Last news in Fakti

21 Декември, 2016 11:55 126 037 97

Голямата минавка с винетките за 2017 г.

  • винетка-
  • апи-
  • приходи
Голямата минавка с винетките за 2017 г. - 1

Годишните винетки за 2017 г. ще важат само от 1 януари до 31 декември. Целта е валидността на винетките да съвпада с бюджетната година.

Това гласи приета през месец ноември от правителството наредба за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътната инфраструктура.

Целта на кабинета е да започва новата година с няколко милиона свежи пари от винетки. По традиция Коледните и Новогодишните празници се използват за пътувания в страната. Така обикновеният българин ще бъде принуден, освен за подаръци за децата да се бръкне и със 100 лева за държавата. Освен това закупилите през 2016 г. годишна винетка ще бъдат прецакани. Те ще могат да я ползват до 31 януари 2017г. По традиция аз не си купувам нова винетка седмица преди да изтече. Това означава, че за 2017 г. аз ще платя за 12 месеца, но ще я ползвам от февруари до декември.

Пред Факти.бг юристи по административно право посочиха, че след като наредбата за пътната инфраструктура се хармонизира с чл. 10. ал. 2 от Закона за публичните финанси, то няма как винетката за минала календарна година да важи до 31 януари от следващата година.

В духа на закона месечната, седмичната и дневната винетка си имат срок на валидност, съответно, според датата на издаването им.

Факти.бг припомня, че само преди една година правителството на Бойко Борисов вдигна винетката за леки автомобили от 67 лв. на 97 лв., на месечната – от 25 лв. на 30 лв., а на дневната – от 10 на 15 лв.

За автобусите, отговарящи на стандарта Евро 1 и 2, годишната винетка се вдига до 1050 лева, а за тежкотоварните камиони над 12 тона, винетките според екологичния стандарт стават съответно 1743 и 1340 лева.

Регионалният министър Лиляна Павлова призна, че в България 1,8 млн. е броят на годишните винетки, които се закупуват от българите. Близо 200 000 от тях се субсидират от държавата по линия на социалното министерство. По последни данни брутните приходи от всички стикери към 15 октомври т.г. са около 300 млн. лв.

Кабинетът се похвали, че за зимно почистване на пътищата тази година са заделени 65 млн. лв. Други 400 млн. лв. са дадени за ремонти на пътища от всякакъв клас, тунели, съоръжения и виадукти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    194 24 Отговор
    Правителството на тиквата вдигна много други налози и измислиха допълнителни такива.
  • 2 Пешеходец

    178 11 Отговор
    Катили!
    Все с някоя дребна простотия някой ден ще настъпят мотиката необратимо!
  • 3 един ядосан

    158 16 Отговор
    не се бъркайте в работата на държавата тя може да КРАДЕ когато си иска и колкото си иска
  • 4 бай Пешо

    184 7 Отговор
    65 мил. лева за почистване на снега който го няма и 400 за подръжка на пътя която не се вижда хахаха

    Коментиран от #18, #89

  • 5 111

    96 1 Отговор
    "а на дневната – от 10 на 15 лв. " Няма дневна винетка, това е седмична.
  • 6 Гост математик

    106 21 Отговор
    "Цената е непроменена" променен е само срока. До сега винетките бяха за 12 месеца, а сега за 11. И като направите една елементарна сметка установявате че има повишаване на цената с 8.33%

    Коментиран от #7, #9

  • 7 батко

    32 109 Отговор

    До коментар #6 от "Гост математик":

    от 1 януари до 31 декември са 12 месец,а как ги сметнахте,че са 11 си е лично ваше извращение.....:))))))))))))
  • 8 Тошо

    151 23 Отговор
    Пак го изберете тиквата през март, та да може да сложи и налог пърдня!
  • 9 BRABUS

    27 58 Отговор

    До коментар #6 от "Гост математик":

    Ти наистина си "велик" математик.Винетката е валидна една календарна година,или точно 12 м.Не 11.
  • 10 Българче

    66 54 Отговор
    Аре стига бе, някакъв търсещ сензация драскач ви казва, че сте минати с винетките, и натъпва един яростен вой... Никаква промяна няма да настъпи с това дали важи до 31-ви януари, или до края на годината.

    Трябва да ревете за далеч по-важни неща, които се случват, без простоти ви глави с гладки мозъчета да ги осъзнаят, ама вие не, винетките са най-големия проблем !

