11 Ноември, 2016 12:05 17 255 7

2.0-литров мотор за новата X-петица

  • bmw-
  • x5

Актуалното поколение на X5 явно ще бъде едно от BMW-тата с най-кратък жизнен цикъл. Предшествениците му E53 и E70 се произвеждаха по около 7 години, а сегашният модел се готви да предаде щафетата след едва 3 години на конвейера.

Папараци заснеха прототип на новата X-петица по време на изпитания. Тестовото муле е скрито под дебел камуфлажен "кожух", но въпреки това дава някои улики за външността на следващото баварско SUV.

Баварските дизайнери очевидно целят да запазят разпознаваемостта на модела. Измененията в пропорциите и "физиономията" имат подчертано еволюционен характер. Под камуфлажа прозират по-големи "бъбреци" на радиаторната решетка, но радикални завои в стилистиката не се очакват.

За сметка на това предстоят метаморфози в технически план. В основата на следващата X-петица ще лежи платформата CLAR с двойни напречни носачи отпред и петлостово окачване отзад. Използване на въглеродни нишки в силовата структура на каросерията по подобие на новата седмѝца не се предвижда, но всъдеходът въпреки това ще олекне значително.

Абсолютна новост за модела ще бъде 2.0-литровият четирицилиндров бензинов двигател B48B20, който се монтира и на 7er G11. В гамата ще присъстват също 3.0-литрови бензинови и дизелови мотори. Разбира се, ще има и V-образен осмак.

Дебютът на новото поколение X5 се очаква през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    1 0 Отговор
    Изглежда добре на дизайн но 2.0 ще му е доста слабичко няма да върви.Ще стане нещо като х1

    Коментиран от #2

  • 2 Пузо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Aaaa, предницата можеше и по-грозна да я избарат!

    Коментиран от #3

  • 3 Лучник

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пузо":

    Това не са снимки от производителя...
  • 4 Кобрата

    1 1 Отговор
    Малко избързват с подмяната на модела...сегашната X5 могат да си я продават поне още 4-5 години и ще си е вървежна...
  • 5 BATJ

    0 0 Отговор
    Това ще е голям фейслифт, а не напълно нов модел.
  • 6 YAMAHA

    1 0 Отговор
    С двулитровия мотор ще му чука аванса на витиня и едвам ще избута гаранцията!
  • 7 Bmw

    1 0 Отговор
    Май по- грозно няма накъде.