Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 10:33 25 194 13

Привидения против карането на "дълги"

  • дълги светлини-
  • автомобили-
  • привидения
Привидения против карането на "дълги" - 1

В китайската провинция Шандун шофьори започнаха да прилагат една интересна технология, целта на която е да дисциплинира возачите на моторни превозни средства, които карат на дълги светлини.

По информация на The South China Morning Post, в последно време по пътищата в провинцията са се случили няколко пътнотранспортни произшествия, завършили със смъртни случаи, като причина за инцидентите е карането на дълги светлини.

Поради тази причина автомобилистите са започнали да лепят на задните стъкла на автомобилите специално прозрачно фолио, което като се освети от дългите светлини на автомобила отзад изобразява реалистични картини на страховити привидения.

Стикерите са широко разпространени в Шандун и се продават свободна за около 100 юана. От полицията обаче казват, че въпросната технология също може да стане причина за ПТП и възнамеряват да я забранят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хикса

    1 1 Отговор
    Хитро решение, стига да не уплаши някой джигит, каращ на дълги и той самият да вземе да катастрофира.
  • 2 гост

    15 0 Отговор
    Боли те .... за джигита, по-добре сам да се очисти, отколкото да утрепе невинни....
  • 3 Момъкът

    7 1 Отговор
    Едно време много ме дразнеше като ми се лепнеше некое тъпанарче отзад и ми светеше, та миислех да монтирам някаква лампа която да свети назад и да я пускам в такива случай ама прецених че можех да заслепя фатално евентуалният идиот и така се отказах от иначе великолепната идея

    Коментиран от #4, #6

  • 4 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Момъкът":

    Какъв ти е проблема с тези, дето се лепят отзад? Биеш рязко спирачки 1-2 пъти и ще им дойде акъла в главите.

    Коментиран от #7

  • 5 Morgoth

    4 2 Отговор
    Това е по-вероятно да предизвика интерес у хората в задната кола и да задържат по-дълго дългите за да разгледат картинката.
  • 6 Morgoth

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Момъкът":

    Пробвай да не засичаш кращите по-бързо от теб, а когато изпреварваш да се прибираш бързо в дясната лента. Така драстично ще снижиш дългите в гърба си. Ляв мигач когато виждаш, че те наближава някой също върши работа.
  • 7 Morgoth

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Зависи на какъв ще попаднеш, може като те изпревари той да ти набие спирачка. А ако е достатъчно гламав може и да ти я набие така че да се ударите след което ти ще си виновен.
    Подхода "ако кара по-бързо от мен ще му направя път при първа възможност" е по-добър от подхода "какъв е тоя, че ще кара по-бързо от мен, при условие, че аз съм с максималната разрешена скорост".
  • 8 onq s konq

    2 8 Отговор
    Не виждам какъв е проблема някой да кара зад мен на дълги светлини,след като това изобщо не ми пречи?Огледалото ми е самозатъмняващо се,а страничните са прибрани предварително защото не могат да се свиват при движение.Само веднъж забравих да ги прибера след стъмване и като ми се лепна някакъв докато си карам със 160 по пътя Плевен -Бяла посреднощ,естествено отидох на 200,той не изостава...и през цялото време тия две странични огледала ми светеха като слънца точно в очите...Е няма да се повтори никога!

    Коментиран от #12

  • 9 Plovdiv

    5 0 Отговор
    А не е ли по-удачно въпросното фолио на задното стъкло просто да е рефлекторно и да връща светлината обратно към този, който е включил дълги светлини?
  • 10 ох на батко

    0 0 Отговор
    трябвало е да монтират по един лазер насочен на задното стъкло насочен към водача отзад да видиш какъв ефект ще има
  • 11 peter

    0 0 Отговор
    NEMOGA DA POVQRVAM TOVA NESHTO KAK IM HRUMNA V MOZAKA. AZ SAM UBEDEN CHE TOVA SHTE OVELICHI KATASTROFITE MNOGO POVECHE MOJE DASE KAJE DVOINO. NALI SHTESE STRESNE KATO LUD I SHTESE ZABIE NQKADE. TOI KATO VIDI TAZI KARTINA NADALI SHESE SETI CHE SHOFIRA NA DALGI. MOJE BI TOVA NESHTO SHTE POMOGNE SAMO V BULHARIA ZA PIQNITE DETO KARAT KATO LUDI. AIDE PRIQTEN SLEDOBED
  • 12 Кара Хонда Акорд

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Оня с коня като се събуди - отвит ли беше, или под леглото? Какви 200 км/ч на пътя Русе-Бяла те гонят?

    Иначе и аз лекувам светкащите идиоти със спирачки, а най-обичам да ми святкат на Цариградско, когато съм със 100, 20 км над разрешеното. Тогава намалявам на 70 и го гледам в огледалото как псува. Справка ЗДВП - в града не си длъжен да ползваш дясната свободна лента.
  • 13 Водещия

    0 0 Отговор
    Имам специални очила дето са срещо дългите, препоръчвам ги но за вас ще са скъпи, така че успех