    Всичко си заслужавате, всичко, включително и това, че който и да управлява, все се гаври с простия народ, и дори това, че след много кратко ще ви колят по улиците в името на аллах.
    Глупав, неук, злобен народ !

    Коментиран от #11, #13

  • 11 стоян

    41 4 Отговор

    До коментар #10 от "Българче":

    Тъй, тъй, браво, ей умно и будно туй момче.
  • 12 гоуст

    41 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Близо 200 000 от тях се субсидират от държавата по линия на социалното министерство... аман телкаджии и авантаджии
  • 13 Георги

    29 72 Отговор

    До коментар #10 от "Българче":

    Ами съвсем прав си е колегата, винетката си важи за календарната година (която е 12 месеца) и винаги е трябвало да бъде така. Пък това, че досега са важали за 13 месеца, никой не го прави на въпрос и не изразява възмущение или радост. Ощетени били гражданите видиш ли ... Само знаем да плюем по тиквата или който да е друг.
  • 14 onq s konq

    74 15 Отговор
    Като дойдат БСП и Патриотите на власт,ще вдигнат пенсиите на 300 лв и ще премахнат винетките.А парите затова ще дойдат от продажба на бежанци.
  • 15 Бай Тошо

    72 2 Отговор
    След юни месец годишните винетки се обезмислят а купени на сипно пак излизат цифра като месечни, трябва да се помисли и по тоя въпрос крайно време е, не може да кУпиш годишна а да важи месец два. Варианта като застраховките е най удачен 12 месеца без значение на датата на закупуване
  • 16 шифиор

    103 0 Отговор
    Винетката е държавен пътен налог, чиято продължителност трябва да бъде за целият срок определен от Закона, като началото и е денят на нейното закупуване! Седмичната и месечната имат такива дати! Защо не се запитате, при годишните винетки, защо липсва подобна маркировка?! Купуваш годишна винетка приз месец юли и трябва да важи до същият месец и дата на следващата година, но не е така?!

    Коментиран от #52, #54

  • 17 Manuil

    35 1 Отговор
    Към авторът на статията - няма дневна винетка у нас!
  • 18 ТиквоФоб

    55 4 Отговор

    До коментар #4 от "бай Пешо":

    Не бой се, парите ще бъдат "усвоени" до последно ако ще и тропическа зима да има! Знаеш ли, колко място за нови депутатски хотели има по морето и планината...
  • 19 адс

    28 3 Отговор
    Кажете какво стана с делото!!!!
  • 20 Гост

    31 8 Отговор
    До (Гоуст) Да не дава господ, да станеш член на нашия клуб на телкаджиите, и тогава аз да те питам как си, като авантаджия....!
  • 21 Гоуст

    31 5 Отговор
    Ако СТАНА ще си изкарам, а не като повечето с фалшиви документи цоцат от Държавата и народа!
  • 22 Гоуст

    41 6 Отговор
    Щото какво излиза? От няма и 7 млн България, близо 500 хиляди са с увреждания... и според теб това реално ли е?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    43 1 Отговор
    Нали цените бяха незаконосъобразно обявени за 2016?????
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ГАДНИ МУТРИ

    51 9 Отговор
    Дори и капитулирали или умрели както се нарече др. Борисов те продължават със своите гадости ГЕРБ. Борисов, кой е той народен предател, крадец милиардер или тих скромен човек? Да управлява още един месец да се краде и разхищава още месец. Тоз другар Борисов е още в пионерската комплексарска възраст. Сърди се, цупи се нарцизира се , но не знае, че не е нито пожарникар щото е вкаран от полковника баща му, не е и бодигард щото са го учили в движение не е и мин. председател, а е една лигава другарка режеща ленти. А Радев да внимава щото обеща да покани румънски прокурори и да вкара тая измет в затвора наречена граби е.ати работата българска ГЕРБ. Наслука
  • 28 Така

    42 6 Отговор
    И заради това също не избрахме Бойко . Нека се чуди още защо .
  • 29 Ник

