Last news in Fakti

13 Януари, 2017 10:29 12 948 12

Kodiaq на стероиди

  • skoda-
  • kodiaq-
  • rs
Kodiaq на стероиди - 1

Ръководството на Skoda е дало зелена светлина на проект за спортна версия на първия всъдеход в историята на марката. Kodiaq RS ще поеме по стъпките на бързите дизелови SUV-та на Audi и ще бъде въоръжена с нафтов мотор, съобщава в интервю за британското сп. Evo шефът на развойния отдел на чешката компания Кристиан Щрубе.

Разбира се, напомпаният всъдеход на Skoda няма да може да разчита на 4.0-литровия V8 с два турбокомпресора и електрически нагнетател на Audi SQ7. Под предния капак на Kodiaq RS ще работи доста по-скромният 2.0-литров TDI с 240 коня и 500 Нм, познат от Volkswagen Passat.

Този мотор има потенциала да превърне чешкото SUV в най-пъргавата серийна Skoda. С ускорение от 6.5 сек. от 0 до 100 км/ч Kodiaq RS ще спринтира с 0.2 сек. по-бързо от бензиновата Octavia RS с 230 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Гумата

    20 1 Отговор
    Бе то - много хубаво това нещо , ама да беха написали - колко паре струва??? С нашите мижави заплатки - кой знае след колко века ще моем да си го купим като гладуваме и стоим на студено.... Те колите са си убави - верваме им , ама дойде време гаврошовско:" А тез витрини са отрупани с безброй жадувани неща".....
  • 2 гостенче

    12 17 Отговор
    Тва му липсва на тоя строшляк 2.0ТДИ да го напомпат на 240 коня... хахахахха. Той 140 неможе да удържи и духа гарнитури и прай ебати поразийте, да не говориме за 240.... Кой знае колко пара са издухали за разработна ония смешници от ВАГ за създаването на тоя допотопен мотор та ни ги пробутват вече 10 години!!! Малко се получава като историята с 2.5ТДИ от едно време...... вари го печи го..... все в г*з... и все в потребителския!!!
  • 3 Clicko

    12 6 Отговор
    Като си я купиш нова няма да имаш проблеми. След 5 години друга.
  • 4 Кожо

    9 1 Отговор
    0-100 за 6.5 сек. е предостатъчно за Шкода.
  • 5 Поредния коментатор лаик

    7 7 Отговор
    Ти мойто момче като си си купил нещо пета употреба, предните собственици са и разказали играта, а ти имаш наглостта и претенциите на обвиняваш производителя никой не му дреме. Като нямаш пари не си купувай 2.5 ТДИ, се мятай да мазда 323 и да ти пукат ушите зимата, защото от корозията има 5 дупки по купето!!
  • 6 123

    7 2 Отговор
    Ами това е високопроходимия автомобил на годината в България...
    Само че редовата версия. Перфектен вид, огромен отвътре и цената спрямо аналозите е отлична - почва от 45 000 лева.
    Иначе този РС ще излезе сигурно след някоя друга година или изобщо няма да го видим на живо.
  • 7 Да ама не

    10 11 Отговор
    Е..хти нафтовите печки ,какви са тези 240 коня от 2 литра.То ще има скапани турбини ,гарнитури а масло ще гори колкото нафта на 100 км.Тази тежка тенекия да се ускори за 6.5 сек. бая маховици и съединители ще заминат.
  • 8 Шкодафен

    4 7 Отговор
    Много красив джип и надежден !!!
  • 9 гост

    5 5 Отговор
    Празнувайте печкари,да ви е честита,бъдете живи и здрави и все по-често минавайте по сервизите да си осребрявате икономията от нафтата,ама в джоба на майстора!!!
  • 10 Кобрата

    1 0 Отговор
    Хубав е джипът...
  • 11 Грую

    0 0 Отговор
    Ще има ли бързи/бавни скорости, блокаж поне на единия диференциал, или само едно обикновено 4х4.

    Коментиран от #12

  • 12 123

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Грую":

    Хе, хе. Това да не е автомобил за нивата или гората. Това е паркетен офроудър. Като отидеш на ски, да може да стигнеш до там, да си паркираш и после излезеш без да буташ каруцата. Блокаж на диференциала има със сигурност, защото даже най-баналните моделчета след 2010 имат на предния мост.
    Само че, блокажа и на двата моста е електронен - предполагам - като на Ауди.
    И не знам по-долу аз какви печки се пише. Основният двигател май беше 1.4 - 150 к.с. - предостатъчен за нормалните потребители и доста икономичен.