28 860 65

Център за градска арогантност

Или има ли "паяци" и "скоби" за мародерите от "Синя зона"?

Център за градска арогантност
Радослав Славчев

Общината в София ежегодно прибира приходи от "Синя зона" и "Зелена зона" в размер на близо 15 млн. лева и в това няма нищо лошо. Ако искаме чист град, ще плащаме. Ако тези приходи намалеят, това ще означава, че и нарушенията са намалели. Такава е логиката.

Но има едно голямо НО!

На всички е известно, че в родните наказателни паркинги рядко влиза кола, по-скъпа от 20 000 лева. Най-честите посетители са автомобили, чиято пазарна цена варира в диапазона 5 000 - 10 000 лв, тоест това са автомобили на обикновените граждани, плащащи редовно своите данъци.

Същото важи и за т.нар. "скоби". Те са още по-нелогични, защото докато с репатриращите машини неправилно спрелите автомобили се отстраняват, скобите служат само и единствено за пълнене на общинската хазна.

Не ни разбирайте погрешно. Поради свръхнатоварения трафик в столицата такива зони са наложителни, но при служителите от "Център за градска мобилност" определено трябва да има коренно различен подбор.

Голяма част от служителите със светлоотразителни жилетки са неграмотни и груби и в пъти превишават дадените им от общината права. Те не са запознати с елементарни нормативни уредби, държат се нагло и не се легитимират.

Център за градска арогантност

Да не говорим, че служителите от "Чистотата" изглеждат значително по-спретнати и чисти, но това съвсем не е най-важното. По-любопитното е, че служителите на бившата фирма "Паркинги и гаражи" са крайно невъзпитани и арогантни.

Конкретният случай

Действието, на което станахме свидетели, се развива в центъра на София, където важи т.нар. "Зелена зона". Лицето К.С. (умишлено премълчаваме името и не показваме рег. номер на автомобила) паркира колата си (средностатистически автомобил) и попълва талон, който е закупил от служител на "Център за градска мобилност", само преди две минути. Поставя го на видно място в автомобила, пред очите на служителя. Нарушението му е, че пропуска да изтрие едно от полетата. Нарушението си е нарушение.

Точно две минути по-късно
получава SMS и вижда как въпросните служители с мръсни светлоотразителни жилетки вече поставят скобата.

Център за градска арогантност

Ние в никакъв случай не оспорваме нарушението, но се питаме: Няма ли поне малко култура? За разбиране не смеем и да мислим. Когато става дума за нарушение, разиграло се пред очите на въпросните служители и то очевидно е без умисъл, тогава е редно да питаме.

И понеже въпросните служители едва ли могат да ни дадат какъвто и да бил адекватен отговор, отправяме въпроса публично към госпожа Фандъкова. Г-жо кмет на столицата, такива ли са служителите на подобни структури в големите градове в останалата част на Европейския съюз, в който уж се намираме и ние?

Център за градска арогантност

Център за градска арогантност

Публикувано във факти.бг:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Караиванов
  Отговор
  1 13:51  05.01.17
  Евала, повече такива материали трябва за изедниците от паркинги и гаражи
 • Пострадал
  Отговор
  2 13:51  05.01.17
  Тези ги избират по арогантност! Каква култура от тези?
 • Веско
  Отговор
  3 13:53  05.01.17
  Две торби с л..на и мръсни жилетки!
 • Мария
  Отговор
  4 13:54  05.01.17
  Тези зони дали са съобразени със Закона за пътищата? А въпросните служители ги надъхват да бъдат такива

 • jambazina
  Отговор
  5 13:56  05.01.17
  Абе вие нормални ли сте, манекенки на визаж ли искате да слагат скобите? А ние клиентите на зоната да не сме свръх интелигентни и възпитани, а? Нали половината глобени тръгвот да се държат като мутри и реват че са спрели за малко и затва не платили и ала бала. Аре умните и красивите да надяват жилетките и да почват работа към паркингите.

