Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 11:57 53 355 35

Арестуваха тийнейджър, карал с 335 км/ч

  • ford-
  • mustang-
  • инцидент-
  • хектор фрейър-
  • арест-
  • нарушение
Арестуваха тийнейджър, карал с 335 км/ч - 1

19-годишен младеж бе арестуван, след като се опитал да избяга от полицейски патрул със своя Ford Mustang от 2011 г. По време на последвалото преследване Хектор Фрейър карал със скорост над 330 км/ч, съобщава Oklahoma City Press.

Инцидентът се случил на 14 ноември на магистралата "Килпатрик Търнпайк" край Оклахома сити в едноименния щат. Полицаите опитали да спрат колата на Фрейър за превишена скорост. Вместо да намали обаче, Хектор натиснал газта до дупка и бързо ускорил до 280.

Арестуваха тийнейджър, карал с 335 км/ч

В заформилата се гонка радарът на ченгетата на няколко пъти засякъл скорости над 300 км/ч, като в един момент Mustang-ът се движел с 208 мили/ч (334.7 км/ч). "Момчето определено искаше да ни се измъкне на всяка цена. По едно време даже изключи фаровете, за да не го виждаме", разказва капитанът от пътната полиция на Оклахома Пол Тимънс.

В крайна сметка Хектор Фрейър бил сгащен на паркинг, където се опитал да изостави колата. Предявени са му обвинения в опасно шофиране и неподчинение на органите на реда.

От полицията в Оклахома не уточняват какъв Mustang е карал младежът, но по всичко личи, че автомобилът е бил модифициран сериозно. Максималната скорост на Shelby GT500 от 2011 г. по каталог е 305 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спас

    10 9 Отговор
    Малко пресилена история...

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Спас":

    Ти сигурно си по-запознат, нали?
  • 3 Петров

    13 2 Отговор
    Само не разбирам, как случката се развива в Оклахома, а на снимката върху табелата пише "Канадски окръжен затвор". Някакви идеи?

    Коментиран от #4, #8, #11, #21

  • 4 Morgoth

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петров":

    Не били компютри, ами били компоти. И ги били купили, ами са ни ги върнали ...
  • 5 някой

    9 2 Отговор
    И датата е 13 на дисплея,а говорят за 14 ноември.
  • 6 Пешо

    9 10 Отговор
    Тоя тулуп кога вдигне 335 км/ч ще стана трамвай!
  • 7 doe

    6 2 Отговор
    ако не беше зарязал мустанга нямаше да го хванат :D
  • 8 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Петров":

    https://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_County,_Oklahoma
  • 9 Фейк

    8 10 Отговор
    335 км/ч!!!! - Че Форд Мустанг да не е Кьонигсег или Ламбо, Ферари, Бугати...?!!
  • 10 ... Левски С

    7 8 Отговор
    Чудно ми е как една полицейска кола ще вдигне 300 км за да го преследва.. А да караш с 300 на български пътища няма как , или ще минеш през дупка или ще излезеш от пътя .. Тази статия е 99% лъжа

    Коментиран от #15

  • 11 Пор

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Петров":

    Става въпрос за окръг Канейдиън в Оклахома
  • 12 Васичка Атанасова

    6 1 Отговор
    и на мене ми се струва че е доста преувеличена тази история
    иначе полицаите в щатите карат много мощни коли
    а и често ги преследват по въздух със въртолет
    така че измъкване там рядко може да се случи
  • 13 Гост

    11 3 Отговор
    Като чета повечето коментари, направо недоумявам, как може да има толкова заблудени хора, които си мислят, че са много хитри и са забелязали световната конспирация срещу тях?!
    Ами да бяхте помислили малко преди да пишете подобни коментари!
    Къде прочетохте, че тази снимка е полицейската регистрация точно по този случай? Защо да не може да е от предишни провинения?
    А и в статията си пише, че не са го хванали на магистралата, а на паркинг, което значи, че не са го настигнали с трошките си.
    Толкова ли е сложно да се повярва на очевидното?
    Аман от параноици, които си мислят, че все някой ги лъже! То и аз съм станал такъв, но явно средата у нас нещо е увредена! Постоянно ни лъжат за всичко и ние вече станахме като луди психопати, които не вярват дори на очите си!
    Хубаво е обаче малко да се мисли!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иванов

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "... Левски С":

    Байчо, кви български пътища те гонят,тва става в Америка.Сляп ли си, не можеш да четеш ли?
  • 16 Иванов

    4 1 Отговор
    Ето , който може да чете- http://www.nydailynews.com/news/national/oklahoma-teenager-eludes-police-208-mph-ford-mustang-article-1.2875742
    Хората пишат ,че младежа е бил от местните рейсъри.
  • 17 Иванов

    6 2 Отговор
    Написано е също как е хванат- помощник шерифа го е настигнал , щото е бил спрял на червен светофар. Малко се осведомете ,преди да пишете глупости,че не е вярно. ТИпично по български - дървени философи

    Коментиран от #19, #35

  • 18 марио

    11 1 Отговор
    Да го взимат в наскар и това е!!!!! Роден талант!!! Малко хора могат да увържат кола с над 300 и то под напрежение!!!! Роден пилот!!!
  • 19 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    Все пак, статията много издиша, в много посоки. Скорост от 335 е прекалено висока за такава комбинация автомобил/път. Обикновено такива скорости се постигат за много кратък интервал, пистово, от автомобили с различен тип конструкции. Модификациите, тунинга, чипосването и турбините, заедно с окачване, скоростно кутии, гуми и т.н. трудно биха изкарали от Мустанг 335 км./ч, на магистрала. Не споря, но надали! :) ..че и уж бягал със 300+, ама спрял на червено, пък може би и после на МакДрайв, че да хапне...хахахах

