Last news in Fakti

27 Декември, 2016 07:15 24 026 19

Bentley Bentayga срещу Dacia Duster?

Натъкнахме се на един много забавен тест, който е олицетворение на битката между Давид и Голиат - един малък офроудър родом от северната ни съседка - Dacia Duster срещу най-луксозния SUV правен до момента - Bentley Bentayga.

Сравнението на мощността естествено, хич не е на дневен ред с 600-те коня на Bentayga, а тук по-скоро се цели показването на ежедневната практичност. Там влизат и уменията на автомобилите в пресечен терен, където се оказва че повечето мощност невинаги е предимство.

За Bentayga се предполага, че ще бъде собственост на великобритански аристократи, които обичат лова и искат да се отделят от феновете на Land Rover, но конкурента определено има по-проходими представители. Само от мисълта на скърцащите клони, които оставят следи по боята на Bentley ни побиват тръпки.

Duster е един от най-продаваните модели в Европа и цената определено е огромно преимущество - за стойността на добре оборудвана Bentayga може да се снабдите с общо 13 Duster-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    2 4 Отговор
  • 2 German cars

    35 11 Отговор
    От клипа са вижда, че макар и без всичкия лукс Дачията не отстъпва пред Шкодата, а извинете Бентлито.

    Коментиран от #8

  • 3 гощо

    8 7 Отговор
    Нито едното няма да отразя!!!!!!
  • 4 Киро

    13 24 Отговор
    Пак сложили отчайващия румънски варел Дачия до друга кола.

    Явно смях да става.
  • 5 Домакин

    5 10 Отговор
    Мисля, че сигурността е на първо място и при Дачия не е по-голяма от на Бентли! Това мисля, че е достатъчно.
  • 6 Жожо

    25 7 Отговор
    Това бентли като типичен vw продукт има отчайващ дизайн....Kia Sprtage изглежда по-свежо.
  • 7 FAKE

    18 16 Отговор
    В пъти предпочитам Dusterа , по ред причини . Дачията е много по красива по проходима , конете са и достатъчно , тези 600 коня в Бентлито за какво са ми ? Няма нужда да имаш 600 коня за да цепиш немските кочини . Малко като на свинче звънче ....

    Коментиран от #9

  • 8 AUDI

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "German cars":

    А от написаното "СА" вижда ,че си неграмотен.
  • 9 Киро

    9 20 Отговор

    До коментар #7 от "FAKE":

    Колко е жалко да си безпаричен комплексар, който вместо да се напъне да изкара някой лев, тръгнал да обяснява, как тази гавра на автомобилната индустрия - Дачията била по-хубава...
  • 10 Густо Майна

    12 1 Отговор
    Аз да се вкл. като собственик на нов Дъстър и т. нар. премиум сегмент - 10 год. ента употреба. Няма да споменавам марка, за да не предизвикам форумна война. Премиумът си е премиум, но Дъстъра си заслужава всяка стотинка, та даже на моменти парите му ми се струват малко! Само това ще кажа. Т"ва за клоните и боята лично го изпитва на собствен гръб - вярно е, диша се по-леко в Дъстър!
  • 11 M POWER

    12 2 Отговор
    Това Бентли е всичко друго, но не и офроуд автомобил... Дачията ще го смачка на пресечен терен ;)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Читател

    5 4 Отговор
    Вечният спор м/у комплексирани малкопишковци и/или сноби срещу практиците.
  • 14 Пешо

    5 0 Отговор
    За всеки влак си има пътници...
  • 15 JEEP

    7 5 Отговор
    Браво. Битката на паркетните лъвове. То едното не е и лъв, ами чист пудел. Поизцапаха си млко лапичките. Това е толкова офроуд колкото дъстера SUV.
  • 16 ДЪСТЕР ДЦИ

    24 1 Отговор
    Аз имам от 2 години Дъстер 1.5 дци. Вози си ме идеално и аз му скъсах найлона на седалките. Правя по 7-8 хиляди на година -ще ме вози минимум 10-12 години. Нека да е варел, нека да съм прост ,че съм си купил нова кола от магазина. Дай-Боже всеки да е толкоз прост.
  • 17 qwerty

    1 0 Отговор
    на бентлито през цялото време му светкаше тракшън-контрола, повече какво да говорим?

    Коментиран от #18

  • 18 giorgi

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "qwerty":

    Да се напъна да изкарам некой лев. Че с некой лев ли се купува Бентли.
    Даже и мутрите не могат да си го позволят.
  • 19 Жигит

    3 5 Отговор
    Возил съм се в дъстър 1.6 (105 коня). Е по-голям кенеф от това няма. Целия интериор е направен от пластмаса, в купето се вижда гол метал от вратите и пода. Всичко се разтраква, вози грубо. А с тая максимална скорост от 160 км/ч разхода от 7 извънградско става 14+ при скорост 140-160 км