    60 9 Отговор
    Нима очаквахте нещо друго?
    - 27 млрд. дългове.
    Саниране на панелки с кредит от държавата, ограда по границата която странно как ще платим по 1,2 млн. лв на км не за друго а за ТЕЛ! Нови джипки за Борисов от горското. Няколко млрд. за АЕЦ, провален Южен Поток и непроменени договори с Мариците. В същото време Цветелина Бориславова и още няколко депутата продават на НЕК на безумна цена кв. час.
    Няма нужда да изброявам всичко, но след като Борисов вкара държавата в колапс, кой и как ще плати сметката?
    - Разходите за всички държавни такси и налози ще растат Вовеки Веков, благодарение основно на тези цървули от ГЕРБ
  • 30 ДЮС

    26 43 Отговор
    Я, се замислете малко - след Тодор Живков кой управлява държавата -то не беше Виденов, Костов, БСП-та, ДПС-та, царе и кой ли още не . Защо плюете само Герб и Борисов ? Много интересно коя година и при управлението на коя партия въведоха винетките ? А сега видим

    Коментиран от #31, #42

  • 31 Filo

    12 22 Отговор

    До коментар #30 от "ДЮС":

    Ясно е, че почти всички, които плюят властта по форумите са се продали за тази работа.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    34 5 Отговор
    Правителството е взело това така съобразително решение мислейки за обикновеният беден катаджия- така вече ще може когато той е на смяна на 01.01 или 02.01 когато хората се връщат от празник, и са забравили да си купят винетка, да им изпраска по една честитка под формата на АКТ за липса на винетка.... или под формата на мини рушвет- все пак и те семейства хранят.
  • 34 Озлобен

    34 4 Отговор
    Като умели фокусници ни показват ръката която държи зайчето (разбирай винетката) и по този начин залъгват всички ни като най-тъпи балъци защото никой не се сеща да погледне към другата ръка, а тя обикновено прави неща, които ни бъркат много по-надълбоко в джобовете от някаква си винетка. Не, че не трябва да се възмущаваме и за това.
  • 35 баба ми

    15 30 Отговор
    Дали ще си купиш винетка декември или януари, все тая. Точно в това няма нищо прецакващо. Който не му харесва, да емигрира в чужбина- в Германия винетка няма, таксата е заложена в акциза на горивото. Но пък има камикадзета....
  • 36 nikoj

    45 5 Отговор
    А това,че вЕвропа няма винетки никой не коментира.Имам приятели вГемания и Англия.Там има такси само за магистралите .До кога ще траем,нека да ме опровергаят,ако не е истина.До кога????@@.
  • 37 гост

    24 11 Отговор
    и 200 да я направят какво ще стане НИЩО пак ще се купува.
  • 38 Косматия

    14 7 Отговор
    Ултрамалумно твърдение у таз статия намирувам!!!!!

    А за предната кат си платил за 13 месеца не рива!!!!
  • 39 ддд

    16 0 Отговор
    т.е. имаме увеличение с 8.3% :)
  • 40 водач

    40 4 Отговор
    Хора защо трябва да се купува за всички кали винетки. Тука е обира. Всеки водач както си носи свидетелството ще носи и винетката за съответния клас превозно средство. По ясно от това имали. Държавата с винетките и застраховките се явява като рекетьор в полза на частни компании.
  • 41 караджата

    26 4 Отговор
    а какво стана с обжалването на тези цени в съда??? на първа инстанция НЕЗАКОННИ а на втора още няма ли решение??? какво стана???
  • 42 Ник

    29 5 Отговор

    До коментар #30 от "ДЮС":

    Отговорите на въпросите ти са много прости!
    - Ако ти си работодател, кога оценяваш работата на работникът си?
    1.- Докато работи
    2.- Десет години след като си е заминал
    А иначе Борисов освен, че се държи инфантилно има поведението на най- лошият работник. - Ти го критикуваш за работата му, а той вместо да си вземе поука се сърди и се оправдава с другите...
  • 43 kusoagaki

    35 5 Отговор
    65 милиона за зимно почистване ? Е аз живея в 9 милионен град в US и то тука не са отделени толкова много ,че за 5.6 милионна страна ли където дори не си личи ,че се чистят . Хората трябва да ловят снежинките от въздуха (както каза Бойко) . Тези направо се е.ават като говорят.
  • 44 бръм бръм

    11 27 Отговор
    къде е минавката като плащаш 50 евра и си караш колата на всекъде една година ;) нали за това се нарича годишна винетка ;) авторчето хайде малко по сериозно ;)
  • 45 Марио

