Last news in Fakti

25 Декември, 2016 15:26 14 780 5

Продават еднорог дело на Aston Martin 

Идеята за спортен седан съществува от много дълго време за английския производител Aston Martin. Името Lagonda, не се свързва само с модерния гигант на компанията, а всичко започва през далечната 76-та година. Моделът обаче, е с много странен външен вид и не става особено сполучлив. Поради тази причина Aston Martin Works пускат един прототип наречен V8 Lagonda, който в последствие е произведен в количеството от само 7 броя.

Този екземпляр, който си търси нов собственик, има само лек полъх на Lagonda и е значително по-красив. Представен през 74-та, той е микс между шаси от Lagonda, но с външност на V8 Vantage, а двигателя е 5.3-литров. Този автомобил с номер на шасито 12003 обаче, е от двата снабдени с 7.0-литров V8 с мощност от респектиращите 480 конски сили.

Екстрите на еднорога включват сателинта навигационна система, CD плейър с общо шест диска, GSM от Motorola, електрически прозорци, затопляне на седалките, централно заключване и климатична система. За 74-та, това са били впечатляващи екстри, които са рефлектирали и върху впечатляващата цена от 175 хил. паунда.

Автомобилът е претърпял външна реставрация през 2002-ра от Spray Tec Restorations, а две години след това получава и подновяване на механиката. Създаден в цвета Cumberland Grey, този автомобил определено ще привлече запалени колекционери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенин

    3 0 Отговор
    Сателитна навигационна система и сиди през 74 -та година - УСПЕХ ....
  • 2 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    Ангелчо, колегата "гостенин" е съвсем прав: 1974 бях на 3 годинки и си спомням много добре, че нямаше нито cd-плеъри, нито gsm-и, нито gps... Освен в СССР де, ама там имаше всичко!
    Наздраве и Весела Коледа!
  • 3 Мармот работещ в шоколадовата индустрия

    3 0 Отговор
    " сателинта навигационна система, CD плейър с общо шест диска, GSM от Motorola" е тука инстинктивно погледнах дали не е станало 1ви април. Интересно тоя 74та година а кои сателити се е свързвал за навигацията, откъде си е купувал дискове и къде е хващал обхват на gsm-а . Мистерия и магия
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Как да е нямало сателитни телефони през 74-та, татко ми по такъв говореше с дядо Мраз и поръчваше подаряци
  • 5 Иван

    1 0 Отговор
    Направо не мога да проумея как ги пишете тези статии?????????