  Коментиран от #9

 • МаКаТа
  Отговор
  6 14:01  05.01.17
  Мухахаха, само така. Бой по канчетата на тъпите обирджии от градска мобилност. Много добре сте ги наредили. Поздравления. Бих пребил един такъв с жилетка с голям кеф.
 • erdal
  Отговор
  7 14:10  05.01.17
  ZA TEZ DEBELITE FITNES NQMA LIBE.
 • 8 14:13  05.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Веселин
  Отговор
  9 14:13  05.01.17

  До коментар #5 от "jambazina":

  Отдалеч си личи герберасткия трол...
 • Калоян
  Отговор
  10 14:14  05.01.17
  Тез двамцата и всичките им колеги да дойдат на село да копаят, а не да чакат само някой като мен от провинцията да стъпи в софето и да го закопчаят. Пълни плужеци са тез, но добре сте ги подредили.
 • Гоуст
  Отговор
  11 14:14  05.01.17
  Това е така. Келемета са. Страх ги е да слагат скоби на скъпи коли пък камо ли да вдигнат кола с паяк за 150 хил. В наща мутренска Държава вие бихте ли посмяли? А относно билета: отзад е написано, че при неправилно изтриване, билетът е невалиден.Хората са дошли и са видели невалиден билет. Аз също съм плащал глоба за неправилно изпратен СМС. Това е от типа, както е написал jambazina, за пет минути, дай да коригирам, дай такова...
 • 12 14:16  05.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ицо
  Отговор
  13 14:19  05.01.17

  До коментар #12 от "Гоуст":

  Дори и така да е, той поне може да изкаже публично и нашето мнение, или поне това на трезвомислещите средностатистически българи. Поздравления за автора

  Коментиран от #15

 • Светлана
  Отговор
  14 14:24  05.01.17
  Много добре,и аз съм писала но какво от това ,защото гражданина е безсилен убедих се в това и само ще си пишем и ще ни тъпчат и не виждам светлина в тунела Колега до като си пишеше вторият смс стоейки до паркираната кола му сложиха скоба ,защото минали 10 секунди ,аз се паркирах на място където на картата няма улица в локва и ми сложиха скоба като казаха какво от това че не е улица и т.н
 • Гоуст
  Отговор
  15 14:25  05.01.17

  До коментар #13 от "Ицо":

