9 798 8

Зимни дрифт забавления по руски

Ангел Харизанов

Руските класики на Лада и Жигула са били основни и тренировъчни автомобили за много поколения. Задното предаване, лесния за модифициране двигател и бюджетната поддръжка са неоспорими предимства на руските машини. От своя страна в снега не е са нужни огромни количества мощност, за да можем да се забавляваме в снега и това видео от провело се в Красноярск състезание, го доказва. То определено ще събуди носталгията в по-възрастните от нас. Нивото в състезанието заслужава внимание - автомобилите са буквално калник до калник при битките.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кон
  Отговор
  1 23:29  28.12.16
  дон
 • БРО
  Отговор
  2 07:22  29.12.16
  то ако няма сняг тия лади немат power да завъртат гумите

  Коментиран от #3, #6

 • J RVPW
  Отговор
  3 08:06  29.12.16

  До коментар #2 от "БРО":

  Тия Лади са толко нафрашкани със всякакви сгоди,че ти даже неможеш да си представиш.Виж в Тубата какви дзверове имат за дрифт...
 • Реалист
  Отговор
  4 09:49  29.12.16
  На леда са като на забавен кадър - много по-лесно е така че не ми ги хвали. Пуснете си видео на някой от истинските дрифтъри на асфалт и му вижте скоростта на реакциите. Има клипове на японците където са заснемани едновременно ръцете и краката. Това тук е детска ясла.

  Коментиран от #7

 • Факта
  Отговор
  5 09:56  29.12.16
  Няма лошо, Петицата е доста стабилна, като автомобил върху незаледен сняг. Аз самият съм се учудвал как спокойно си върви, сякаш е куатро. Докато Жигулката е по-лека и повече върти тазобедренната аспучна става... Но най-голям кеф с русска кола за дрифт бихте изпитали или с Лада Самара или със Заз Таврия. Това са две леки автомобилчета, които щом подушат сняг и моментално започват палави пързалки... Е дори добрите гуми не могат дълго да ги удържат..много са леки и просто са родени за дрифт.... даже един колега от завода си купи самарка преди и при първият лед като запали на тръгване и приятелски аби муцунатав мантинелата отдясно. Аз се учудих колко обича дрифта, но оня пцуваше приятелски снега... Страхотен вираж направи. Просто са създадени за дрифт. Купете си за по 5 стотака някое такова и се наслаждавайте на леда..., но не в населено място моля... изчукването на автомобили не е евтин спорт...!
 • Отговор
  6 17:16  29.12.16

  До коментар #2 от "БРО":

  Ако е била някоя удушена няма да завърти, навремето съм правил дрифтчета с жигулката на бащата, само че беше малко по-мощна от първите жигули и отзад пишеше Лада 1300. Ставаше и на чист асфалт, обаче много се залюляваше, трябваше и по-твърдо окачване.
 • Сибирь
  Отговор
  7 07:20  30.12.16

  До коментар #4 от "Реалист":

  Всъщност това са момчета - любители, вкарали доста пари,време и страст в хобито си. Иначе си има и Руска Дрифт Серия по асфалт ,на която гостуват и японци. И колите не са Лади
 • Сибирь
  Отговор
  8 07:23  30.12.16
  А иначе трасето Красный Яр е супер! Непрекыснато се провеждат сыстезания - драг,дрифтинк,ГТ серии .. отделно курсове за безопасно шофиране при екстримални условия,отделно картиг , а най -важното е ,че изкараха "състезателите" от улците на градът.

Напиши коментар:


Публикувай