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    http://www.kansascity.com/news/nation-world/national/article115383543.html

    Коментиран от #23

  • 21 РК1111АТ

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Петров":

    Хванали са го чак в Канада, затова така. И аз като бягам от наште куки с голфа, понякога стигам до сръбско... а ве като дигнеш над 300км/ч и пътя не се усеща. А пък веднъж карах на бензин и ще съм вдигнал над 340км/ч, щото докато спра и се оказах чак в гръцко.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    o.k.
    Не съм казал, че статията не е преписана правилно от факти.бг, а просто, че е малко вероятно да кореспондира на 100% с истината. :)
    Има няколко опорни точки около които може да се спори:
    - дали е възможно;
    - при какви условия;
    - доколко показанията на полицая и на радара са реални.
    Лично аз споделям мнението на този коментар от линка ти:
    "A Shelby Cobra Mustang, race ready, tops out at 185 MPH...and its supercharged. Even 700HP NASCAR race cars have to be driven for a few miles to get a few MPH above 200 MPH...and even then, its on the straight aways.", като ще добавя още няколко аспекта:
    време, мили, достатъчно горивото и гуми.
    Ето нещо интересно за Бугати:
    "при максимална скорост от 400 км./час гумите на Veyron имат срок на годност от 15 минути. При тази скорост, резервоарът от 100 литра бензин се изпразва за точно 12 минути."

    Няма да споря повече, а и не искам.

    Има два типа хора: такива, които подлагат на съмнение отклонения от общоприетите норми и факти и такива, които вярват сляпо на всичко, което им се иска да е истина. Е, аз съм от първите. :)

    Приятен ден на останалите!

    П.С.
    Една от причините NASCAR пистите от коментара по горе да позволяват такава скорост центробежната им форма, която притиска колите към настилката и не позволява те да изхвърчат от пистата. Едновременно с това шофирането само направо позволява достигане на лимита, но както е написано, това става след доста мили и време.

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 24 Кольо Камиона

    2 1 Отговор
    Въпрос на време е да се появи заглавие "Арестуваха български пенсионер (бат ви Кольо), карал с 300 километра в час, не дал 100 лева на милиционера за кафенце"
  • 25 Тема

    2 0 Отговор
    Абе понякога стават чудеса....

    Преди доста години бях взел една Ланча Тема 2.0 Турбо, да я пробвам, и на естакадата за Аерогарата за секунда вдигнах 280 и веднага махнах крака от газта...
    Не се хваля, щото така и не я купих тая кола.
  • 26 Бургас

    1 0 Отговор
    Оххх как искам и аз такъв Мустанг ... не истина направо ...
  • 27 Иванов

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Значи ,можем да спорим до утре- в Америка има доста пътища ,които са гладки и прави в продължение на 10-ки километри . Има хора с доста парички и си правят колите по 1000 коня, без проблем.Никой не е казал ,че Мустанга е карал 12 мин. с 335 км/ч. Дигнал ги е за момент- за 1 сек./примерно/. Ноо като каза ти -има два типа хора- едните приемат за вярно ,това което американски униформен полицай е казал, другите веднага казват ,че това не е възможно, просто щото те не са го виждали или преживявали. Аз също не споря. Лек ден.
  • 28 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    И още нещо - американски униформен полицай -той няма нищо общо с наште калпаци ,дето се крият по храстите ,да хванат някой, да му вземат 20 лв. Там законите са безмилостни и подбора на полицай -също.
  • 29 Боби

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Колега , терминалната скорост на Texas Mile в момента е малко над 278 мили в час. Това е за една миля от място като е постигнато от Ford GT , който е здраво пипнат , но е street legal . Така е напълно възможно келешчето за кратко да се е движило с 208 мили в час...
  • 30 бръм бръм

    1 0 Отговор
    било е като на филм.те и дожджовете на американските ченгета са яко пипнати и преследването е било като за камера.колкото до скоростта ,хм ..........ами че що да не може да я вдигне като е моднат допълнително ;) Някой от вас четат само заглавията без подробностите под тях ;)
  • 31 Кулето

    2 3 Отговор
    Никой от вас не каза че в България ако хванат някой да кара така изобщо няма да го арестуват,и тук карат с над 200 и ги засичат някой да е арестуван а за ефективна присъда да не говорим,атова л..но ще си понесе отговорността,не ги харесвам Американците но държавата им е наред
  • 32 gost

    0 0 Отговор
    http://www.nydailynews.com/news/national/oklahoma-teenager-eludes-police-208-mph-ford-mustang-article-1.2875742
  • 33 Кобрата

    4 2 Отговор
    Пича яко му е дал турмата на този Mustang! Евала, така се прави!
  • 34 ХАНКО

    0 0 Отговор
    вземете направете момчето състезател та белким се укроти
  • 35 Знаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    По принцип си прав, но е хубаво нашите журналисти когато преписват от някъде да го правят цялостно, а не да правят сбит преразказ написан от второкласник, от който нищо не става ясно.