    34 3 Отговор
    Разбирам да имаме пътища като в Германия и много други държави дори и Турция.Тогава бих приел да плащам толкова пари за винетка но тук в България пътищата са ужасни.Дори и новият асфалт е на вълнички и след половин година вече е дупка до дупка .Ужасно

    Коментиран от #49, #79

  • 46 abv

    22 3 Отговор
    На година АПИ прибира над 1000 000 лева за единствения за жителите на гр.Куклен, с. Брестник и с. Руен път ,който е към републиканската пътна мрежа и би трябвало да се поддържа от тях.
    Нищо подобно . За 17 г. единствено тази година има едни 100 м с нов асфалт между Брестник и Пловдив и то защото отсечката беше като черен път. Отсечката Брестник-Куклен е с дължина 3 км.
    ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ДА КАЖЕ КОЛКО СТРУВА АСФАЛТИРАНЕ НА 3 КИЛОМЕТРА. бЕЗ ДА Е СПЕЦИАЛИСТ ЧОВЕК НА ПОВЕЧЕ ОТ 1000000 ЛЕВА. дЕСЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ СЪБРАНИТЕ ОТ ВИНЕТКИ.
    През годините до 2012 г. тогавашния кмет на Куклен Сотиров
    кърпеше дупките по този път, неясно защо?
    Този път е с некачествено покритие още от времето когато е положен последния асфалт. Нацепен е на 2 м. Явно грешна технология на полагане.
    От въвеждане на винетките за този път Апи е получила над 10 000 000 без да вложи нищо, даже половината пътни знаци липсват.
    Няма кой да изчисти от трева даже сервитута на пътя. Пълно безхаберие. Всичко се прави в София.
    ГОСПОЖА ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ДА ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ХОРА КЪДЕ СА ИМ ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, КЪДЕ СА ВЛОЖЕНИ И ЗАЩО НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ ЗА ТОЗИ ПЪТ.
    ВСИЧКО ОТИВА В СОФИЯ. МАФИОТСКИ ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ. ВСЕ ПАК В СОФИЯ ИМА ОКОЛО 2000000 ИЗБИРАТЕЛИ.
    СОФИЯ БЕЗ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН ГЛАДЕН ГРАД НИЩО ПОВЕЧЕ.
  • 47 ШФС

    19 3 Отговор
    На година АПИ прибира над 1000 000 лева за единствения за жителите на гр.Куклен, с. Брестник и с. Руен път ,който е към републиканската пътна мрежа и би трябвало да се поддържа от тях.
    Нищо подобно НЕ СЕ СЛУЧВА.
    Най-лошо е състоянието на отсечката с дължина 3 километра: с. Брестник-гр. Пловдив
    За 17 г. единствено тази година има едни 100 м с нов асфалт между Брестник и Пловдив и то защото отсечката беше като черен път.
    ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ДА КАЖЕ КОЛКО СТРУВА АСФАЛТИРАНЕ НА 3 КИЛОМЕТРА. БЕЗ ДА Е СПЕЦИАЛИСТ ЧОВЕК НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1000000 ЛЕВА, ВСЕ ПАК ПЪТЯ Е С ПО ЕДНА ЛЕНТА В ПОСОКА.. ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ СЪБРАНИТЕ ПАРИ ОТ ВИНЕТКИ.
    През годините до 2012 г. тогавашния кмет на Куклен Димитър Сотиров кърпеше дупките по този път с общински средства , неясно защо?
    Този път е с некачествено покритие още от времето когато е положен последния асфалт. Нацепен е през всеки 2 метра по цялата три километрова дължина.Явно грешна технология на полагане на асфалта.
    От въвеждане на винетките за този път АПИ е получила над 10 000 000 без да вложи нищо, даже половината пътни знаци липсват.
    Няма кой да изчисти от трева, храсти и стърчащи клони от големи дървета даже сервитута на пътя. Пълно безхаберие.
    Всичко се прави в София.НО НАС НИ ИНТЕРЕСУВА КЪДЕ ПОТЪВАТ ПАРИТЕ КОИТО ВСЯКА ГОДИНА ОТДЕЛЯМЕ ЗА ВИНЕТКИ.
    ГЕРБ ИЗОБЩО ДА НЕ СЕ ПОЯВЯВАТ В ТЕЗИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА, ЗАЩОТО НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ В ТЯХ ЗА ДВАТА СИ МАНДАТА. ЯСНО ЗАЩО, КМЕТОВЕТЕ НЕ БЯХА ОТ ГЕРБ.
    ГОСПОЖА ЛИЛЯНА
  • 48 Тошо