  И какво са виновни градска мобилност, че са дошли и са видели неправилно попълнен талон и са сложили скоба, а човека казал, чакай малко бе, дай да изтрия още едно поле. Каква вина имат? И автора искат да му декларират и изрицитирват наредби. За това тея хора са в градска мобилност, защото нямат интелект за повече... или то май наистина си трябва акъл, за да се досетиш
 • човекажелязо
  Отговор
  16 14:37  05.01.17
  скобите се отстранява с шестограм номер 6 носете си по един в колата
 • народътшизофреник
  Отговор
  17 14:43  05.01.17
  ЦГМ е зловредна, криминална, паралеглна направо ъндерграунд структура в редиците на черната (НЕ сивата икономика). Търпете бе .. овцата си е затова да я стрижат за вълна, за мляко хахха...а като поодъртее за месо :)
 • Бай оня
  Отговор
  18 14:45  05.01.17
  При тази безработица толкова ли не могат да назначат там по-интелигентни хора,които да са любезни с хората и да знаят наредбите иправилниците.Тези от пръв поглед личи,че пращят от "интелигентност".На всичкото отгоре този дърт плондер е с цигара през работно време-за това ли му плащат?Такива като тези веднага да се гонят.Но следващите да не се избират като тях,защото аз не плащам данъци ,за да храня такива.Ако съм сбъркал нека бъдат любезни с мен и компетентно да ми обяснят грешката.Успех на Фандъкова с тъпанари като тези.
 • Тошибиян
  Отговор
  19 14:55  05.01.17
  Значи купете си мощтна електрошокова палка но не от ефтините и като стане нещо подобно за 2 секунди го сваляш на земята и си тръгваш тази палка ще има широк спектър от приложения и деистваите без никакво предупреждение където и да го приложиш в тялото ефектът е моментален и трае шокът от това поне 5 мин...може да се ползва за контролите в градския тея от сините зони и разни други навлеци и натрапници
 • ДибилчоИлчев
  Отговор
  20 15:00  05.01.17
  Центъра за Градска Дебилност отдавна работи по тоя начин. По ужасното от външния вид и държанието на тия примати са заплатите им, които са арогантно високи за простите им задължения.
 • Ревизор
  Отговор
  21 15:10  05.01.17
  Айде малко прозрачност тогава. Какви са заплатите на тези? какви са надбавките? какво допълнително материално стимулиране получават и защо?
 • онзи
  Отговор
  22 15:30  05.01.17
  В Плевен са по-зле там ако спреш и си в колата ако не си платиш те заплашват с саморазправа.Без жилетки и баджове диви и криви.
 • Стефчо
  Отговор
  23 15:32  05.01.17
  Що софиянци не протестират срещу тях и не само ами билетчето на градският транспорт от 1 лев на 1,6 лева увеличение с 60 %, ами да не говорим пък за винетките. Някой да е протестирал, не. Но виж за сметка на това пък срещу орешарски протести с месеци имаше. Изводът какъв е платени протести, когато някой има силен интерес към власта а не от интереса на хората, ама сами сме си виновни като се продаваме за 25-30 лв. (толкова са давали на протестиращите). А Сега протести няма въпреки че се гаврят с хората, някой да е протестирал срещу злоупотребите на тези от ЦГМ, ами пък срещу цената на билетчето, а за винетките. Но сегакато няма кой да дава 25-30 лв. ей за това ще ни мачкат тия. Само вижте румунците и гърците протести до дупка.
 • Гоуст
  Отговор
  24 15:36  05.01.17
  А някой питал ли се е къде отиват парите от приходите и че голяма част се изнася в чужбина
 • alf
  Отговор
  25 15:56  05.01.17
  Никой няма право да ти пипа колата според конституцията на РБългария. осъждал съм ЦГМ два пъти за по 3000 лв Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона. (2) Собствеността е частна и публична. (3) Частната собственост е неприкосновена.

  Коментиран от #38

 • алф
  Отговор
  26 15:57  05.01.17
  с две думи ЦГМ ми даде 6000 лв от вашите пари граждани мой
 • Гост 66
  Отговор
  27 16:16  05.01.17
  ТупанЕ !
 • Башгост
  Отговор
  28 16:37  05.01.17
  Спомням си преди време, паркирах автомобилът си пред входа, където живея, района е зелена зона. Качих се до вкъщи да оставя багаж - всичко на всичко 5, максимум 6 минути. Връщам се при колата и виждам скоба, кога са я монтирали, кога са изчезнали, кога са разбрали, че не съм платил - остава загадка! Имаше два други автомобила, по-скъпи, паркирах между тях. Когато се обадих, за да се явят и да свалят скобата, снимах с телефона. Служителите на ЦГМобилност, бяха като наср-ни, не можаха да отговорят на въпроса, как така точно моя автовмобил заключиха за 5 минути, а не другите два между които бях паркирал. Със сигурност скъпи МПС - не смеят да закачат, да не говорим, че скъпи коли стоят по цял ден на инвалидни места - при максимално разрешен престой от 4 ЧАСА!?
 • Невена Каварова
  Отговор
  29 16:38  05.01.17
  За не платено паркиране в синя и зелена зони по добре да се лишават от книжка шофьорите за примерно месец. Тогава всички ще са изрядни и няма да има нужда от цяла армия служители в ЦГМ. На някой явно му е по добре да прибират глоби и изопщо не се стараят да решат проблема .По лесно е да се събират парички....
 • шофьор
  Отговор
  30 16:39  05.01.17
  Аз съм шофьор на баровец. Два пъти ме закопчават за сгрешен смс, вместо нула пиша буквата о... Колата е 2015г и струва в магазина 197000 лева. Не е като да се притесняват от цената :)

