28 Ноември, 2016 05:30 17 219 10

Мрачни прогнози за евтината Tesla

  • tesla-
  • model 3-
  • адам джонас-
  • прогнози
Мрачни прогнози за евтината Tesla - 1

Според предвижданията, Tesla ще отложи пускането на нискобюджетния си модел, който вече е поръчан от над 400 000 клиенти. Това прогнозира автомобилният експерт Адам Джонас от Morgan Stanley.

Според данни, които са на разположение на Джонас, американският производител на електромобили ще бъде принуден да промени плановете си и да отложи старта на серийното производство на Tesla Model 3, която е с цена от $35 000.

Собственикът на Tesla Илон Мъск обяви, че евтината електрическа кола ще се появи в средата на 2017-а, но според Джонас това ще се случи най-рано в края на 2018-а. Освен това тиражът и ще е значително по-малък от обявения 400 000.

Според информацията, с която разполага Джонас, производството ще започне в началото на 2019-а и през тази година Tesla ще направи само 60 000 електромобила от Model 3. Бройката ще нарасне до 130 000 чак през 2020-а.

Още нещо любопитно е, че след предварителните поръчки, на клиентите ще им се наложи да чакат много повече време от предварително обявеното, като при някои чакането за нова Tesla Model 3 може да се проточи 5-6 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    5 10 Отговор
    Бате Гошо електрокари не кара ако ще да са по 5000лв.
  • 2 гост

    8 3 Отговор
    те ти булка истински комунизъм:))
  • 3 корса

    8 0 Отговор
    "Джонас от Morgan Stanley не лошо да го проверят за кое лоби работи?

    Ако Мъск се провали, това означава фалит за Тесла!
    Американските консуматори не прощават!
  • 4 Morgoth

    17 2 Отговор
    Тия преоткриха модела на продажби на Лада и Москвич в СССР :)
  • 5 Тошибиян

    9 4 Отговор
    А при капитализъма не се чакало с години за кола хахах

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    19 1 Отговор
    Това е чиста спекула целяща да свали акциите на Тесла. Никой от компанията не потвърждава основания за забавяне. Да, може да има и през 2017 да произведат малко коли, но чак както го описва да се забавят с 2г. е чиста проба манипулация. Постоянно се опитват да ги удрят, като например само 10% от сигналите за технически неизправности са верни, другото е умишлено, в различни блогове ги почернят, а реалността е, че катастрофи стават със всички марки коли, забавяния в производството стават при най-големите и мощни производители, какво остава за малка компания. Затова в САЩ ще си карат Теслите, а ние ще цъкаме с език и ще викаме, че електричките били боклуци, не е си димящ пасат дизел, не е си кола за бг.
  • 7 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тошибиян":

    Обаче само за ТАЗИ кола , другите само си мечтаят за такива неща . Само ще припомня , че за Модел Ес откакто е пуснат се чака не по-малко от година и половина , а за Модел Х и повече
  • 8 колела

    2 2 Отговор
    Пирамиди, фараони :)))
    Аз ако съм на конкуренцията му, ще отделя няколко милиона вместо да ги харча за глупави реклами и ще му поръчам още много бройки, които той няма да може да изпълни и после съдилищата, ще свършат работа :)))
    'Ся да видим има ли зли гении в тоя бизнес.
    Не че имам нещо против този човек той си е визионер, но ми е интересно развитието на нещата, след като прецака "приятелчето" си Зукърбърг с некадърната ракета и гръмналия спътник дали, ще има ответен удар и от кого.
    Иначе "Morgoth" е прав в коментара си, тия вярно преоткриха модела за продажба на возила от времето на соца ха ха

    Коментиран от #9

  • 9 фараона

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "колела":

    Мнооого си хитричък , как не са те поканили още в някой "конкурент" да им обясниш нещата на простите . Ама как ли ще се почустваш пред един куп народ като изведнъж се окаже , че в предварителните поръчки няма срок , а още по-малко неустойки за забавяне ??? Тия от Тесла май не били "хитри" като тебе
  • 10 ТнД

    1 0 Отговор
    Ахахахахах, автомобилен експерт от Morgan Stanley. Тва е като хирург от Макдоналдс. Ай с.....р