Last news in Fakti

5 Януари, 2017 00:55 12 175 11

BMW 3.0 CS - баварската класика

Един от най-важните автомобили дали тласък на германския производител BMW, носи вътрешното означение Е9. Той представлява първото грандтуризмо на компанията и от него произлиза една от най-успешните състезателни машини, която стартира моторспорт подразделението - величественото 3.0 CSL. В нормален вид 3.0 CS притежава завидна за годините мощност от 180 конски сили, което за началото на 70-те е било близо до върха. Изчистените линии и класическата форма, която има автомобила му придават присъствие, което трудно може да бъде възпроизведено от днешните "полуфабрикати", които една ли ще го придобият след години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    32 1 Отговор
    Те такива коли имаше по наше време, а не като сегашното племе !
  • 2 BMW

    26 1 Отговор
    Красив ретро автомобил.
  • 3 Гад

    4 42 Отговор
    Пълен курник
  • 4 Моамар

    29 1 Отговор
    По онова време тези коли ги караха хора, а сега у нас - недоразвити депутатски синчета по анцузи с качулчици, не си свалят и пижамата - анцуга когато излизат от къщи- ядат, а.ат спат и ходат навън с едни и същи дрипи, а си покриват главата с качулката да не го псуват хората като го видят
  • 5 гощо

    32 1 Отговор
    КРАСОТА!!!!!! Имал съм 5-та серия от тези времена!!!! Бяха си сериозни класически машини!!!! Сега сядам сутрин зад волана и пред мен два компютъра!!!!!
  • 6 Shmeker

    22 1 Отговор
    Последните класически BMW-та са E39 и E46.
  • 7 Роза Гори

    8 7 Отговор
    Хубаво е харесвам бмв-тата,НО сега и една истина БМВ все още не са направили автомобили като МЕРЦЕДЕС 124 и МЕРЦЕДЕС 140.Това са просто вечни класики без аналог.Изключително надеждни с много нововъведения за времето си.Да се надяваме също че в близките 50-100 години и бмв и ауди и фолксваген ще направят достоен като тези автомобил,та дори и мерцедес сега не е това което беше.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Моля

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Роза Гори":

    Вярваш ли си, като си написал това? Все едно да напиша, че Е34 няма аналог и Мерцедес още 1000 години няма да създадат такава здрава кола!? Щом тези коли издържат още в ръцете на циганите... това е достатъчно, за да си направиш извод колко са издръжливи тези коли!
  • 9 СССР

    2 11 Отговор
    ГРОЗОТИЯ КАТО ДНЕШНИТЕ БОКЛУЦИ!

    ЛАДА 2103 - КЛАСИКА!
  • 10 Shmeker

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Роза Гори":

    Това не е вярно. Е34 е доста по-добра кола от повечето 124-ки.
    W140 е мастодонт, E38 е много по-елегантна и можеща на пътя.
  • 11 Никой

    1 0 Отговор
    "Футуристична скулптура показва как в BMW си представят бъдещото на самоуправляващите се коли – ключовият елемент е свързаност, "екстрите" вече не са ел. стъкла и огледала, а рафт с книги и градина..."

    А честито на българските "фенове"