    16 4 Отговор
    Павлова обяви;
    През третия мандат на ГЕРБ налог съракопляване както следва:
    За двойки - 20% от общия доход на домакинството;
    За ергени - 50% от домакинството на родителите им;
    За кръшкачи - 200% от квото имат
  • 49 бръм бръм

    12 40 Отговор

    До коментар #45 от "Марио":

    В Германия една заплата отива само за да си караш колата . Не ни сравнявай с Германия или Турция където горивото е незнайно защо е доста по скъпо от нашето.Не виждам на какво се сърдите като държавата ви взема некакви 50 евра за да си карате колите цела година по всички пътища.Та вие тези 50 евра че и повече ги давате за цигари всеки месец .

    Коментиран от #72

  • 50 Мартин

    3 0 Отговор
    http://m.dariknews.bg/biznes/predstaviha-vinetkite-za-2017-a-cenite-im-ostavat-nepromeneni-snimkivideo-1628313
  • 51 Мартин

    3 1 Отговор
    http://m.dariknews.bg/biznes/predstaviha-vinetkite-za-2017-a-cenite-im-ostavat-nepromeneni-snimkivideo-1628313
  • 52 Олрайт

    24 1 Отговор

    До коментар #16 от "шифиор":

    Аз мога да ти дам отговора, но ще ти се стори доста гадничък. Истината е, че бандитите престъпници на постове се чувствуват НЕДОСЕГАЕМИ, защото няма кой да ги наказва. А най-доброто наказание за бандити е - СМЪРТ! Без значентие какви са, по етнос религия пост пол..., но що мса бандити трябва да се трепят! такъв е Закона на Правдата! Ала той не се спазва от повечето хора държави народи. Например щом някой напада имоти хора добитък да краде обезчестява изнасилва осакатява невинни и трябва да се разстрелва! Който рекетира невинни също! Например оператор който си променя договора над клиентите, банкер променящ лихвата, чиновник променящ пенсионен договор и други подобни...разстрел! Защото променят едностранно правилата на договора с което обесмислят договора и го правят невалиден. Но няма кой да наказва бандитите било и министри депутати. затова те си правят каквото поискат .За което са виновни прокурори, съдии, военни, полицаи - те олицетворяват Правосъдната система. Те са и Правораздавателните органи олицетворени в НПК. Ала това не е нормална държава система. И другаде го има. Затова няма как да се оправи, докато бандити са на постовете. И докато не се убиват заради престъпленията им. но никой не го прави и се чувствуват ненаказуеми. За което сме виновни всички до един - търпим бандитите. Доволен?
  • 53 Bai sasho

    23 1 Отговор
    Нема нужда да да спорите гуспода и сънародници гуспожи и сънароднички защо се сравнявате със другите държави пътища като хората ли имаме или вземаме заплати като хората за друго нема даговорим...
  • 54 Олрайт

    22 2 Отговор

    До коментар #16 от "шифиор":

    И не си мисли, че като ти казвам, че бандитите трябва да се трепят, умирам от кеф, да го правя! Това е задължение на Закона именно на Правораздавателната система - да наказва престъпността! Но системата е порочна и гнила от 8 вика за нашите условия. тя се корумпира и обслужва властта порока. Аз съм отвратен от толкова много престъпност и по най-висшите ешалони и на НАП и на куп други агенции. писах и до КЗПотребителите да осъщестхвяван над мен неправомерен рекет от Теленор, но те даже не отговориха. навред цари престъпността. затова ако искаш справедливост хващай АК и накажи сам тези, които те тормозят несправедливо! както хайдут Велко хаджи Димитър са воювали срещу бандити. както Спартак е воювал срещу бандити тирани. Защото институциите се самоназначават от ссвои си хора и няма как да ти раздадат за съжаление СПРАВЕДЛИВОСТ, много често. И често съучаствуват на престъпления с бездействиието си. Аз търся НЛО за да се махна от тази планета, отвратен съм, но нямам. Не обичам войната но признавам бих разстрелял куп бандити на разни постове заради престъпленията им ако бях военен .Ако щед а ме опандизят до гроб. Заради СПРАВЕДЛИВОСТТА. Тя няма цена, тя е мерило на живота, тя нне признава брат сестра деца роднини интереси. тя стои над тези неща2, тя е символа на доброто в живота. Но, често я няма...
  • 55 hristov

