Last news in Fakti

5 Ноември, 2011 12:02 13 869 10

Opel показа най-бързата Astra

  • opel-
  • astra-
  • gtc-
  • opc

 

Феновете на Opel, и по-конкретно на наточените изпълнения на марката, обозначени като OPC (Opel Performance Center), отдавна си мечтаеха за нова, наточена Astra. Запознатите с темата знаят, че старата слезе от конвейера още преди две години.
 
До скоро папараци улавяха разни силно замаскирани прототипи и това, че Opel се готвеше да пуска най-бързата Astra беше ясно. Сега обаче от компанията от Рюселсхайм официално показаха новата Astra OPC.
 
Автомобилът изглежда доста по-агресивно от родственицата си с три врати GTC. Основните елементи от екстериора са новата предна броня, снабдена с големи триъгълни въздухозаборници и два ауспухни накрайника с неправилна форма в задната част на автомобила.
 
Най-бързата Astra е заимствала от Insignia OPC огромните 20-цолови лети джанти, които са "обути" с гуми Pirelli P Zero с широчина 245 мм. Двигателят е двулитров с турбо и достига мощност от 280 к.с. Максималният въртящ момент е 400 Нм.

 
За този темперамент се грижат четирибутални спирачни апарати и двойновентилирани перфорирани дискове дело на компанията Brembo. Предното окачване използва схема, позната от наточените модели Renault Megane RS и Ford Focus RS.
 
От динамичните характеристики за сега се съобщава само максималната скорост. Тя е 250 км/ч. Очевидно е обаче, че новата Astra OPC ще е по-бърза от предшественика си, който ускоряваше до 100 км/ч за 6.4 секунди.
 
От екстрите включени в оборудването интерес представляват биксеноновите "завиващи" фарове AFL+, адаптивното шаси FlexRide, както и отличната мултимедийна система на компанията Infinity.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kobester

    2 0 Отговор
    Нищо не казвате обаче за цената. Колко ще е, кога ще се пуска в продажба, кога ще я има по българските автокъщи и т.н.
  • 2 Цецка Цачева

    0 4 Отговор
    Щом питаш за цената, значи нямаш пари за тази кола.
  • 3 Onq

    2 0 Отговор
    Ot snimkite se vijda 4e 6te q ima na 2 pazara evropeiskiq i avstraliiskiq
    vaprosa e dali 6te sa s ednakvi kone kolite
    do kolkoto znam v avstraliq gi pravqt dosta nazobani
  • 4 Kobester

    2 0 Отговор
    Откъде знаеш че нямам пари? Може пък на изплащане да я взема. Така да говориш без да знаеш :X не е добре. И какво лошо има да попитам???? Освен това от цена до цена има разлика ;) Дали е 30, или 50 хиляди не е 1 и също.
    Еииии много знаете и много разбите всички бе, аман от "умници"
  • 5 zzzz

    1 2 Отговор
    Да. Тази ще е по-бърза от миналата. Миналата от 0-100 за 6.4 тази
    ще е от 0-100 за 6.3. Обикновено така ги правят. Яд ме е, че астра става все по-малка сапунерка ......
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Ей,наточено та заточено чак-знаеш ли какво казва мъдрото ни народно творчество за магарешката упоритост при човеците?!Не,нали-ми,да те светна тогава,а?Та-определението е-прост,но упорит-кратко,ясно,точно и вярно най-вече.
  • 7 дивакот

    0 1 Отговор
    това нещо много ми прилича на Алфа Р омео жулиета 149 та ми и прилича на фото монтаж ......пълен фалш пълна измама -феновте има да я чакат да я видят
  • 8 ижо

    1 0 Отговор
    Дизайна е уникален!!!!
    Интериора също
    Бие всички немски тояги с изключение на новата тройка купе...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майро-Honda

    0 0 Отговор
    Радва Опелара , но с тоя десен волан да не го готвят за японския пазар :0.....Дано са подобрили и хендлинга не само мощността.