  Коментиран от #32

 • Гост
  Отговор
  31 16:55  05.01.17
  Затова са тези полета в талона за да не се повторно.ПускашSMS и готово или пък ходиш пеша и не търсиш място за паркиране.След като си сгафил плащаш и не мърмориш.В магазина даваш пари и получаваш и при тях е същото,плащаш паркираш не плащаш скоба.
 • гост
  Отговор
  32 17:00  05.01.17

  До коментар #30 от "шофьор":

  има прекрасни прилоения за мобилен телефон, чрез които можете да избегнете подобна грешка.
 • Гого
  Отговор
  33 17:10  05.01.17
  Като искате да сте Софийски селяни и да живеете в гетото ще си плащате иначе довиждане

  Коментиран от #37

 • деба
  Отговор
  34 17:25  05.01.17
  да ти имам проблема. егати безпобезната статия. още си спомням каква африканска столица бяхме преди да въведат синята и зелената зона, колите се катереха по оградите даже. едва след като ги въведоха стана нормално движението в софия. ти какво искаш, всеки служител на паяка да е задължитено с докторска титла по ядрена физика ли от Харвард, а?
 • Ранко
  Отговор
  35 17:28  05.01.17
  Не са попаднали на човек да им натроши старите кокаля,и да не стават за нищо повече.Затова се ерчат...Това са бивщи ченгета със самочувствие.
 • Edi koj
  Отговор
  36 17:38  05.01.17
  И как като плащаме за синя и зелена Зона градът става по чист.е Важно е да се плаща
 • народътшизофреник
  Отговор
  37 17:47  05.01.17

  До коментар #33 от "Гого":

  Какво общо има дали си от София или не? .. като се има предвид, че ни е..т всички.
 • пострадал
  Отговор
  38 18:15  05.01.17

  До коментар #25 от "alf":

  Извинявай но на конституцията ли се позова когато ги осъди и колко време ти трябваше за да го направиш?
 • КОКО
  Отговор
  39 18:22  05.01.17
  София мамо София,България мамооооо България "До Чикаго и назад" е писано по действителен случай и нищо не се е променило от тогава,даже се е задълбочило.......
 • kkk
  Отговор
  40 18:32  05.01.17
  не мога да си обясня кой е сложил минуси на първите три коментара ??обзалагам се че не е българин

  Коментиран от #41

 • Наско
  Отговор
  41 18:46  05.01.17

  До коментар #40 от "kkk":

  Гербераст какъв друг.
 • Трупан
  Отговор
  42 19:48  05.01.17
  Не ми показвайте тия нещастници. Покажете началника им! Вижте го и питайте за отчисленията. Айде да го видим знае ли наредбата и какви нареждания дава на тия нещастници, които бавно и полека са се превърнали в долни мутри. Главната мутра покажете.
 • гост Яни
  Отговор
  43 20:06  05.01.17
  имам снимки на служител на паркинги и гаражи как си паркирва колата на тротоара пращам ги на НОВА ТЕлевизия но никой не ги отразява

  Коментиран от #44

 • asan
  Отговор
  44 20:33  05.01.17

  До коментар #43 от "гост Яни":

  to i v drugite gradove e sashtoto , skoro byah vav V Tarnovo kato gost v toya grad si poluchih skobata nepravomerno bez da se predstavyat, i da ne odgovaryat na vaprosite mi
 • bai hyi
  Отговор
  45 20:50  05.01.17
  Карам кола за 30000 лева и имаше 1 единствен път , в който ЗАБРАВИХ да платя за зелена зона и ми сложиха скоба за 20 мин извън колата. Но това сигурно е изключение. Не би било възмоно тая статия да е въздух под налягане...

