Last news in Fakti

10 Декември, 2016 21:30 5 340 2

Aston Martin ще възкрeсят DB4 GT Lightweight

  • aston martin-
  • db4

Английската компания Aston Martin се готви да възкреси един от моделите, които притесняхваха Ferrari в най-култовите им години - DB4 GT. Началото на 60-те е една велика ера в автомобилните спортове, формирана от машини като 250 GTO, Jaguar E-Type, Shelby Cobra и този красив аристократ.

По време на производството на модела DB4 са създадени само 75 автомобила от версията GT, а само шест от тях биват "разсъблечени", за да получат добавката Lightweght. Сега компанията ще създаде още 25 такива автомобила по "оригиналната рецепта" и то на завидната цена от 1.9 милиона долара и както можем да предвидим - всички те вече са разпродадени

.

Автомобилът ще бъде изграден тръбно шаси с алуминиеви панели, като теглото от само 1226 килограма, ще бъде запазено. Единствената промяна ще бъде в конструкцията и кубатурата на шестцилиндровия редови двигател, като тя ще нарастне от 3.7 литра на 4.1 литра. Агрегатът ще бъде снабдяван с гориво от същите три двойни карбуратора Weber, а мощноста ще бъде 331 конски сили.

Заради строгите екологични норми, автомобилите ще бъдат предназначени само за пистата, като от компанията предвиждат двугодишна програма със събития за собствениците, която ще включва едни от най-известните трасета в света, като дубайското Яс Марина. Подобна програма бе представена и за най-бързият автомобил създаван от тях - Vulcan. Ние обаче очакваме поредната битка наречена Кинрара Трофи, която е част от Гудууд Ревайвъл - събитието, което ни тръшнав земята в края на лятото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dido

    1 1 Отговор
    По добро от немското и японското няма на този свят всичко друго е въздух под налягане!!
  • 2 Драйвър

    1 0 Отговор
    Луда работа,да платиш два милиона лири за модерна репродукция на кола от 60,за тези пари можеш да си купиш автентична състезателна кола от тази ера ,която ще носи история и трофеи със себе си няма да е някаква реплика.Тези коли също така не могат да участват на официалните събития като Пебъл биич или Гудууд именно защото са реплики,за това от Астън ще им организират отделни събития на тези писти.