5 Ноември, 2016 17:43 39 333 9

Китай реши проблема със заслепяването

Използването на светлините може да бъде опасно и всички, които са седяли зад волана могат да го констатират. В някои страни по света, представителите на закона глобяват за неправомерното им използване, но в една провинция в Китай са измислили много добро наказание. Всеки, който бъде хванат да използва дълги светлини в Шензен, без това да е нужно, бива линчуван да гледа своите собствени в продължение на една минута, като за целта те имат специален "стол на срама".

Първата подобна санкция е била приложена частично през 2014-та, но сега тя тече с пълна пара, като преди това е обнародена. Тази алтернативна санкция не е първата на шензенската полиция. Преди време, всеки заловен опасен пешеходец е бил принуждаван да носи зелена шапка, която да го "откроява" в ежедневието, като след това е трябвало да носи зелена жилетка и да инструктира останалите пешеходци за опасностите от пресичането на необозначени места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоест

    0 1 Отговор
    Това решава проблема с наказанието, но не и със заслепяването. Не зная дали би могъл да се реши проблема освен ако самитте производители и шофьори не го сторят? По принцип до 80 км в час да караш на къси е достатъмчно видимо. Оттам нагоре обаче се иска повечко осветеност напред поради скоростта... Мисля, че няма еднолично решение освен самото съзнание на шофьорите. Аз карам главно на къси, защото ен гоня нощно с високи скорости но наистина има доста силви фарове отсреща на дълги понякога. То и къде да караш по тия пътища на висока скорост? Само самоубиец би поддържал висока скорост на тия наши пътища.
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    НЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДОБРИ ПЪТИЩА,А ТИ НЯМАШ СВЯСТНА КОЛА.

    Коментиран от #3

  • 3 чичо доктор

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Коментарът ти е много сбъркан. Ходил ли си скоро на лекар? Имаш крещяща нужда от психиатър.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "чичо доктор":

    Хаха!Някакъв индивид доскоро искаше да ми продава хапчета за лудост,сега пък ти се натискаш да ме лекуваш по тела...Бе махайте се от главата ми бe,СТОТИНКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ!.аси...на краставичар краставици искат да продават...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гацо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Учъден":

    като плямпаш за грешки поне провери дали си адекватен
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нов

    0 0 Отговор
    Тъкмо се справиха със заслепяването и дойде ослепяването!