Last news in Fakti

9 Ноември, 2016 14:23 17 000 8

Едно шаси за Lada, VW, Ford и Kia

  • lada-
  • автоваз-
  • платформа-
  • шаси
Едно шаси за Lada, VW, Ford и Kia - 1

Вицепрезидентът на АвтоВАЗ Харалд Грюбел огласи една доста любопитна и звучаща почти невероятно, идея. Неговата концепция е, автомобилните производители, работещи на територията на Русия, да се включат, съвместно с АвтоВАЗ, в разработка на обща платформа.

Ако това се случи, то на въпросната универсална база ще се пускат модели на марките Lada, Volkswagen, Ford и Kia. В идеята на Грюбел влиза и производството на унифицирани компоненти за автомобилите на четирите марки.

По мнението на Грюбел, в момента руският автомобилен пазар се намира на практика в начален стадий на развитие и подобна идея ще се отрази добре за всички. Още от, наглед абсурдните предложения на Грюбел, включват съвместно използване на трансмисии, елементи от окачването и компоненти по силовите агрегати.

Идеята идва по повод неприятната динамика на руската рубла, довела до сериозно поскъпване на чуждестранната продукция. Според специалистите обаче, подобна концепция едва ли ще се превърне в реалност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чук норис

    1 0 Отговор
    Толкова за великата Русия. Начален стадий на развитие. Хахахаха.

    Коментиран от #6

  • 2 Д-р Менгеле

    1 1 Отговор
    Велика, велика, колко да е велика. Само русофили продължават да се хващат на пропагандата за великата Русия. В технологичния свят в който живеем, Русия се превърна в страна от третия свят, за това изпадна в тотална изолация. За сега се спасява с природните си блага, но скоро може и това да не й помага. Иначе евала му правя на Путин, за усилията които полага, за да държи някакво ниво. Постоянни провокации, заплахи към запада с физическа саморазправа... Не е вдигнал бялото знаме, като нашия вожд.
  • 3 до чук норис

    0 1 Отговор
    не можа ли да вденеш,че става въпрос за руската автомобилна индустрия, тя е в начален стадий на развитие и то е защото руснаците просто не искат да инвестират в автомобилостроенето,... те си инвестират в други отрасли, знае се къде

    Коментиран от #5

  • 4 до менгелето

    0 1 Отговор
    абе менгеле....като ви гледам вас силноумните американофили колко сте умни и начетени, разбиращи от всичко, става ясно защо държавата и народа е на това дередже... а точно вие сте с най-промитите мозъци
  • 5 незнайния

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "до чук норис":

    Даааа , знае се къде , в ошфорките , ама извън Русия , щото руските олигарси са най наясно ,че такова чудо като руска "икономика" няма и няма да има
  • 6 епа ти

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "чук норис":

    Аз още имам Лада от 80-те години. И за мое учудване още върви...вярно не може да се сравнява с Опел Голф Мазда... НО? Най-чудното за мене е, че съседа кара Опел Вектра, а само кат о се ядосам някой път при ремонтите и се разхукам на болтариите, той вика - кат не ти харесва продай ми я, давам ти Опела! Ей това ме учудва, но го разбирам защо? Проста, с лесна сглобка, ако има части са по-евгини, вярно гори много, но пък се поддържа с лекота. Ако сложиш и АГУ пада разхода... Аз разбира се няма да яп родам, не от финансова, а от емоционална точка - тя ми е спомен от един семеаен живот при соца - мама татко аз и други. Не тъжа по соца, просто си ми и свидна Ладичката. като някаква картина вещ. Не са съвсем лоши, не разбирам защо ги подигравате? Новите модели на руснаците са с 5-6 степенни трансмисии, по-икономични от преди. Освен това са сравнително здрави на ходова част и са пригодени за руските пътища...разбирай сибирски коловози... Е те имат и хубави магистрали, но колите им са като всъдеходи...вървят дето се наложи. Разбира се не може да се сравнява качеството с на Тойота, Хонда .... но да не забравяме, че руските коли са по-евтини и вършат работа. Ако е до суета, търсете си маркови скъпи коли - там е качеството! Ако е до ралбота, тук асортимента е свръхбогат. Руските коли, румънските са по-евтини и вършат работа. Всеки си търси своето.
  • 7 SpEeD~HuNteR

    0 1 Отговор
    Momcheta nese draznete pomejdu si za gluposti!
    Za Ruskite avtomobili moga da vi kaja da se razrovite malko v neta i da obırnete vnimanie na poslednie koncept na Lada...
    Ne sım rusofil no ako govorim i za ruskata tehnika izobşto... vsiçki znaete za kakvo govorq...
    İmam i dve dumi za kolegite koito pluyat rusnarsite po na gore:
    - Do kato Balgaria beşe v rusko vladenie zaşto togava ne protestirahte?

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "SpEeD~HuNteR":

    Понеже задаваш смешния въпрос "Защо не сме протестирали когато БГ е била руско владение",ще ти отговоря още по-смешно-Ами защото СИ ПАЗЕХМЕ СИЛИТЕ ЗА СЕГА.