16 Февруари, 2017 11:08 7 794 4

Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

  • формула 1-
  • пилоти-
  • заплата
Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II) - 1

В първата част на материала ви разказахме за определяните като по-нископлатени пилоти от Формула 1. Сега ще стане дума за милионерите, които наистина ще заработят сериозни пари през настоящия сезон.

Серхио Перес: $2 500 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Заслугата за невероятното четвърто място на Force India при конструкторите е основна заслуга на Перес. Именно за това сумата от $2 500 000 е доволно голяма, като се има предвид, че това е сравнително малък частен отбор.

Макс Верстапен: $3 000 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Едва ли има много студенти, получаващи заплата от $3 000 000. Макс обаче е един от тях. И ако представянето продължи по същия начин, както стартира, то това съвсем няма да е пределът на неговата заплата.

Нико Хюлкенберг: $3 000 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Нико напусна Force India с надеждата, че заводския отбор на Renault рано или късно ще си върне лидерските позиции. Това обаче е неговият последен шанс да премине от талантливите средняци в категорията на т.нар. топ пилоти.

Фелипе Маса: $3 500 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Оставката на Розберг доведе до преминаването на Ботас в Mercedes и ръководството на Williams се принуди вежливо да помоли Маса да остане още един сезон във Ф1. Така че сумата от $3 500 000 звучи напълно убедително.

Даниел Рикардо: $6 500 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Всички очакват, че през новия сезон пилотите на Red Bull ще усложнят живота на Mercedes, а по-оптимистично настроените дори говорят за титла. В този контекст заплатата на Рикардо може да се определи като не много висока.

Валтери Ботас: $8 500 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Внезапното пенсиониране на действащия световен шампион Нико Розберг, донесе радост на няколко души, един от които е Ботас. Той сега работи за Mercedes и заплатата му е значително по-висока.

Кими Райконен: $7 000 0002 (без бонуси и премии)Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Мотивацията на Кими да кара още по-бързо идва от неговите премии за всяко участие. Или поне така смятат от Скудерията. По неофициални данни бонусите му над заплатата са в размер на $10 млн.

Себастиан Фетел: $30 000 000 (без бонуси и премии)Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Продължаването на договора на Ferrari с Фетел за трета поредна година ще струва на Скудерията поне 30 млн долара. Бонусите за победа и други добри представяния също не са малки, но те са извън 30-те милиона.

Люис Хамилтън: $31 000 000 (без бонуси и премии)Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

Трикратният световен шампион има всички шансове да стане четирикратен и гарантирано получава $31 млн. Обещаните му бонуси върху заплатата обаче са толкова големи, че той спокойно може да задмине лидера в тази класация.

Фернандо Алонсо: $40 000 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част II)

А той е Фернандо Алонсо, който въпреки че преживява трудни времена в McLaren-Honda е решил да не се отказва от идеята да върне отбора на върха. От отбора явно му вярват, което личи и от заплащането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитана

    8 2 Отговор
    Няма лошо,щом могат да им ги плащат тези кинти да ги взимат пилотите!!!
  • 2 Пиже инкасаторо

    6 1 Отговор
    Не е ли време, тия формули да ги направят с дистанционно управление. Дроновете излизат в пъти по евтино и на военните и на телевизиите, а сега в Дубай ще возят туристи с тях, не с вертолети. Та питам, след като в последните десетина години се видя, че от пилотите в тоя спорт почти нищо не зависи и самите те, а и коментаторите го признават, тогава защо се дават тия 30-40 милиона. Пример: колкото и да е добър Алонсо, хонда не може да му направи двигател, макларън не може да направи шаси. На тоя етап. Е, как да се състезава с Хамилтън. Същото е и с Фетел. И без пилоти, технологиите ще се усъвършенстват. Всъщност, те толкова са се усъвършенствали, че тия шофьори са ненужни. Тесла им го доказа.
  • 3 Koj4o

    4 2 Отговор
    Да вървят да копат смолянски картофи.
  • 4 ооооооо

    10 2 Отговор
    тоя свят не върви на добре..
    тия милиони са взети от заплатите на бедните, за да ги прибират спортисти, певци и др. по десетки милиони!!
    Айде бе!