9 Януари, 2017 16:37 38 673 30

Здравей, Audi Q8!

  • audi-
  • q8 concept-
  • детройт 2017
Здравей, Audi Q8! - 1

На салона в Детройт дебютира дългоочакваният флагмански всъдеход на Audi. Q8 concept е хибрид с дължина над 5 метра и показва как ще изглежда серийната версия на модела, която се очаква догодина.

Здравей, Audi Q8!

Прототипът от Детройт има 3.0-литров бензинов двигател с 333 к.с. и електромотор, с чиято помощ системната мощност достига 450 коня и 700 Нм. Акумулаторният блок с капацитет 17.9 кВтч и възможност за зареждане от битовата мрежа се намира в задната част и според Audi позволява изминаването на 60 км само на ток.

Здравей, Audi Q8!

Батериите се зареждат напълно за два часа и половина с 7.2-киловатово зарядно. В комбинация с пълен резервоар Q-осмицата може да измине 1 000 км без да спира.

Здравей, Audi Q8!

Концептът има осемстепенна автоматична трансмисия и постоянно задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5.4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Здравей, Audi Q8!

Новият инголщадски всъдеход лежи на петзвенно пневматично окачване отпред и отзад. Регулируемите амортисьори позволяват настройка на клиренса в диапазон до 90 мм.

Здравей, Audi Q8!

Внушителното SUV има междуосие от 3 метра, широко е 2 040 и дълго 5 020 мм. За премиерата в Детройт дизайнерите на Audi са му избрали ефектни 23-цолови джанти.

Здравей, Audi Q8!

Осмоъгълна радиаторна решетка с епични размери доминира цялата предница на Q8. Малко по-различна форма от актуалните модели на марката имат и матричните фарове, които прожектират милион пиксели на пътя отпред.

Здравей, Audi Q8!

Стоповете са слети в общ блок по широчината на цялата задница. Има черна подложка и заедно със задните колонки на покрива напомня за оригиналното Audi quattro от 1980 г.

Здравей, Audi Q8!

Характерна особеност на концепта е липсата на дръжки на вратите. Сензори в тях засичат ръка или пръсти в близост и отварят автоматично под определен ъгъл. Багажникът поема 680 литра.

Здравей, Audi Q8!

В интериора правят впечатление четирите индивидуални кресла, тапицирани с напа, и виртуалният кокпит на Audi. 12.3-инчовият TFT екран предлага изцяло нови менюта и може да проектира допълнителна реалност на предното стъкло.

Здравей, Audi Q8!

Q8 ще се произвежда в завода на Audi в Братислава на същите поточни линии, където се сглобява Q7, а в бъдеще - и следващите поколения Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne.

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!

Здравей, Audi Q8!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аха

    20 21 Отговор
    Много "озъбен" . Изключителна безвкусица. Навсякъде е ОК , но с тая решетка отпред, мяза на клетка за зайци. Тесла направиха такава "зяпнала уста" , после форд и те се "озъбиха" . Явно на хамериканците им харесват подобни декорации
  • 2 Гост

    26 14 Отговор
    Вътре изглежда прилично,макар бялото да не е подходящо за всекидневна употреба и да се цапа изключително бързо.... Отвън вече кичът е взел връх! Отпред е изключително грозно,решетката "крещи" Китай.... Отзад са се опитали да разчупят нещата,но са стигнали до нивото на Волво от към дизайн....Ако е по-скъпо от Q7,a то със сигурност ще е....аз за това не бих дал 200/300 хиляди! Въпрос на мнение!

    Коментиран от #14

  • 3 стария

    22 7 Отговор
    ''Гроздето е зелено''
  • 4 Пенчо

    16 2 Отговор
    То дето е зелено, зелено е, но даже още май не е завързало.
  • 5 Borislav Popov

    9 10 Отговор
    Какво ще рече 7.2-киловатово зарядно ? Че ако го зареждам в къщи - ще ми стопи инсталацията? А ако му сметна конумацията на ток -20 киловата за два часа и половина- направо ще ме разори !