    18 2 Отговор
    браво на правителството.се умни работи измислят!
    за народа мислят!
  • 56 onq s konq

    3 11 Отговор
    Руската винетка се казва лосионка

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ФаН

    31 2 Отговор
    Като е за 12 месеца да важи за 12 месеца като си купя винетка юни месец да важи за 12 месеца до другия юни... Да коригират и това тиквениците продажни...
  • 59 Ладата

    9 24 Отговор
    На мен Винетката ми е евтина, а като гледам че всеки има по 2 коли и навсякъде е задръстване, трябва 200лв да стане!!!!
  • 60 Да го тура на Катъра

    15 2 Отговор

    До коментар #56 от "onq s konq":

    Хубавото на Руския е че произлиза от Българския език.
    Та в Руският 50% от думите са с Български корен и поради тази причина Идиот звучи по един и същи начин.
  • 61 Косачката

    19 2 Отговор
    Хора, докато седите и драскате по сайтовете тия нещастници в парламента ще ви ограбват.
  • 62 Мъка

    24 1 Отговор
    Винетката би трябвало като е за година,да важи от дата до дата. Неспазването на това е КРАЖБА!
  • 63 Мъка

    19 4 Отговор
    Месечната винетка трябва да е 1/12 от годишната. Неспазването на това е КРАЖБА!
  • 64 Руснака

    24 1 Отговор
    крадливи псета...някой ден само циганя ще останат в тази държава, а всички нормални хора ще заминат в чужбина...и тогаваааааа предвиждам родителите на тези управляващи ще бъдат заобиколени от цигани.
  • 65 Логика

    11 3 Отговор
    Аз само едно се чудя...Как да си взема винетка като всяка нова година се връщам на 2-3 от вилата, а отивам на 23-24,но в радиус от 30км няма никъде където да си взема винетка? Как да стигна до там и да се надявам да няма гладни куки за нарушители?
  • 66 RK 1

    4 3 Отговор
    ОСВЕН ТУК,НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ДА СЕ КАЗВА,ЧЕ ВИНЕТКИТЕ ЩЕ ВАЖАТ ДО 31.12.2016г. ИЛИ НЯКОЙ СИ Е ПИСАЛ ТУК, ПРОСТО ЕЙ ТАКА,ДА РАЗБУНВА ДУХОВЕТЕ
  • 67 RK 1

    2 1 Отговор
    къде на друго място,се казва,че винетките ще въжат до 31.12.2016г.
    Защото пак тук бяха побликували,че ще си важат до края на януари 2017г.
  • 68 хаха

    4 1 Отговор
    Новите стикери влизат в продажба от 20 декември и ще важат от 1 януари 2017 до 31 януари 2018 година.
    И къде видяхте дневни винетки за автомобили да продават???

    Коментиран от #73

  • 69 мммм

    3 2 Отговор
    това не е вярно винетките ще си важат до 31.01
  • 70 Име на гост

    7 16 Отговор
    Добро утро тролове! Как сте наспинкахе ли се? Готови ли сте за платено тракане по клавиатурката? Ха, така на татко глупачетата, тропкайте-тропкайте. Щото вас за друго не ви бива. Крива ви е тиквата, скъпи са ви винетките, кисело ви е сутрин в устенцата, абе драма поредна с две думи!!! Кофти е като друг прибира парите народни, а не вашите обрачи от господари червено обрязани. Чакате с нетърпение глупоста на народа за пореден път да ви даде баницата. Па да си седнете с резняците и псевдо патриотите и да замляскате отново. Споко, като гледам коло е прост налода на последък ще дойде пак вашето време. Но този път се постарайте всички нормални хора да изгоните от България, щото предишните пъти не успяхте. Народен съд, национализация и изселване на всички дето имат различно мнение. В крайна сметка вие само това можете. Червената чума само това умее. Да създава уроди и тролове. Правила го е добре и пак ще го направи. Аре венСЕРЕмус другарки и другари паразити!!!!!!!!
    П.С. И да не забравите да сипете вода в ибрика!!! Нали с подкъсените бургии ще сте в коалиция?!?! Измиите дупетата и ги подгответе за употреба!!! М..ната му на тъпият народ, нали на вас щеви е гот ;-)))))
  • 71 Прецакан

