30 Ноември, 2016 11:25 7 609 9

Нова Fiesta, но не съвсем

  • ford-
  • fiesta-
  • go further
Нова Fiesta, но не съвсем - 1

На специална церемония под наслов Go Further в Кьолн бе представена осмата генерация на Ford Fiesta. Моделът вече ще се предлага в четири модификации - всъдеходната Active, луксозната Vignale, стилната Titanium и спортната ST-Line.

Нова Fiesta, но не съвсем

Премиерата на осмата Fiesta може да се смята за частична. Немците показаха външността и интериора на новия си субкомпактен хечбек, но запазиха техническите подробности за по-късен етап.

Нова Fiesta, но не съвсем

По непотвърдена информация автомобилът е построен на старото шаси и ще се оборудва със същите двигатели. Повече детайли най-вероятно ще бъдат оповестени на салона в Женева през март догодина.

Нова Fiesta, но не съвсем

В дизайнерско отношение моделът прилича доста на предшественика си. Разлики се забелязват във формата на фаровете и стоповете, които вече са хоризонтални.

Нова Fiesta, но не съвсем

За сметка на това интериорът е изцяло нов. Различни са приборният панел, воланът и мултимедийната система SYNC 3 с осеминчов екран. За първи път в автомобил на Ford ще се предлага аудиосистема B&O Play на датския производител Bang & Olufsen.

Нова Fiesta, но не съвсем

Всъдеходната модификация Active е обзаведена с пластмасов защитен пояс, релси на покрива и - по всичко личи - по-щедър клиренс. По версията Vignale се вижда повече хром, различни брони и радиаторна решетка, а салонът е подчертано луксозен.

Нова Fiesta, но не съвсем

Нова Fiesta, но не съвсем

Нова Fiesta, но не съвсем

Нова Fiesta, но не съвсем


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошко

    1 0 Отговор
    Цени от 20 к за ламарини и 30 к оборудвани . Форд не е евтин !

    Коментиран от #3

  • 2 abv

    3 0 Отговор
    Браво за вътрешната промяна. Много стил и удобство. За малкия клас нивото е отлично.
  • 3 Msux

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гошко":

    Всички коли са така, ти какво искаш, преди 15 години като вземеше кола от тоя клас получаваш като екстри само ел. стъкла и то предни. Виж интериора и ще разбереш, защо стават все по-скъпи - кажи , че нямам вкус, но на мен ми харесва, с удоволствие бих се возил в такъв интериор. Сега ще почнат да лаят как били пластмасовки и т.н.. за мен този интериор е по-добър от Е90,Е91,92 (бмв-та който се произвждат до 2012-та). И да кажа, не съм някакъв фен на Форд. Колкото и да не искате да го проумеете, всичко толкова бързо се развива вече, че новата кола си е нова. До скроо не беше така, защото дърта кола предлагаше същото като и нова (от нисък клас), но нещата се променят.

    Коментиран от #4

  • 4 xxx

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Msux":

    BMW никога не се е славело с кой-знае какви интериорни решения, винаги са предпочитали по-консервативни подходи, но и в това си има чар. За сметка на това пък за екстериора имат смели и нелоши идеи през последните години.
    За техническата част пък е съвсем друг въпроса...

    Фиестата си е чист фейслифт (поне по снимките), което си е в реда на нещата. Форд доста повишиха качеството през последното десетилетие, а цените им са сравнително достъпни. Остава огромния проблем с бързото обезценяване на колите им, останалото като че ли е ОК.
  • 5 Nazy

    2 0 Отговор
    Бмв и с техническата част нещо напоследък са се скарали ,а да не говорим за цените на трошливата им техническа част...необосновано скъпи!аз разбирам да са скъпи ма да се трошат на половина по бавно да речем,а то какво-същото качество ,че дори и по лошо на цени х4 от нормалните-не премиум марки...
  • 6 Не е точно така

    3 0 Отговор
    Нормално е да прилича на старата . Това е фейслифт а не нов модел
  • 7

    3 0 Отговор
    Много готина количка!
  • 8 Plai , ha

    1 3 Отговор
    golama karuca
  • 9 Kristian

    1 4 Отговор
    golama karuca