  Коментиран от #49

 • аСДФГХЙКЛ;
  Отговор
  46 21:44  05.01.17
  едно трябва да разбереме всички и то е: ОСВЕН ЗАДЪЛЖЕНИЯ ИМАМЕ И ПРАВА!!!! сещайте се и реагирайте адекватно,а тия верно са нагли и прости,ама то софия се напълни с неграмотни селяни които са готови на всичко само и само да са тук а не на село,,,това е другия болен въпрос,,,,
 • БРО
  Отговор
  47 21:47  05.01.17
  акумулаторния флекс реже скобата за 20 секунди
 • МАРШ НА СЕЛЯЦИТЕ
  Отговор
  48 21:54  05.01.17
  КОГАТО СИ В МАГАЗИНА И ПИШЕ ЧЕ СТРУВА ЕДНО НЕЩО 2ЛВ., КОЛО ДАВАШ НА КАСАТА ИЛИ СИ ТРЪГВАШ И ПОСЛЕ СЕ ОБЕСНЯВАШ...ЗАОН И ПРАВИЛНИК ИМА ТОЧКА,КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ОБРАТНО НА СЕЛО,Е ТОГАВА ДА ВИДИТЕ КОООООЛКО МНОГО МЕСТА ЩЕ ИМА ,,,,,СЕЛЯНИТЕ РОПТАЯТ НО СЕДАТ ТУКА НАЛИ,ЦЕЛИ КВАРТАЛИ СА ОТ МИЕКАЩИ ИНДИВИДИ,
 • ПИСНА МИ
  Отговор
  49 22:13  05.01.17

  До коментар #45 от "bai hyi":

  Става въпрос за това ,че уж всички тези зони се правят за наше удобство,а се получава – поредния мръсен рекет за обикновения човек,който няма шофьор,няма спец.пропуск или връзки за инвалиден талон.Избираме си управленци които са много далеч от реалността.БОЙ ПО КАНЧЕТО И РЕФЕРЕНДУМИ ДО ДУПКА.
 • 555
  Отговор
  50 22:41  05.01.17
  Каква култура искате от бивши ченгета....Злобно като ченге Злобно и като пенсионер
 • Алекс
  Отговор
  51 23:15  05.01.17
  В Исландия няма такива неща. Направено е по най-елементарния начин- с автомати на всеки ъгъл. Пускаш монета и получаваш изпечатано билетче което го слагаш на прозореца. Не гониш жилеткаджия през 2 пресечки за талончета молейки се да не минат скобаджийте. Не се презапасяваш с тестета и не "затваряш" пари излишно. Не те таксуват оператори мародери с абсурдни договори които ги има само в БГ. Не се чудиш какво първо да направиш- да свалиш едногодишното си бебе в студа или да мислиш за зоната. Така ми сложиха последната скоба.
 • смах
  Отговор
  52 00:00  06.01.17
  Преди 1 година ми сложиха скоба, така се ядосах понеже спрях за 3 минути... такъв шамар ударих на единия скобар че му паднаха очилата, дъвката и цигарата :)))
 • Васил
  Отговор
  53 00:29  06.01.17
  ЦГМ е частно дружество. Когато от "Будапеща 16" отидат на проверка на "Будапеща 17" може би ще се оправят всички брънки с парите на данъкоплатците! :)
 • НСА випуск 2002
  Отговор
  54 01:14  06.01.17
  Дотук имам 29 дела за побой - бивш национал съм по гребане (чакам само да ми кажат "копче") Глупостите дето съм ги правил през студентския си живот в НСА (ВИФ) всички приключиха по давност (12 дела-бях охрана в Цецо Спасов, Клуб 33, Кампионе и Джим Бийм) след 7 години. Сега имам 9 дела заради които се връщам в БГ заради призовки. 3 от тях приключиха по давност още 4 чакам тази година да приключат и 2 догодина, познайте колко жилетки трепах (че ходят и по 3-ма)... Другите дела са лични и не ми се говори, обаче жилетките са най-сладкото нещо, което скимти най-жално! Това наистина са бивши ченгели, дето са стояли на хранилка и си мислят, че жилетката ще ги спаси от езика им, дето си е останал със самочувствието от пагоните!!! В България няма как да бъдеш човек щом си сред такива твари! За тея си трябва трепанье! Поддържам идеята за саморазправа на място и се радвам, че има сайтове и журналисти, които повдигат проблема! Съгласен съм да си платя всяка глоба ако получавам кулртурно обяснение и ме убеждават с аргументи, обаче ако ми изсипят една камара псувни за сношение с майка ми - еми яла ми видиш отблизо пръстена!...
 • Селянина с колелото
  Отговор
  55 01:17  06.01.17
  Лично аз ще му навра на тоя дебелия скобата в Г..ъ, а след това ще го метна на топло в близката кофа, да не замръзне човека все пак е зима. А дали като го хвана за въшкарника няма да си каже името сам няма какво да му чета табелата отпред, мършата си е мърша, защо да смърди на улицата, добре ще му е в кофата при колегите на по ракия!
 • Гост
  Отговор
  56 01:21  06.01.17
  Само бой и всичко се оправя от собствен опит ви го казвам
 • ЛУДИЯ
  Отговор
  57 01:45  06.01.17
  тия от градска мобилнос /паркинги и гаражи /трябва само да ги бият и е.....т
 • гощо
  Отговор
  58 06:59  06.01.17
  Не хабете клавиетура да ги обсъждате!!! Тези господ ще ги накаже!!!!!