    Коментиран от #8

  • 6 Васичка Атанасова

    6 13 Отговор
    Браво на господин КАСАБОВ
    ПОКАЖИ НА ТЕЗИ ХОРА
    КОЛАТА НА БЪДЕЩЕТО
  • 7 Гошо

    10 12 Отговор
    .аси , нема такава грозотия!!!Утепайте дизайнера или поне му счупете ръцете на тоя некадърник.
  • 8 НаучиСеДаСмяташ

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    20 киловата са под 5 лева на дневна тарифа за 60 км или около 8 лева за 100 км. И това е разход на голям джип... Как точно ще те разори? Сметни си Жигулито колко лева на 100 км ти харчи.
  • 9 Borislav Popov

    13 8 Отговор
    до 8 . И това е само сметката за тока . На тая играчка поддръжката ще му е теглото в злато!
  • 10 Десислав Попов

    15 10 Отговор
    Айде пак на ЖАГ-машинациите.Бентли Бентайга с по-евтин интериор/но сигурно на подобна цена/ и давай народе,купувай.Още не мога да м простя,че превърнаха иконата Ламборгини Галярдо в просто Ауди.Сега че направят това и с другата икона-Бентли.Г А Д О С Т!!!
  • 11 дфп

    6 1 Отговор
    очаква ме Нов внос в Горубляне и Дупница .

    Коментиран от #12

  • 12 Bobi

    18 7 Отговор

    До коментар #11 от "дфп":

    Не те очаква , спокойно неграмотнико ;) За мен това ауди изглежда страхотно и ще стане голям хит сред хората , които могат да си го позволят . А тези , които не могат ще го мразят точно заради цената ;)
  • 13 Кобрата

    16 11 Отговор
    Чудно си е Audi-то!
  • 14 кламерчето

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Каква всекидневна употреба те мъчи?! С това ще се ходи до дискотеката за мацки в събота вечер, а през останалото време пеша до магазина за хляб! Ще има и специална версия за БГ пазара "Доко доко Едишън" песните на Азис, Софка, Кондьо, Милко, а клаксона ще е с мелодия от Издислав!
    Правителството в оставка вече е поръчало 120 такива в случай, че успеем да ги намалим наполовина...
    Немските марки са чудесни, но в БГ са станали нарицателно за чалгари и отрепки! Хубаво е да си я купиш ако си в чужбина, но в БГ няма как да се отървеш от наследството на 90-те и тяхното амплоа!
  • 15 Mark1

    12 1 Отговор
    Аз пък си карам една вярна ЛанчияКапа,по млада е от жената.,даже циганин няма да я купи,а за крадене и дума не може да става...!!
  • 16 рейс

    4 9 Отговор
    Поредната немска издънка.Не се научиха да правят коли.
    Те вече само в Китай продават,заради това ги правят по техния вкус
  • 17 GTR УБИЕЦА на М Power

    4 10 Отговор
    .аси грозофила... Като всеки ВАГ-ен, тва си им е семейна черта хахах
  • 18 Дзвер

    5 0 Отговор
    Добре е колицата, само с тази решетка, все едно ,че ще идва да ме яде.
  • 19 AUDI Q8

    4 4 Отговор
    KRASOTA!
  • 20 гамена

    2 1 Отговор
    Решетката е грозна а задницата ужасна и без дръжки е като Кольо от квартала с отрязаните ръце. Прекалено шантава електроника и ми идва в повече.....нашите сервизи ще има да гледат като телета- извънземно, че даже и вируси по колите ще започне да има и тогава гледай сеира.
  • 21 мрин

    2 1 Отговор
    Карам си голфу и тва е
  • 22 Ahnenerbe

    2 1 Отговор
    Е.ати щайгата.Че и сама се отваря, рай за апашите...
  • 23 Коко

    7 0 Отговор
    Ако вратата няма дръжки и е заледена, как ще се напъва?

    Коментиран от #24, #27

  • 24 Ехоо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    Добър си брат☺яко ме разсмя☺
  • 25 галиченец

    1 0 Отговор
    Ценко Чоков ще води с такова бабите на море.
  • 26 Ламбо

    1 0 Отговор
    Скука.
  • 27 Мариянов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    :) направо ги уби
  • 28 Мария

    0 0 Отговор
    Силно съм впечатлена от този автомобил.....
    Смятам,че Audi Q8 е най - красивият джип на Ауди за всички времена и ще успее да засенчи и пребори с лекота конкуренцията от тазгодишните модели на останалите марки..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.