Last news in Fakti

29 Ноември, 2016 12:16 19 161 10

Фидел Кастро и автомобилите

  • фидел кастро
Фидел Кастро и автомобилите - 1

Смъртта на кубинския лидер Фидел Кастро натъжи едни и се превърна в празник за други. След 638 опита за физическото му отстраняване Ел Команданте в крайна сметка поверява живота си на брониран продукт на омразната капиталистическа система. За 50 години начело на "Острова на свободата" през ръцете на диктатора минават доста автомобили.

Голямата любов на Фидел несъмнено е ГАЗ-69. За официални цели и посрещане на делегации в Куба дълго време се използват съветски правителствени лимузини ЗиЛ и Чайка. Ел Команданте обаче обича да вози гостите си лично зад волана на "текезесарката".

Кастро, Хрушчов и ЗиЛ-111В

Фидел Кастро и автомобилите

11 май 1963 г., първо посещение на Фидел Кастро в СССР, гр. Иркутск

Фидел Кастро и автомобилите


Делегацията се вози на кабриолет ГАЗ-13Б Чайка

Фидел Кастро и автомобилите

13 май 1963 г., Свердловск (сега Екатеринбург). Пак кабриолет, но ЗИС-110Б

Фидел Кастро и автомобилите

Кастро дава интервю от предната седалка на Oldsmobile. Хавана, юли 1964 г.

Фидел Кастро и автомобилите

Фидел се е облегнал на капака на своето Alfa Romeo 1750

Фидел Кастро и автомобилите

Работници в завода на ЗиЛ посрещат Ел Команданте, 70-те години

Фидел Кастро и автомобилите

Кастро на задната седалка на Mercedes-Benz W116 по време на визита в Никарагуа

Фидел Кастро и автомобилите

Леонид Брежнев гостува на Кастро в Куба

Фидел Кастро и автомобилите

Фидел разхожда американския сенатор Джордж МакГроуън с любимия ГАЗ-69, 1975 г.

Фидел Кастро и автомобилите

6 юни 1977 г. Кастро показва красотите на Куба на американската журналистка Барбара Уолтърс зад волана на ГАЗ-69

Фидел Кастро и автомобилите

Празненствата по случай четвъртата година от революцията в Етиопия. Кастро приветства тълпата от открит Cadillac Eldorado, Адис Абеба, 1978 г.

Фидел Кастро и автомобилите

1984 г. Фидел разглежда новия ВАЗ-2108

Фидел Кастро и автомобилите

Кастро и Михаил Горбачов в правителствен кабриолет ЗиЛ-111Д по време на посещението на съветския лидер в Куба

Фидел Кастро и автомобилите

В началото на 80-те години на миналия век Фидел се сдобива с брониран Mercedes-Benz S-Klasse W126, който остава основният му автомобил до самия край

Фидел Кастро и автомобилите

Ел Команданте излиза от своя Benz за срещата с Папата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неучуден

    17 19 Отговор
    Не съм учуден,че Фидел е предпочел брониран "Мерцедес".Всички комуняги правят така-избират западното,а проповядват някакво равенство/комунизъм/.Лъжци!

    Коментиран от #3

  • 2 Фидел

    4 8 Отговор
    Аз проповядвах комунистическите идеали за свобода и равенство. Затова като държавен ръководител, по отношение на автомобилите трябваше да бъда скромен. Докато сънародниците ми си правеха дрифт, драг и с**с купони с 6-литрови американски автомобили, аз си карах италиянската малолитражка(Алфа 1750). Пич съм си отвсякъде.

    А сега гледам младите революционери от Близкия изток носят моята брада и като моя Калашник. Дали ще има тениски с моя лик, като на Че Гевара?
  • 3 Сибирь

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Неучуден":

    Въобще Кастро е бил фен на джипа ГАЗ-69 , а относно бронираният "Мерцедес" - срещу него има 638 неуспешни опита за убийство , ей за това е с него! А ако беше алчен,Фидел нямаше да прави никакви революции,той произхожда от богато семейство!

    Коментиран от #4

  • 4 НИ ТЪ ИЗСРАМ БЕ МЕДУЗО НАШЕНСКА

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сибирь":

    НЕУЧУДЕН ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ НА НЕНАУЧЕН НЕГОДЯЙ И ПЛЮВАЛНИК ДЕТ НЕ Е ВИЖДАЛ ГИЛЗА И АКО Е ВИДИ ЩЕ Я ПОМИСЛИ ЗА АНАЛНО ПРИСПОСОБЛЕНИЕ.
  • 5 555

    17 4 Отговор
    Момченца и момиченца, нека не ви заблуждават.Кастро си остава един от великите мъже на света.Преди революцията Куба е наричана -"острова на безобразията". 50 години американците трепереха от него.Бяха превърнали острова на най развратния бардак в света. С местните се отнасяха като с най долнопробни роби.Мафията се беше барикадирала барабар с тогавашните американски управници и си живееха като царе за сметка на Куба.Кастро ги изрита и си върна острова.Вярно Куба не стана Швейцария,но не остана американска беззаконна територия.
    Американците опитваха всячески да го премахнат,но той надживя врагове те си.Не съм му фен,но пък не трябва да изопачаваме всичко и всеки защото имал общо с комунизма.
  • 6 Мммм

    4 1 Отговор
    Хей "неучуден", Фидел от началото на 80-те та до сега ползва Мерцедес за представителен автомобил, а това е има няма 30-тина и горница години. Аз ще кажа евала на такъв комунистически лидер, а не като на сегашните лъже демократи "радеещи за народа" всяка година-две сменят с последен най-луксозен модел на щутгартската компания. Е извинявай приятелю,ама предпочитам лидер ка то Кастро ,а не като нашите, то и заради това сме на този хал.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 дизелмен

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Мммм":

    Като предпочиташ такъв живот -отивай в Куба и от там плюй демокрацията,там се лежи в затвора за изказване на различно от партийното мнение обаче!Кастро се возеше в Мерцедеси а кубинския народ на велосипеди и мечтаеха за москвичи!
  • 8 циа

    1 6 Отговор
    Долнопробно комуне, терорист, което почти умори от глад сънародниците си.
  • 9 циа

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мммм":

    Щом препочиташ такива "лидери" заминавай за Куба или Северна Корея, мисля, че ще те приемат, като политически имигрант, особено Ким Чен Ун, много ще ти се зарадва, има да ти блъска тиквата в паважа, докато го благославяш.
    Месечната заплата на една ферма за тютюн с баща и двама сина в Куба знаеш ли каква е?
    25 ЕВРО на месец!!!!!!!!!!!!
    С тези пари нямат възможност да си купят дрехи и обувки, добре, че е топло. :)
    Нищо, че режима продава една пура за 20 евро!
    Семейството живееше в една колиба, с две легла, маса и два-три стола, няма печка, няма телевизор, няма никакви уреди, да не говорим, за други екстри!
    Доскоро кубинците нямаха право на мобилен телефон! :)
    Даваха го по Травъл ТВ и е самата истина!
    Ако те кефи такъв "живот" дерзай, никой няма да те спре!

    Коментиран от #10

  • 10 Сибирь

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "циа":

    А ти що не заминеш към Хаити ?! Не е далеч от Куба! А това ,че си гледал нещо от Травъл ТВ ... Даваха ли за кубинското здравеопазване например? Че е пъти по-добро от нашето! А даваха ли за 50-годишното ембарго срещу куба?!