Last news in Fakti

17 Декември, 2016 22:44 9 944 7

Faraday Future в борба с Tesla

Още една американска машина се кани да отнеме титлата на Tesla за най-бърз електрически автомобил. Кросоувърът, който компанията Faraday се очаква да разкрие на най-голямото техническо изложение в началото на януари - CES, ще покаже големи способности в ускорението или поне за това говори прясното видео, което бе публикувано в канала им в Youtube. Според тях, Future ускорява от 0 до 100 за под 3 секунди, като оставя зад себе си Bentley Bentayga, Ferrari 488 GTB и Tesla Model X P100D, а тези автомобили имат големи способности. Разработването на подобна машина отнема изключително много време и ще се радваме да видим наистина завършен автомобил, а не поредния макет. Конкуренцията в този сегмент тепърва ще се развива и тя ще бъде стимулът за еволюция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    2 9 Отговор
    Аееее стига с тези електрокари!!!!!!1
  • 2 YAMAHA

    6 1 Отговор
    Тва е бъдещето и така трябва да бъде да остават само мусколести автомобили за екзотика! Крайно време е да помислим за природата и да спрем да пълним гушите на шейхове и други л..новози!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 незнайко

    3 0 Отговор
    За сега никой не може да се бори срещу ТЕСЛА, защото е серийно производство. Разработки по една бройка, може да направи всеки, имащ достатъчно пари. Бъдещето принадлежи на ( Brushless DC Motor-BLDC ). Това са електродвигателите на електромобилите.
  • 4 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "YAMAHA":

    Май мускОлите ти са омекнали и за това си пропуснал часовете по български език :)))
    А тези лъжи за екологията, просто вече са толкова изтъркани, че чак са смешни! Сега зависимостта ще е друга!
    Пък бъдещето ще покаже кое ще се наложи и кое не!
  • 5 Кофти

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "YAMAHA":

    Съгласен съм за екологията и най-вече за гадните арабели, но ако се замислиш реално - производството на толкова много електричество не е ли също вредно за природата? Така че нещата са малко двустранни...

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кофти":

    Производството на електричество няма нищо общо със замърсяване или с всякакво горене или радиация . Това ,че сега са наложени такива начини заради нечии интереси изобщо не значи ,че в бъдеще ще се продължава по тоя начин и то много по-скоро отколкото някои се надяват . Има напълно доказани изследвания , че само 2% от вятърната или под 1% от слънчевата енергия на планетата са поне два-три пъти повече от всичко което "произвежда" в момента петролната и ядрената индустрия . А има още вода (и то не речна а и морска) , геотермална енергия и термоядрен синтез без радиация . Въглищата вече ги задраскаха , следват петрола , после газа и накрая ядрените централи , но до края на века ток ще се произвежда само по екологични начини , а в развитите страни много по-рано . Така ,че измислете нещо друго за дъвкане

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Термоядрен синтез без радиация - ти изобщо учил ли си някога физика или за теб най-важното е да се излагаш?
    Сигурно смяташ, че пластмасата и тя идва от въздуха?
    Истината е, че няма напълно чиста енергия и всичко е бизнес!