2 Декември, 2016 22:30 20 335 6

Година на промените идва и във Формула 1

Двата "най" автомобилни шампионата - Формула 1 и WRC, подготвят големи промени за сезон 2017. Притиснати от високия рейтинг на Формула Е и световния шампионат по раликрос, те решиха да предприемат крачка напред. Промените са наистина значителни - по-голям надвес отпред и отзад, по-внушителни спойлери за предницата, по-широка средна част с по-широк под, по-издължен и по-широк спойлер, по-голям дифузьор, който е и с по-агресивен наклон, както и значително по-широки гуми, които разширяват следата на автомобила. Поради тези причини има и леко увеличение на теглото с 20 килограма до 722, а и максималното количество гориво скача от 100 на 105 литра. За разлика от WRC, тук мощността не е засегната. От своя страна, промените ще доведат и до развиване на нови умения у пилотите, за които е нужно време, защото болидите ще генерират значително повече притискателни сили и странично ускорение.

Едно нещо обаче, няма да бъде променено - звукът на болидите. Той носеше емоцията в този величествен шампионат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    13 8 Отговор
    F1 се превърна в една скучна върволица по време на задръстване... Единственото за което пишат са кучетата на Хамилтън... Добре че Нико спечели и се отказа момчето / голям шампион и човек!
  • 2 The0ne

    2 5 Отговор
    F1 е по интересна от всякога имаме изпреварвания, борба и интрига. Кое беше интересното по времето на Шумахер?? Тогава нямаше изпреварвания най-много в бокса да си сменят местата!
  • 3 Чичу Ади

    3 4 Отговор
    Ф1 не е интересна, защото няма конкуренция. Преди 30 години от пилотите е зависело много повече, сега всичко е до колата. Колкото до голЯмия шампион Нико да не забравяме, че Хамилтън беше саботиран от собствения си отбор през целия сезон. То не бяха странни повреди, то не беше упреци за инциденти с Нико, за които по-късно швабът беше наказван, то не бяха заповеди от бокса.... После всички тръгнали да плюят черния, че не бил послушник! Ало, ясно е че всички го мразят, защото е най-добрия. Победи Алонсо в Макларън, победи и Бътън, победи и Розберг. Последния както се оказа му е абонат през цялата им съвместна конкуренция. Очаквам следващата му стъпка да е във Ферари и да победи и Фетел. Защо не още от следващия сезон?
  • 4 Чичу Ади

    0 1 Отговор
    Колкото до WRC, кое му е "най" на шампионата? Участват по 2 заводски производителя, има 3-4 пилота и винаги французин печели. Не ги дават дори по телевизията. Ако ще по 1000 к.с. да ги направят, при сегашното статукво няма да забележи никой друг, освен публиката около трасето.
  • 5 Алонсо

    5 0 Отговор
    До "чичу ади" Явно си голям капацитет, но искам да ти кажа, че никой съотборник не е побеждавал Фернандо Алонсо. През въпросната 2007 година Фернандо и "белия" завършиха с равни точки и то при положение, че целият отбор тогава беше зад техния възпитаник и юноша Хамилтън (Денис е платил по- голямата част от кариерата на Хам преди Ф1), Алонсо беше сам, дори срещу собствения си отбор. Ще ти кажа, че като трикратен световен шампион договора на Хам е с по-ниско възнаграждение от Алонсо.....
  • 6 macl

    0 0 Отговор
    ДО Алонсо свери си часовника пич щом говориш за заплати http://clubs1.bg/news/razkriha-aktualnite-zaplati-na-pilotite-vuv-f1-39500 :P