30 Януари, 2017 10:32 19 910 15

Безопасно ли е новото Volvo? (ВИДЕО)

  • краш тест-
  • volvo-
  • s90
Безопасно ли е новото Volvo? (ВИДЕО) - 1
Автомобилите с марка Volvo винаги са били смятани за едни от най-безопасните в света. Сега, след като на бял свят се появи новото S90, американският институт по пътна безопасност реши да провери качествата му. По-конкретно става дума за краш тест с 25% припокриване и скорост от 64 км/ч, което се смята за най-честия удар в реална пътна обстановка.Безопасно ли е новото Volvo? (ВИДЕО)

И докато само преди седмица ви показахме как първият Mustang, който Ford продава официално в Европа, се провали с гръм и трясък в изпитанията на EuroNCAP за безопасност, получавайки едва две от пет възможни звезди, сега новият флагман на Volvo защити реномето на марката, като постигна изключително висок резултат. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Викинг

    52 1 Отговор
    Браво на Скандинавците!
    Първата компания в света, която слага странични завеси и следи за срока на годност на всички колани и възглавници.
  • 2 Браво

    46 2 Отговор
    Макар и китайска собственост " Волво" са си едни от най добрите автомобили! Браво!
  • 3 Волво

    47 1 Отговор
    Една от най-добрите марки са Волво!
  • 4 Кобрата

    33 2 Отговор
    Volvo-то няма грешка!
  • 5 реалист

    3 32 Отговор
    Вие луди ли сте бе? Кви пет лева? Във F1 още преди повече от десет години прихванаха гумите със кевларени жила за шасито точно заради безопасноста. Ако някой си спомня, при едно гран при за голямата награда на Монца в следствие на катастрофа между болиди предна гума се откача и право в един стюард, който по—късно се оказал пожарникар от екипа на трасето. Вие си задайте въпроса редно ли е при еталона за сигурност Волво да се разлитат гуми........аз не мисля!
    Мисли умно.

    Коментиран от #6

  • 6 оптимист

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "реалист":

    Веднага като влезнат във F1 и спечелят Гран при ще ги вържат гумите. Даже една за друга. Как може да сравняваш F1 с пътнически автомобил. Все едно електрически скутер с багер. Приоритетите са различни. Между другото моята "капка" имаше фабричен ABS, а в F1 e го махнаха и Сена си замина точно заради това.
  • 7 мъжкар

    18 5 Отговор
    Сигурна кола няма.Единственото сигурно нещо е задкормилното устройство.Ако не караш безопасно това волво няма да ти помогне особено ако се тряснеш със 130км в някой тир.Много глупаци има в БЪЛГАРИЯ които водени от селския си манталитет и спечелен някой лев си купуват нова кола и си мислят че тая кола като има 4 системи за безопасност и настъпват с астрономически скорости по нашите счупени пътища.Да ама НЕ господа тъпънари виждал съм чисто нов СЛС мерцедес който буквално се помля в една мантинела поднасяйки на забележете заснежен а на заледен път.А уж имал такава система онакава система а истината е много проста когато теб не те бива няма такава система която да изскочи от колата и да я подпре да не се блъснеш.Така че тези клипчета са безполезни трябва да се акцентира върху стръги правила при подготовката на младите шофьори както и зверски наказания при превишена скорост едно от които трябва да е 1г затвор за всеки 10км над ограничението.

    Коментиран от #11

  • 8 4646

    7 3 Отговор
    Аз мисля за 20км. отгоре, направо да им режат ръцете😁😁😁😱😂😂😂 за 30км. -ефтаназия😁😁😁😁
  • 9 PlimP

    9 1 Отговор
    Хамериканата бръкна в задника на много японци и част от немците с тоя тест, голяма излагация се проточи, оказа се, че пъртвото ХС90 е доста по-сигурно от с 10 години по-нови модели, да не говорим, че някой от тях направо се разпадаха, като приус и пасат ЦЦ :х
  • 10 прост

    8 0 Отговор
    до 4646 ти сигорен ли си че шофираш мксимално с 50 километра в час в градски услови всички говорите ама нищо не правите
  • 11 мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "мъжкар":

    Не съм много съгласен. Хайде да разиграем един казус - шофьор движещ се в градско или извън градско получава инфаркт или каквото и да е там, но му става лошо и излиза от статуса "сигурно задкормилно устройство". Ако не са системите за автономно спиране, завиване, въздушни възглавници и т.н. които дори и да не предотвратят удар, то поне намаляват последствията от него, то мазалото ще е пълно. Засега някои от тях показват несъвършенства и за някои не е хубаво да се предоверяваш, но бъдещето на безаварийното пътуване безспорно е натам.
  • 12 Бай ХОЙ

    5 0 Отговор
    Този удар на запад е тотал,тази кола влязла в БГ е леко одраскана и се предлага на горубляне на 132000км. собственост на немска баба ходила за картофи на местния пазар!НЕМА КОНТРОУЛ!НЕМА ДРЪЖАВА!
  • 13 ГОСТЪ

    1 13 Отговор
    Лелее каква кочина - видяхте ли как се разпарчатоса и тов ще ми го хвалите ???
  • 14 kermen

    2 3 Отговор
    Даа,ама збелязахте ли на забавен кадър преградата е заоблена,тоест няма ръб,в противе случай манекена рита топа на 100%...!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.