22 Ноември, 2016 13:23 7 683 1

Завод на Nissan спря работа заради земетресението в Япония

  • nissan-
  • земетресение-
  • фукушима-
  • япония
Завод на Nissan спря работа заради земетресението в Япония - 1

Заводът за двигатели на Nissan Motor в префектура Фукушима е преустановил работа, докато не отмине опасността от нови трусове и цунами, съобщава Reuters. Земетресението с магнитуд 7.3 бе регистрирано от сеизмологичните служби на Япония миналата нощ, което накара властите да издадат предупреждение за силни приливни вълни и евакуация на населението в крайбрежните райони на страната.

Фабриката на Nissan пострада сериозно след труса от 2011 г., при който загинаха над 18 000 души. За разлика от тогава обаче заводът не е претърпял щети и никой от работниците не е пострадал.

За момента Nissan е единственият японски производител, чийто производствен цикъл ще бъде нарушен в резултат на природния катаклизъм. От Toyota обявиха, че всички заводи в североизточната част на страната продължават да работят нормално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.