8 932 9

Daimler уволни висш мениджър за расизъм

Георги Касабов

Шефът на китайското подразделение за лекотоварни автомобили на Mercedes-Benz Райнер Гертнер е бил освободен от поста си след инцидент на пекински паркинг. Немецът напсувал местен жител и го напръскал в лицето със сълзотворен спрей, съобщава New York Times.

Причина за конфликта между двамата мъже е христоматиен пример за войните на пътя, които се водят по цял свят. Гертнер и китаецът не могли да се разберат за правата върху паркомясто.

По време на препирнята висшият мениджър от Daimler стоварил върху съперника си лавина от всевъзможни обиди, включително и расистки, а накрая решил да затвърди вербалното си превъзходство с лютив спрей. Свидетели на скандала станали няколко души, благодарение на чиито разкази случката е една от най-обсъжданите в китайския интернет тази седмица.

В юридически план скандалът бързо бил заметен под килима. На пострадалия китаец била предложена щедра компенсация и двете страни в конфликта нямали претенции. Ръководството на Mercedes-Benz обаче преценило, че широкото огласяване на историята може да нанесе непоправима щета по имиджа на концерна и уволнило Гертнер.

Регионалната пресслужба на Daimler е поднесла на китайския народ официално извинение за поведението на мениджъра. В изявлението се подчертава, че в компанията нямат място сътрудници, които не споделят морално-етичните ѝ ценности.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХАСАН
  Отговор
  1 09:44  23.11.16
  Ами немец !!!!какво се чака--дядо му е носел бонбони с заплатата получена от-смяната в Аушвиц

  Коментиран от #8

 • Ценности
  Отговор
  2 09:45  23.11.16
  Еврогейските ценности вече са навсякъде! Казал си човекът истината, за което бил уволнен - това е "демокрацията" на западняците - най безумният строй измислян някога!!!!!
 • 3 09:52  23.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ура
  Отговор
  4 10:15  23.11.16
  Да живеят демокрацията и свободата на мненията !

 • Ура
  Отговор
  5 10:16  23.11.16
  Да живеят дИмУкрацията и свободата на мненията !
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  6 11:43  23.11.16
  Който си е имал работа с китайци, ще застане на страната на германеца, много подмолно племе, неслучайно в целия регион нямат съседни държави дето да не ги мразят! А относно поведението на компанията, то е ясно, политическата коректност взима чудовищни размери вече!

  Коментиран от #7

 • ШВАБЧЕТО
  Отговор
  7 12:20  23.11.16

  До коментар #6 от "Mercedes-Benz":

  мюсюлмански автомобил(немски)-НИКОГА! Ако не са китайците да ви купуват автомобилите сте гола вода. Благодари се,че ги има
 • mediator37
  Отговор
  8 13:11  23.11.16

  До коментар #1 от "ХАСАН":

  Пак се издаде, че си еврейче.
 • корпорацията плаща за тишина
  Отговор
  9 21:17  23.11.16
  Не го мислете човека. Едва ли съжалява , че е напсувал наглия китаец. Със сигурност е отнесъл поне 10 заплати от по 20-30 000 ЕУР , и вече сигурно има работа във Волксваген или подобни :)

Напиши коментар:


Публикувай