Last news in Fakti

6 Януари, 2017 07:15 5 619 6

Едно великолепие от Fiat

  • fiat

В миналото Fiat създават големи автомобилни великолепия, като на върха спокойно може да бъде модела 8V. Освен V8 двигателя с обем от 2.0 литра и мощност от 105 конски сили при тегло от 1000 килограма, моделът има много вариации, като за тях са отговорни едни от най-известните студиа в света - Vignale, Zagato и Ghia.

Този автомобил, който си търси нов собственик е дело на Ghia и те му добавят приставката Supersonic, за която лесно можем да се досетим от вида му на изстребител. Причината за предполагаемата продажна цена от 1.8 милиона долара е, че от тази ужасно красива за времето си версия са създадени само 8 автомобила. Този екземпляр е снабден и с карбуратори Weber, които леко повишават мощността до 110 коня.

Автомобилът ще бъде предложен от аукционна къща Сотбис на престижното събитие Concours d'Elegance Amelia Island 2017, което се провежда ежегодно във щата Флорида, като тазгодишнато е насрочено за 12-ти март. През 2011-та, друг от тези 8 автомобила достига до цената от 1.7 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    8 1 Отговор
    В онези времена италианците са били ном 1 в автомобилостроенето заедно с англичаните
  • 2 italianomarkucobaro

    3 1 Отговор
    Hmmmm.....! Готина количка прилича на маскълкарс
  • 3 Кобрата

    12 15 Отговор
    Купи си Fiat, да та е яд!

    Коментиран от #4

  • 4 Фич

    10 11 Отговор

    До коментар #3 от "Кобрата":

    Провери си кокошките в немския курник, пред панелката. Тук се пише за автомобили.

    Коментиран от #6

  • 5 Шляхтиц

    1 3 Отговор
    Господин Журналисте, опитвате се да продавате на стари краставичари повехнали краставици.
  • 6 Кобрата

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фич":

    Как така даваш оценки като не знаеш каква кола карам и къде живея?