Last news in Fakti

7 Март, 2017 10:09 4 420 5

За кравите на магистралите и говедата, отговарящи за обезопасяването им

  • магистрала-
  • българия-
  • скорост-
  • крави-
  • автомобили
За кравите на магистралите и говедата, отговарящи за обезопасяването им - 1

В началото на месец септември миналата година стадо крави свободно се разхождаха по магистрала "Хемус", но за щастие тогава всичко се размина само с уплах и рязко натискане на спирачки. Никой от отговорните за инцидента обаче не обърна сериозно внимание на случката.

А причината е ясна - липса на ограда. Според Министерството на регионалното развитие и благоустройство обаче магистралите са оградени с предпазна мрежа навсякъде. Това, както на всички ни е ясно, е само на хартия. Десетина дни след случката на "Хемус", отново заради необезопасяване, този път на новата магистрала "Струма" се случи най-страшното. Загина човек и то пак заради навлизане на крави на магистралата.

За кравите на магистралите и говедата, отговарящи за обезопасяването им

Сега, в края на почивната тридневка по случай националния ни празник, движението по магистрала "Тракия" беше изключително натоварено. Колите се движеха в колона, но с доста висока скорост. Изведнъж, в средата на платното в посока София, преди отбивката за Ихтиман, отново се появиха спокойно разхождащи се крави. По чудо не стана катастрофа.

Излиза, че и на трите основни за българите магистрали спокойно си се разхождат крави, а описаните случаи едва ли са единствените. Просто само тези са ни известни, а на последния станахме преки свидетели. Още колко човешки живота трябва да бъдат отнети, за да се стреснат господата, отговорни за обезопасяването на високоскоростните ни пътища, за да бъдат те наистина безопасни?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DBS

    5 0 Отговор
    Да тезе които отговарят за обезопасяването може би са говеда,обаче какви са тези които режат мрежата ,засипват отводнителния канал отстарни,слагат отгоре две платна и си минават напряко през нивата.Това се случва най-често между Драгичево и Студена.Там преди време имаше катасрофа с два коня и кола забила се под камион,не помня за пострадали дали е имало.
    Та идеята ми е ,че малоумието е навсякъде по всички нива в милата ни родина
  • 2 НАТО ВЕЦ

    5 0 Отговор
    Индия майка.
  • 3 Караиванов

    6 2 Отговор
    Ама трябва да стане най-лошото за да се сетят тези говеда от АПИ. Евала за материала. Така трябва да се действа срещу безхаберието. Що в Германия няма крави по магистралата. И друго питам: Ще има ли наказани чиновници? Не, няма да има, щото живеем в България.

    Коментиран от #4

  • 4 Чичу Ади

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Караиванов":

    Вземи прочети първия коментар! В Германия няма крави по магистралите, защото няма толкова българи, а онези които са там за избягали, понеже имат малко повече мозък от останалите в бг. Тези крави да не са диви? Безстопанствени ли са? Ако е така, аз ще ги прибера веднага за да ги "опитомя" на домашна пастърма и кайма... Пастирите на такива стада да им бъдат отрязвани главите и ритани по аварийната лента на магистралата. Докато няма Крумови закони, ще ни залива лошия мат'рял.
  • 5 1234

    1 2 Отговор
    Като не обръщат внимание застрелвайте кравите на място ,пък на когото са ще си помисли друг път ще ги пуска ли по пътищата.Те иначе няма да се научат да си прибират животните.Като не разбират от дума да фалират.