Last news in Fakti

1 Март, 2017 14:11, обновена 1 Март, 2017 14:36 59 121 32

Как да си купим кола на цената на халба бира

  • rover-
  • rover 45-
  • honest john-
  • ebay-
  • обява-
  • продажба
Как да си купим кола на цената на халба бира - 1

Британец се сдоби с автомобил в практически пълна изправност за сума, за която на Острова не може да се купи дори тубичка паста за зъби. За необичайната сделка разказва редакторът на сайта Honest John Крейг Чийтам, който платил за сребристия си Rover 45 едва £3.19.

Чийтам се натъкнал на обявата за продажба на 17-годишния хечбек в eBay малко преди Коледа. Впечатление му направила стартовата цена на колата с пробег 77 000 мили (ок. 124 000 км) и 1.4-литров бензинов двигател с мощност 102 к.с., която била 99 пенса.

Как да си купим кола на цената на халба бира

Крейг решил да следи отблизо наддаванията и установил, че 12 часа преди края на търга нови предложения така и не постъпват. Почти на шега предложил смешните 3 лири и 19 пенса и за изненада спечелил онлайн аукциона.

Срещу £3.19 (7.32 лв.) във Великобритания не може да се поръча дори халба бира, която струва около £3.90. Туба паста за зъби излиза към £3.50, а меню в McDonalds - £4.29. Продавачът очевидно е искал отчаяно да се отърве от Rover-а, но това съвсем не обезсмисля сделката.

Как да си купим кола на цената на халба бира

Независимо от куриозната си цена автомобилът се оказал в доста прилично техническо състояние. Акумулаторът бил изтощен, гумите - спаднали, а парното не работело, но като цяло колата била гледана. В резервоара дори имало бензин, при това на много по-висока стойност от £3.19.

Крейг Чийтам вече ползва своя Rover 45 като втори автомобил в семейството и твърди, че е изключително доволен от придобивката. Британецът смята да запази колата, докато достигне официален статут на олдтаймер.

Как да си купим кола на цената на халба бира


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    55 19 Отговор
    За съжаление точно тези коли няма да добутат и като олдтаймери.
    Не случайно британското автомобило-строене е на това ниво.

    Коментиран от #12

  • 2 Собственик на Роувър

    33 30 Отговор
    Британското автомобилостроене си е много добре. Казвам го от почти 9 годишен опит с тази марка. Всичко опира до отговорността на собственика. Аз съм предоволен

    Коментиран от #10, #21

  • 3 doge

    43 3 Отговор
    Екстра, ще има на какво да си учи децата да карат :)
  • 4 Илия

    39 22 Отговор
    Може да я направи на курник
  • 5 антрашпиц

    32 20 Отговор
    До номер 1.Двигатела е на Хонда.Може и да добута олдтаймерски старини..

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Пенчо

    36 1 Отговор
    Всъщност двигателят си е на Ровър,в този случай. Хонда ползват купето и техни си двигатели
  • 7 Ото

    16 4 Отговор
    Точно пред мен, отново в Англия преди 8 години вече, един пич взе Волво С40 2000 година за отворена бутилка уиски. От бутилката не беше пито много - максимум 100 грама. Там такива сделки съществуват.
  • 8 некойси

    12 20 Отговор

    До коментар #5 от "антрашпиц":

    Двигателя като механика да, но всичко останало около него се руши след 5-та година с невероятни темпове.
    Не е никак гот да те остави колата на пътя, понеже билдната в ECU-то аларма е решила че ще спре захранването на готиния мотор на Honda.
    Така или иначе резултата е един и същ-недвижимо имущество.
    Съществуват какви ли не още възможни неизправности, четете форума на Роувър за справка :)
  • 9 бай Иван

    25 6 Отговор

    До коментар #5 от "антрашпиц":

    rover 400 има тук-таме някой 1.6 бензинов на Honda и толко.
    Това е 45-> няма ни един двигател на Honda.
    А тея К-серии се славят че много прегряват и са като цяло калпави двигатели.

    Коментиран от #13

  • 10 бай Иван

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "Собственик на Роувър":

    Ми и аз им викам същото за руските марки- ама те разчитат на спомените колко гадно е било при соца.
  • 11 Ingol

    27 5 Отговор
    Мотора е на Rover не на Honda! Двигателя не е лош обаче обича да гори гарнитурата на главата и тази на всмукателния колектор но за това един път стигне ли се до смяна на гарнитура се купува MLS гарнитура слага се един допълнителен външен термостат и се кара само с антифриз G12!!!
  • 12 Shmeker

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Зависи, тия модели са по принцип Хонда Сивик, и ако не я изяде ръждата, ще работи доста години.

    Коментиран от #15

  • 13 Shmeker

    21 3 Отговор

    До коментар #9 от "бай Иван":

    Двигателите са ОК. Стига колата да не е правена в понеделник или петък
  • 14 някав там

    17 2 Отговор
    Аз карам Ровер от близо 10 години. Наистина има проблем с охладителната система.НО ако си мислите, че с китайски части ще мине....., нито ще спре да прегрява, нито ще можете да я продадете. При моята охладителната система беше така замърсена, че изразходих 1 кубик вода за да я изчистя напълно. Вече 8 години от тогава независимо дали е +40 или -20 с климатик или парно стрелката не мърда над оптималната работна температура.
  • 15 Жан

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "Shmeker":

    Не знам тези ръждивите от къде са дошли. :D Сигурно са държани потопени в солена вода. Ако си я гледаш както трябва няма да имаш проблеми с ръжда. Все пак не е опел.
  • 16 гост бе

    9 14 Отговор
    Къде ще ни споделяте новини от Англия на Нас който още живеем в миналия век и колата е най-ценното. Британеца ще го хвърли този нужник в пъти е над нас в мисленето си. Колкото до този Ровер, освен че бензинките хрърлят гарнитура и корите и таваните са разлепени, други болести май нямат. Бих заложил на дизела, окачването е ЧУК здраво не като ВАГ-а дето правиш на пролет и после чааааааак на есен.