    9 3 Отговор
    Имам 4 автомобила един на инвалид с годишна винетка от социалните и без данък и три ползвам без винетки като може ще цуцаме държавата макар че тя ни дои десетократно повече
  • 72 Караш ме да се смея

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "бръм бръм":

    Бе, как го измисли това, че в Германия отива една заплата само за шофиране? Вярно, има застраховки, които са доста по-високи от българските, прегледът е по-скъп, ремонтите са по-скъпи, но иначе шофирането е вариант за много германци, защото работодателите обикновено им плащат пътя. Най-скъпите горива в Европа определено не са в Германия. А и погледни - €8,50 ти е минималното заплащане на час, но в повечето големи градове плащат доста повече. 160 часа за месеца и заплатата ти скача до €1360 бруто. Това за кирлив работник, който може веднага да си намери и допълнителна работа, т.е. Небенджоб за €450-500. Застраховката ти е примерно €300 за година, а бензинът €1,2 за литър. В България вземаш 500 - 1000 лв. и плащаш 1,75 лв. за литър бензин.

    Има ли място за сравнения?
  • 73 123

    8 0 Отговор

    До коментар #68 от "хаха":

    Така е, новите винетки си важат до 31.01.2018. Ето в това видео на bTV, накрая има представяне на новите винетки от Лиляна Павлова и се виждат образците. Най-накрая на видеото има близък кадър на винетката за леки автомобили К3 и се вижда надписа за валидност до 31 януари 2018.

    http://vid.btv.bg/btvnews/2016/12/08/vinetki19_20161208_191226_1481217301-1.mp4
  • 74 Бъдещ прецакан

    8 0 Отговор
    До всички тук математици и нетакива: Нито 11 нито 12 месеца! До тази година включително валидността на годишната винетка е 13 /тринадесет/ месеца, напр. от 01.01.2016г. до 31.01.2017г.! "Прецакването", по отношение на валидността, ще е през 2017г. - ако използвам по право сегашната до 31.01.2017г. и закупя следващата на 01.02.2017г., която всъщност независимо кога съм я купил ще е валидна до 31.12.2017г., т.е. 11 месеца след срока на сегашната. Ако обаче нямам настояща и трябва да купя за 2017г. в първите дни на годината, то ще мога да я ползвам 12 месеца. По отношение на сроковете няма съществено прецакване, има такова по отношение на цените. Пари трябват другари, много пари. :) Тези по разните му там програми и др. субсидии не стигат! Колкото и да са пак не стигат. Знаем си нашенския нрав!
  • 75 Ухааа

    8 1 Отговор
    А нощна винетка има ли?
  • 76 Шоьор

    13 1 Отговор
    Вие сте ни минали отдавна не само с винетките.Но до кога ще ни минавате не знам.Все ще свърши тази манджа за всички престъпници,измамници и тем подобни личности за който България е развъдник и рай.
  • 77 Боко Тиквата

    9 6 Отговор
    на Тиквун са му преброени дените
  • 78 btv

    6 1 Отговор
    Eхоо ви емай вече се натряскахте ???
    Какви са тези недомислици където сте ги написали ???

    Публикувано във факти.бг: Освен това закупилите през 2016 г. годишна винетка ще бъдат прецакани. Те ще могат да я ползват до 31 януари 2017г...............Това означава, че за 2017 г. аз ще платя за 12 месеца, но ще я ползвам от февруари до декември.


    Егаси странните журналисти - що само пишете глупости ?
  • 79 SWIS

    11 0 Отговор

    До коментар #45 от "Марио":

    В Швейцария годишната винетка е 35€ а пътищата са май-добри в цяла Европа!!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 велислав

    4 2 Отговор
    пълен т....к. всяка година промени. немогат да решат за винетки и отпуски тероризма ши борим. аз и да искам да имам правна грамотност немога. те ги сменят законите през 3 години. да го..............
  • 83 велислав

    8 2 Отговор
    кой е собственик на печатницата на винетките? с държавна поръчка ли се избира? Колко струва печатането им?

    или е тайна от националната сигурност. строго секретно.

    да не ми казват че 20 бона струва на онзи издирването в гората. за големите пари искам да знам аз. Боли ги........ко искам аз.
  • 84 Гост

    8 1 Отговор
    А в нормалните дъжави взимаш от дата до дата, дори мога да я платя месец по рано и ще важи от датата на която ми изтича предната.

