8 Ноември, 2016 05:30 17 829 4

Офанзивата на Opel започна

  • opel-
  • crossland x-
  • mokka-
  • insignia

Opel готви ново CUV и още шест модела през 2017-а

Офанзивата на Opel започна - 1
Предполагаемият външен вид на Crossland X

Новият модел на компанията Opel ще се казва Crossland X. Иновацията ще се появи на бял свят през следващата година и ще замени досегашната Meriva. Интересното е, че колата вече ще е кросоувър  (CUV - crossover utility vehicle), а не миниван, какъвто беше предшественикът и.

Още по-любопитния факт е, че автомобилът ще бъда направен на френска платформа. Базата ще бъде заимствана от групата PSA Peugeot Citroen, а към момента на нея се прави Peugeot 2008 и ще се прави новото поколение на Citroen C3 Picasso.Офанзивата на Opel започна
Crossland X ще се позиционира под Mokka X

Главният маркетолог на Opel Тина Мюлер, която разкри малкото подробности за новия модел, заяви, че колата ще се позиционира под Mokka X и е предназначена за хора, живеещи в града, но практикуващи т.нар. активен начин на живот извън него.

Освен тази иновация от Opel подготвят и новото поколение на Insignia, което също ще се появи през 2017-а, както и по-голям кросоувър с размерите на Zafira. Insignia-та ще получи приставката Grand Sport към името си и ще бъде показана на живо през пролетта на 2017-а в Женева.Офанзивата на Opel започна
Crossland X по време на първите си пътни тестове

Следващата година Opel ще има силно присъствие във всички автомобилни категории. “7 през 17” е името на моделната офанзива, състояща се от седем премиери през 2017 г. Никога досега през дългата си история (автомобилно производство от 1899 г.!) Opel не е имал толкова много нови модели в рамките на една година.

“7 в 17” е част от разширената моделна офанзива с 29 нови модела между 2016 и 2020 г. През този период позиционирането и портфолиото на марката ще бъдат напълно обновени. Предстоящите седем новости от Opel през 2017 са: Opel Ampera-e, Opel Insignia Grand Sport, Opel Insignia Sports Tourer, Opel Insignia Country Tourer, Opel Vivaro, Opel Crossland X и новият CUV в C-сегмент.Офанзивата на Opel започна

Подронби технически характеристики за моделите на Opel - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    2 3 Отговор
    Не можах да се сетя за 7 модела на Опел, а то какво излезе, нова червена Инсигния, нова зелена Инсигния, нова зелена Инсигния.... Каквото и да правят от Опел, винаги ще си останат един компромис. Въпреки всичко за българския пазар минава за премиум с този наплив на Дачия.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Гоуст

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чичу Ади":

    Ако сравняваш Опел и Мерцедес, то да опелът ще е компромис.Но пък ако сравниш парите, които ще дадеш за Опел и Мерцедес и качеството, което ще получиш за тия пари, излиза че Опел е една много добра марка. Същото важи и за Форд
  • 3 Gosho Vectrata

    2 1 Отговор
    Разширяването на моделната гама и обновяването на моделите е много добър ход на Опел. По този начин хората, харесващи марката, ще имат по - голям избор. Това се отнася не само за новите автомобили. Тези, които се заменят с нови модели, също стават по - достъпни, защото цените им намаляват. Според мен превръщането на Мерива и Зафира в кросоувъри ще бъде грешка в дългосрочен план.
  • 4 Димитър Колев

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чичу Ади":

    Нямаше смисъл да се хабиш да пишеш такъв глупав коментар. Компромис спрямо кое, спрямо премиум трошляците които струват по два чувала пари, само не ми обяснявай че дървения ВАГин е много по-добра кола от Опел.