  Коментиран от #59

 • БАИ ХОИ
  Отговор
  59 10:11  06.01.17

  До коментар #58 от "гощо":

  НЕ САМО БОИ А И ЯК С--С СЪС СРЪБСКА МУЗИКА ЗА ТИЯ ВАМПИРИ .КРАВОПИЦИ БЕЗ ДУШНИ КЪРЛЕЖИ А ЗА УПРАВАТА И ЕДИН ГОЛЯМ И ЗДРАВ БАИ Х-------

 • Йото Йотов
  Отговор
  60 10:39  06.01.17
  Моят въпрос Е : ЗАЩО Столична Община не строи покрити паркинги на етажи със тези 15 милиона. Каквито има в цяла Европа ? ??
 • Рая
  Отговор
  61 02:20  07.01.17
  Тия копои вместо да тормозят човека са д-л-ъ-ж-н-и да му съдействат и да му обясняват как правилно да си попълни талона.
 • зиги
  Отговор
  62 13:27  07.01.17
  Трябва да се назначават хора с висше образование и поне владеещи два езика , също с костюми да се покланят пред нарушителите да им се извинят и да ги помолят да спазват закона ! Когато трябва да плащаме глоби все някой друг ни е виновен , кога заради лош вид , кога за недружелюбно отношение . Ние сме винаги прави . Същото и във гр. транспорт , ама аз сега се качих и не съм си дупчил билета , ама вие се държите грубо с мен .Само и само да не си плати глобата завалията. Щом си нарушил- плащай и да ти е за обица . Толкова просто .
 • До НСА
  Отговор
  63 15:32  07.01.17
  Ко ми са фалиш бе гребчо ела у Пернико да едеш винкело ше забраиш от де се сяда у лодката

  Коментиран от #64

 • ДЕПУТАТ
  Отговор
  64 21:52  07.01.17

  До коментар #63 от "До НСА":

  ТОЗИ ЕДИНИЯТ КАКЪВ ТУМБАК ИМА , НЕ Е ИСТИНА !!! ТОЛКОВА СЕ Е НАХРАНИЛ ГОРКИЯ , ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ТЕЯ ДЪРЖАВНИЦИ , ДЕПУТАТИ .........................И ТЕМ ПОДОБНИ ХЛЕБАРКИ
 • Фандък
  Отговор
  65 11:18  08.01.17
  Законен начин за грабене на народа. Скоро ще въведат такса дишане, бъдете сигурни.

Напиши коментар:


Публикувай