    Коментиран от #85

  • 85 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    А, и да добавя, ако взимам месечна се ускъпява нещо от сорта на от 180 на 210, а 6-месечна от 180 на 195.
    А в бг от 97 на 360лв!!! добре че близо 10 години съм навън.
  • 86 бай Денчо

    9 2 Отговор
    Първо,браво за будността по темата!Второ ,мисля че не е достатъчна , и малко тясно разсъдлива!Третото е да бъдем още по активни не само по този въпрос.По темата:имаше едно интервю с Тиквата по повод новите цени на винетките ,тогава той каза че няма държава в европа в която няма винетки или пътни такси.Да ,ама не ,ИМА и това не е коя и да е държава а основният икономически мотор на европа ,а именно Германия.Там няма винетна такса ,или така наречените винетки,има просто пътен данък както и у нас.Работил съм в Германия 7 месеца ,предвижвах се със собствения си автомобил(с БГ регистрация),и не съм платил и един цент за винетка и никой не ме е спирал или проверявал за винетка ,там просто няма такава!Към Swiss- много точно в швейцария е 35евро (изпитах го на гърба си още си я пазя ,ей така за спомен),а при нас какво се случи :близо 50 евро без право на обжалване????Сравнение на пътищата =0,пълен абсурд,сравнение заплащане и стандарт -трудно сравними,да не казвам никак.Трябва да си отстояваме правата.Весело посрещане на предстоящите празници и много здраве на всички ,с уважение....П.С.Трябва да се борим!
  • 87 grishon

    4 7 Отговор
    Много червени тролове в тая малка държавица. К.рнелия се се бръкнала да ви раздаде по някой лев за да драскате глупости.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Някой

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "бай Пешо":

    Пише заделени 65 млн.лева , а не похарчени.Мислете малко преди да пишете глупости.Нима очакваш да почне зимата и да няма предвидени пари за почистване ????
  • 90 еее

    4 1 Отговор
    пари не ви стигнаха
  • 91 ШАРАН БГ

    3 0 Отговор
    "Правото" у нашенско много точно ми го обясни г-н Тороманов/ юрисконсулт в завод "Жити"- гр. Русе/ преди 49 тодини !!! " У нас законите ги пишат с х... си и ги трият с м......е си !!" По-точна дефиниция за "Правото българско" още не съм ни чул, ни прочел !! И в тоя дух : МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ, ЗАЩО ИМАМЕ И ВИНЕТКИ, И ПЪТЕН ДАНЪК ЗА МПС-тата ??? ОСЧЕТОВОДЯВА ЛИ НЯКОЙ ВРЕМЕТО, КОЕТО СЕ ГУБИ ОТ ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК, ЗА ДА "ВКАРА У ПЪТЯ" ЕДНО МПС ??? ДО КОГА ТАКА ???
  • 92 Миланов

    5 1 Отговор
    Ето така крадът герберастите. Ега ги дадът тия парички за химиотерапия!!!
  • 93 Rose

    0 1 Отговор
    Уважаеми господа, добре е преди да пишете, първо да четете.
    Според чл. 9, ал. 2, т. 1 от наредбата
    годишна винетка с валидност, съответстваща на бюджетната година, по
    смисъла на чл. 10, ал. 2 от Закона за публичните финанси, от 1 януари до 31 декември
    на годината, за която е издадена, като потребителите могат да ползват
    републиканската пътна мрежа в срок до 31 януари на следващата година, при
    заплатена винетна такса за предходната година;
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 иван

    1 0 Отговор
    Браво за другарите от институцийките. Само дето си събират паричките, най-вероятно в джобчетата, а пътищата с малки изключения въобще не стават.
  • 96 Винет У

    0 0 Отговор
    ГОДИШНАТА винетка за 2017 г. важи ДО 31.01.2018 г.!!!
  • 97 Дедо мъдьо

    1 0 Отговор
    Направо не е за вярване... нямаш винетка прааас 300 лв глоба и в допълнение взимат талона на водача и като това е малко взимат и талона на колата и я спират от движение ... браво за тези закони и умни глави дето ги мътят но са изпуснали това да си тръгваме пеша от мястото на проверката и да ни теглят по 10 тояги на гол гъз - това вече ще е добър закон пълен ... а микерльов си го знае за бахура да го джвака кюмюро и кюнецо ниедин