9 906 0

Виждали ли сте Toyota с мотор от Ferrari?

Виждали ли сте Toyota с мотор от Ferrari?
Радослав Славчев

Американският дрифт състезател Райън Търк публикува поредните интересни видеа, показващи развитието на неговия нов проект. Става дума за автомобил Toyota GT-86, който е оборудван с двигател от Ferrari 458 Italia.

Името на тунинг колата е GT-4586, което, както се досещате, е комбинация от индексите на двата автомобила. Двигателят на 458 Italia, който е интегриран в Toyota-та е осемцилиндров, разполагащ с мощност 570 конски сили.

Работният му обем е 4.5 литра, но по-любопитното е, че при Ferrari, този агрегат е разположен в задната част на колата, докато тук е монтиран отпред. Заради последното се налага сериозно преработване на конструкцията на Toyota-та.

Заради всички тези промени се налага и монтиране на специално разработена секвенциална скоростна кутия, която предава момента към задните колела. Поради недостатъчното място в моторния отсек, радиаторът е позициониран в задната част на автомобила.

За първи път за този интересен тунинг проект се заговори през лятото на тази година, като тогава бе обявено, че колата ще е напълно завършена през октомври. Автомобилът е специално подготвен за тунинг шоуто SEMA. Повече подробности за този интересен проект, очаквайте след официалното му представяне.


Напиши коментар:


Публикувай