    Коментиран от #17

  • 17 toz

    21 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост бе":

    Ти да не правиш краш тестове? Пълни глупости всяка една кола може да е най-здравата, но може и да е най-големия боклук. Всичко опира до човека който я притежава. И точно дизела трака все едно мели камъни и му сменяш дюзи на 1000 км. Колкото до охладителната система всичките двигатели имат проблеми с нея. Плюс това с тоя боклук наречен нафта който ни сипват от бензиностанциите изобщо не вървят.
  • 18 бива

    15 1 Отговор
    Не го мислете и за скрап да я даде м/у 150 и 200 паунда, ще получи ;)
    Сделка си е хе хе
  • 19 бля бля

    12 3 Отговор
    Тва са пълни глупости написани от човек който не е наясно със системата на покупко продажби и публикуване на обяви в ибей. Това най вероятно е грешка допусната от собственика на ровъра при публикуване на обявата. Предполагам че не е сложил reserve price на колата или с други думи ,минимална стойност ,която ако не се достигне чрез наддавания , вещта не бива продадена. Това е честа грешка и са се случвали доста куриози през годините. Разбира се съществува вероятност наистина собсвеника на колата да е искал да се отърве от нея и умишлено да го е направил но не ми се вярва.
  • 20 Бля бля

    14 1 Отговор
    На времето се говореше за куриозен случай, как един българин си купил съвсем нов Мерцедес на 5 марки. Причината била, че починал собственика, който имал любовница. Завещал на този, онзи от семейството къщата, сметката в банката, а на любовницата - стойността на мерцедеса след продажбата му. Съвсем наивно, понеже германката го обявила и продала за 5 марки. И това бил кяра на любовницата. Така му излязъл късмета на купувача.
  • 21 гощо

    2 17 Отговор

    До коментар #2 от "Собственик на Роувър":

    Е как няма да си доволен като това поколение Роувър е с двигатели и скорости от Хонда!!! А Хонда от своя страна в този период все още са железни коли!!! Казвам го като карал 4 Хонди и сериозно заглеждал се в Роувър 75
  • 22 Кеф за без пари

    6 6 Отговор
    Автомобилите от "Голф клас", масово произвеждани в огромни тиражи не повишават цената си когато навършат 30 години и станат ОЛДТАЙМЕРИ. Те са просто евтини и грозни. В случая английския дериват на Хонда Сивик, на видима възраст 15 - 16 години, отдавна си е изпърдял песента, още повече че самата кола струва колкото 4 гуми и акумулатор :-) Така че човека всъщност нищо не е спестил и нищо не е купил.
  • 23 Nikolai kolev

    13 1 Отговор
    Пак разбирачи в сайта както винаги.ровъра НЕ Е С двигател на Хонда освен ако не е 416si а повечето са 1.4 и мотора няма нищо ама нищо общо с Хонда тай че ади бегайте писна ми да прая Балъците тарикати

    Коментиран от #24

  • 24 Николае лае

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Nikolai kolev":

    Ти къде прочете, че не е с мотор 1,6 ? Или просто така реши, с гадаене на боб ?
  • 25 Nikolai kolev

    12 6 Отговор
    И още нещо НЯМАТ никакъв проблем с охладителната система проблема е че пак сте много наясно.просто гарнитурата на главата е предвидено да се сменя на 60--70000km тва е по препоръка на производителя.сменя се за точно 2часа и няма нужда да се прави нищо по главата и клапани.това че го смятате за проблем са пълни тъпотии вси едно останалите автомобили да имат проблем с маслото щото на 10--15000km трябва да се сменя.а само тука никой не го е.. и кара докато колата умре и после имали проблеми с това и онова

    Коментиран от #31

  • 26 Nikolai kolev

    10 3 Отговор
    А ти ве балък къде прочете че е с 1.6 и взе да бълнуваш за Хонда а хюмне такова
  • 27 Nikolai kolev

    6 3 Отговор
    Гледам че повечето разбирачи му викат че било хонда та затова им повярвах хахахаха
  • 28 Toyota

    10 1 Отговор
    Е то си пише с какъв двигатвл е - 1.4 102 кс, ко не ви е ясно?
  • 29 гостенин

    11 8 Отговор
    То този Ровър и в България струва 3.19лв! Какво толко учудващо има?!:):):)
  • 30 Rover 45

    1 0 Отговор
    Мн прост народ брее
  • 31 гешо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Nikolai kolev":

    Ти пък като си "по-разбирач" от всички останали... При положение, че гарнитурите им са толкова скъпи и ВИНАГИ ще трябва шлайф на главата, защото няма да махнеш всички остатъци от гарнитурата това си е направо проблем. А и да не започвам за амортизацията на болтовете на главата, защото тях не можеш да си ги вземеш от бай Иван за 50 стотинки. Значи аз моя трябва да съм го отворил поне 5 пъти, а това няма как да е "предвидено" или да се смята за "нормално".
  • 32 Бай Шуй

    0 0 Отговор
    Аха с двигател на Хонда,ама друг път!