6 941 2

Наследникът на Mclaren 650S ще бъде по-лек

Ангел Харизанов

На задаващия се през март първи важен автосалон в Женева, английския производител Mclaren ще представи наследникът на модела 650S в средния им клас наречен Super Series. Според досегашните слухове той ще се нарича P14 / 720S и ще има мощност от 720 конски сили, която се подразбира от името.

За двигателя пък се говори, че ще бъде с увеличен до 4.0 литра обем от досегашните 3.8 литра, но ние ще обърнем внимание на новото шаси, което е наречено Monocage II - "Visible Monocage" или видима моноклетка. За него вече имаме потвърдена информация от производителя, според която то ще доведе до по-нисък център на тежестта, по-добра устойчивост на усуквания и до по-ниско тегло - 1283 килограма или с 18 по-малко от това на предшественика. Това изглежда като много малко, но понижаването на тегло от минимума изисква много конструктивни усилия.

Изпълнителния директор Майк Флюит споделя, че това е първият път, в който те заменят цяло поколение и новото Super Series ще бъде абсолютно вярно на пионерския дух на компанията - да прави революционни стъпки напред едновременно за марката и сегмента на суперспортните автомобили.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • корса
  Отговор
  1 15:22  07.01.17
  Изложението за високи технологии в Лас Вегас кога ще го отразите, писачи на статии от Тубата? Има какво да се види и от Тойота и от Бмв, мерцедес също, що си мълчите бе?
 • DGI
  Отговор
  2 20:05  08.01.17
  Под камуфлажа се крие оранжев Мак, само това има като данни от регистрацията.

Напиши коментар:


Публикувай