Last news in Fakti

28 Декември, 2016 11:50 8 201 3

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг

  • buick-
  • gnx-
  • търг
Чисто нов Вейдърмобил отива на търг - 1

Buick GNX от 1987 г. с пробег от едва 109 км ще си търси нов собственик на търг, организиран от аукционната къща Mecum. Наддаването ще се състои през януари, а очакваната цена за една от иконите на американското автомобилостроене е между $175 000 и $250 000.

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг

GNX е построен на базата на Buick Regal. През 80-те години на миналия век се смята за един от най-бързите щатски модели, а заради бруталния си вид и черния цвят бързо се сдобива с прозвището "Колата на Дарт Вейдър".

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг

Мускулягата се отличава от стандартното купе Regal по усилената каросерия, модифицираното окачване и форсирания двигател. Инженерите на Buick снабдяват 3.8-литровия V6 с турбокомпресор, благодарение на което мощността и въртящият момент достигат 276 к.с. и 488 Нм.

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг

Заводските данни обаче се оказват силно занижени. Американското сп. Road&Track качва GNX на динамометричен стенд, който отчита 300 коня и 569 Нм.

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг

Динамичните характеристики също са предмет на спекулации. Достоверно измерено е, че "Вейдърмобилът" ускорява от място до 100 км/ч за 5.4-5.5 секунди.

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг

Buick произвежда едва 547 GNX-а, което обяснява високата цена на модела. Предлаганият от Mecum екземпляр е последният напуснал фабриката.

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг

Чисто нов Вейдърмобил отива на търг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драйвър

    1 3 Отговор
    Това не е истински мъсълкар,а напудрен регал купе!Американския мъсъл кар ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е V8 иначе е имитация някаква.
  • 2 Джедай тим

    0 0 Отговор
    Че защо му е на Дарт Вейдър двигател, той владее силата ;)
    Това не е неговата кола и ако разбере, че някой се опитва да продава този шит на негов гръб, ще му гризне меча ха ха !
  • 3 Mario

    1 1 Отговор
    Чисто нова кола няма(ако не си я купиш нова).Тоя си е втора употреба.То и у нас има Баби който са си купили чисто нова кола преди време и не я карат ама никой не я обявява за НОВА