25 Януари, 2017 22:30 7 861 11

Нов Cayenne до края на годината

  • porsche-
  • cayenne-
  • panamera

След седем години на конвейера второто поколение на Porsche Cayenne ще предаде щафетата на нов модел. Папараци редовно "хващат в крачка" тестови мулета на всъдехода, но външността му си остава тайна. Снимките на прототипите обаче дават добра основа за компютърно генерирани изображения като публикуваните от Auto Express.

Според прогнозите на британското списание третата генерация на Cayenne ще върви по стъпките на Panamera и няма да бъде подлагана на дизайнерски експерименти. Външността на модела ще остане разпознаваема. Доза свежест в познатия облик ще внасят само дребни детайли като въздухозаборниците в предните калници.

Cayenne III ще бъде построен на моделната платформа MLB, на която е базирано и Bantley Bentayga. По непотвърдена информация всъдеходът на Porsche ще олекне с около 100 кг и ще получи нови двигатели от арсенала на Panamera. Базов мотор ще бъде 2.9-литровият V6 с два турбокомпресора и 440 к.с. Бензиновата гама ще включва също 4.0-литровия V8 с 550 коня, а любителите на дизела надали ще недоволстват от аналогичния като кубатура мотор от Audi SQ7 TDI и Bentayga с две турбини и електрически компресор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Фединанд Порше

    7 10 Отговор
    Това не е истинско порше ! Всичко в момента извън 911 е пародия !
  • 2 Бай Ганьо

    8 3 Отговор
    И го каза човека където карааа?????

    Коментиран от #6, #7

  • 3 "neue deutsche Qualität"

    9 6 Отговор
    "ще олекне с около 100 кг "
    Да не вземе да му изскокнат амортисьорите през бомбенцата, както е модерно в последно време при поршенцата ;)
  • 4 Били

    5 8 Отговор
    Обикновен ваг- нски бооклук!
    Това не е порше, а конфекция от ваг!
  • 5 Ас Сребр

    4 2 Отговор
    Колко завистливи и ограничени хора има в България...
    др Фединанд Порше, Публикувано във факти.бг: "neue deutsche Qualität" и Били са чудесни примери за това...
  • 6 гощо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    И го потвърждава човек който кара......нещо с което ти мечтаеш да се снимаш и качиш в фейсбук!?!? Извън 911-карера всичко е пародия!!!
  • 7 БМВ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    Гоуф двойка с уети джанти и уепенки нос спарко алпине, светещи пръскалки шарени тапицерии, волан с луксозен калъф за 7лв.фолио на стъклата реплика на 3М цели 75конски сили не е шега работата!А пък ако регистрацията започва с РК нещата стават сериозни.
  • 8 Желю

    6 2 Отговор
    Българите са много изгнила нация, нещо на което само калника не можем да произведем не е достойно за нас, защото сме много богати и заслужили??
    заслужавате да ходите пеша цял живот и трамвая да ви се струва лукс. Кой знае какви изгнили ламарини карате, но всичко над вашето ниво е боклук и нищо повече.
    Все по-трошливи подобия на коли да карате и все по-трудно да примирявате с недостижимите неща!!

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кобрата

    4 1 Отговор
    Супер! Мен си ме кефят Кайените, добри машини са...
  • 11 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Желю":

    За сведение, точно на поршетата, включително на карерите, механиката на кормилното устройство ( мигачи, светлини и т.н.) както и пластмасите които ги обличат, както и на скоростните лостове , се правят в България в Смолян от поддоставчик на Фолксваген ( Костал) заедно с едно изцяло българско предприятие (Арексим)