4 909 0

Ще има нов McLaren F1

Радослав Славчев

Ръководството на компанията McLaren е дало зелена светлина за разработка на нов суперкар F1. Това съобщи изданието Carbuzz, позовавайки се на един от основните клиенти на британската марка.

Към момента новият хиперкар се изгражда около модернизиран карбонов монокок от модела P1. Проектът е с вътрешнозаводско наименование hyper-GT и в него са заложени редица стилистични елементи, присъстващи в първия F1.

Предполагаемата външност на новия McLaren F1

В това число са включени отварящите се нагоре врати и разположения на тавана въздухозаборник. Освен това салонът ще е триместен, като мястото за водача ще е централноразположено.

Предвиденият тираж на новия хиперкар е 106 бройки. По-рано, по непотвърдена информация се спекулираше, че новият F1 ще се оборудва с 3.9-литров битурбо мотор, който е V-образен шестцилиндров и ще разполага с мощност над 700 коня.

Сега изданието Carbuzz твърди, че силовият тракт ще е хибриден, като ще бъде използван същия 3.8-литров мотор с вътрешно горене. Мощността на тракта ще е толкова голяма, че моделът ще е най-мощният в историята на британската марка.

Хиперкарът F1 ще се прави само в т.нар. гражданска версия, като състезателен и открит вариант не се предвиждат. С автомобила ще се занимава основно подразделението McLaren Special Operations (MSO), а първите клиенти ще си получат автомобилите най-рано през 2019 година.Напиши коментар:


Публикувай