8 696 8

Емоцията наречена Ferrari Finali Mondiali

Ангел Харизанов

Италианския производител Ferrari бележи всяко плиключване на година с едно великолепно събитие наречено Mondiali Finali. То събира всички възможни състезателни и пътни автомобили на едно място и тази година е първата, в която то се провежна да американска почва на световноизвестната писта Дайтона - на нея се провежда щатския еквивалент на 24-те часа на Льо Ман. Събитието бележи финала на едномарковия шампионат на компанията Ferrari Challenge и последния трак дей от програмата XX, която включва всички автомобилите 599 XX, FXX на базата на Еnzo и FXX-K на базата на LaFerrari. Finali Mondiali служи и за премиера на най-новите автомобили и прототипи на компанията, като тази година бяха представени новото състезателно 488 и SP275 RW Competizione. Естествено и всички притежатели на машини с червеното конче се събират по паркингите на пистите и тук разнообразието е покъртително. За да ви пренесем там, приготвихме най-интересните видеа, на които попаднахме в мрежата.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гошо
  Отговор
  1 07:24  08.12.16
  КЕФЯТ СЕ ХОРАТА!!!!!!
 • оня с коня
  Отговор
  2 08:08  08.12.16
  Стадо диви коне ,и то мноого голямо.
 • НикиД
  Отговор
  3 10:21  08.12.16
  невероятна пръчка е Ферари по принцип! преди няколко години в Италия се качих на такава кола по време на демонстрация организирана от представителството в местния град. неудобна, тясна, задникът ти се влачи по земята и усещаш и най-малката неравност, като гигантска дупка. освен това интериорът скърцаше, а върхът беше , като ни предупредиха да не оствяме двигателят да работи на място, защото ще прегрее. чудя им се на акъла на тези, дето дават луди пари за такава безполезна вещ, само и само заради гъзарията.

  Коментиран от #5

 • Rado
  Отговор
  4 20:05  08.12.16
  До НИКИД Ти ако си се качвал на ферари Аз съм новия държавен глава на бг. Марка която се слави с едни от най издражливите двигатели във формула 1 няма как да прегрява на място и лично съм виждал как в Модена тестват по пътищата ферарита и едно прегряло не видях,само забелязах че колкото и често да минаваха хората винаги се обръщаха да ги гледат. Така че караи bmw-то към селОто.

  Коментиран от #7

 • Bobi
  Отговор
  5 09:01  09.12.16

  До коментар #3 от "НикиД":

  Спал си на кушетката в кухнята , за това ти е скърцал интериора . Облегнат на парното , за това си прегрял Какъвто и гъзар да искаш да си и много пари да имаш , пак няма да можеш да караш Ферари , ако не бъдеш удобрен от тях . Не можеш да си купиш ново !

  Коментиран от #6

 • Д-р Менгеле
  Отговор
  6 03:24  12.12.16

  До коментар #5 от "Bobi":

  Брачед, ти да не си излязал от кома след 30 години? Я пак кажи тоя виц за одобрението.... Не си ли чувал за Бенджамин Франклин? Явно още си мислиш, че живеем комунизма. Днес Ферари може да си купи всеки пачкосан с чалма или без.
 • Д-р Менгеле
  Отговор
  7 03:34  12.12.16

  До коментар #4 от "Rado":

  Без да съм ходил в Модена, съм виждал повече Ферарита от теб. Какво пречи някой простосмъртен да се е качил във Ферари? Никой не казва, че в гаража си има половин дузина от тях. ИздрАжливи (тази дума сигурно идва от дражетата Тик Так, само 2 калории) ли са тея Ферарита в Ф1? Особенно ако постоят минута на място... Щом са ги тествали и са минавали в Модена, значи не са работели на място. Освен това, тея тестове обикновено се правят на пистата, не на улицата. На улицата се правят рекламите.
 • Д-р Менгеле
  Отговор
  8 03:37  12.12.16
  Ангел Харизанов, Ферари са толкова червени кончета, колкото и жълти и сиви... Странно защо на емблемата червените кончета са черни? Поне зелени да бяха.

Напиши коментар:


Публикувай