ!
  • 2 YAMAHA

    3 0 Отговор
    И чочонето и порша са чук класика просто
  • 3 арианка4378

    0 0 Отговор
    Видеото е отврат.Без да коментирам човека,дали защото беше травмиран от тези коли или по друга причина се беше представил посредствено.Другото което е че когато си на шибаното летище и имаш 2 шибани бързи коли и голям дрон с добра камера,първото нещо което правиш е да..ГИ ПРОБВАШ ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА.На макс обороти и ако си малко изрод със speed shift, но в случая и 2те коли бяха автоматил,така че просто можеше да настъпи газта.-10

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "арианка4378":

    Май арианката ти е дошла в повече.
    Колите са си супер и не на всеки му е фикс идея ш...ния драг.Някой просто се кефят на звука и на шофирането.То в случая с тези коли нема какво друго да се прави освен да се кефиш.

    Коментиран от #6

  • 5 Azzzzzzz

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "арианка4378":

    Ако поназнайваше малко английски език, щеше да разбереш, че човека не се интересува толкова от това да кара с 200+, колкото да се наслаждава на звука и мощта под капака... Ама тия неща не стават само с ядене, трябва и акъл!
  • 6 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Според мен пие "Deep"-че от Лидъл.....
  • 7 W 140

    1 0 Отговор
    И аз имам същият двигател 5.0 320 к.с. на 500 SEL. Откакто си купих колата не се надбягвам с никой, защото ми е ясно че е по-бърза от неговата. А звукът е толкова мощен и плашещ, че всеки път ми прави.
  • 8 Пушек

    0 0 Отговор
    И колко ти харчи на газ? И ква марка ти е газовото на 140 ката?