1 Януари, 2017 07:15 13 750 2

Завръщането на една легенда - Lancia Stratos

Преди времето на легендарните рали автомобили от Група Б има още няколко класически машини, които разчитат само на един задвижващ мост и Lancia Stratos е една от тях. Това е и един от първите автомобили създадени, за да се състезават, а не както повечето, които са пътнически автомобили превърнати в състезателни. С изключително ниското тегло от 980 килограма в заводски вид и 2.4-литровия V6 от Ferrari Dino с 190 конски сили, това е била невероятно бърза машина за времето си, като от 74-та до 81-ва година спечелва общо 18 кръга от севтовния рали шампионат. Тази легенда запалва и бившия пилот от Формула 1 - Ерик Комас, който иска и успява да я върне в пълния и блясък и способности, като целта са участия в класическите ралита, които набират все по-голяма популярност. Това е една отлична история, с която да започнем автомобилната 2017-та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ланчист

    15 0 Отговор
    Каквото и да се каже за този шедьовър ще е малко! Какви времена са били само, какви коли са се правели... Кола с душа, а не като сегашните намазани оръфляци... Дано Ланча се възродят и намерят своята идентичност на пазара!
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Велик модел на ланча