Last news in Fakti

10 Март, 2017 11:58 11 428 12

5-те най-скъпи автомобила от "Женева 2017"

  • скъпи автомобили-
  • женева 2017
5-те най-скъпи автомобила от "Женева 2017" - 1

Тази седмица в Женева отвори врати ежегодното автомобилно изложение, показващо ни най-новите серийни и концептуални автомобили, много от които впоследствие ще се появят по пътищата у нас и по света. 87-ото издание на салона в Швейцария ни показва новостите на 180 компании, които излагат на щандовете си 900 нови модела. Световните и европейски премиери са 148, а сега ще ви разкажем за 5-те най-скъпи коли от автосалон "Женева 2017". Въпреки че точната им стойност все още не е упомената е ясно, че именно това са най-скъпите нови возила на автосалона.

1. Ferrari 812 Superfast5-те най-скъпи автомобила от "Женева 2017"

За 70-годишнината на Ferrari, Скудерията пусна автомобил с нескромното название 812 Superfast, но италианците определено имат с какво да го подплатят. Достатъчно е да отворите дългия капак на моторния отсек и да видите атмосферния V12 двигател с работен обем 6.5 литра. Мощността му е внушителните 800 коня, които се предават само на задните колела. Ускорението до 100 става за 2.9 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.

2. Rolls-Royce Ghost Elegance5-те най-скъпи автомобила от "Женева 2017"

В Женева бе показана версията Rolls-Royce Ghost Elegance, която е направена на базата на удължената версия на модела. Автомобилът е изработен по поръчка на анонимно частно лице и впечатлява със суперскъпарското си покритие. По каросерията на Ghost Elegance са нанесени 1000 диаманта, като цялата изработка по това ексклузивно покритие се прави на ръка. Британците заявяват, че това е най-скъпото боядисване в цялата история на марката.

3. SCG003S5-те най-скъпи автомобила от "Женева 2017"

Тази абревиатура се разшифрова като Scuderia Cameron Glickenhaus 003 Stradale и зад нея се крие едно свръхбързо купе. Прототипът бе показан по-рано, но сега в Женева се състоя премиерата на готовата версия. Автомобилът е оборудван с V-образен турбо осемцилиндров мотор, който притежава мощност от 800 коня. Уникалната аеродинамика на купето позволява достигане на максимална скорост от 350 км/ч, а още при скорост от 250 км/ч купето генерира 700 кг сила на притискане.

4. Pagani Huayra Roadster5-те най-скъпи автомобила от "Женева 2017"

Pagani представи в Женева дългоочакваната открита версия на Huayra, която е смятана за един от най-съвършените роудстъри в света. Това не е просто Huayra без таван. Колата е разработена от нулата, а купето е не само по-леко с 80 килограма от закритата версия, но е и по твърдо. В основата лежи монокок о въглеродни влакна и алуминий, благодарение на който Huayra Roadster тежи само 1 280 килограма, при това с турбомотор V12 с обем 6 литра.

5. Mercedes-Maybach G 650 Landaulet5-те най-скъпи автомобила от "Женева 2017"

Скъпоструващият автомобил не е задължително да представлява хиперкар с мощност над 1000 конски сили. Това доказват специалистите от Mercedes, които имат собствено мнение по темата - G 650 Landaulet. Това е G-Klasse с удължена база и с огромен (450 мм!) клиренс. Въпреки това вътре седалките са от S-Klasse и като цяло салонът е повече от луксозен. За задвижването се грижи V12 с два турбокомпресора, заимстван от Mercedes-AMG G 65. Мощността е 630 к.с., а момента - 1 000 Нм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айеее

    8 24 Отговор
    сичкото му убау, ама ко праи там туй дръво на МБ

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 копеле

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "айеее":

    Ето пак се доказваме че сме прост народ заради този сельо. Нека G класата ви е трън в очите. Разбрала патка от сурватка.

    Коментиран от #9

  • 8 656

    13 7 Отговор
    Мерца засенчи всичко останало освен Ферарито
  • 9 айеее

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "копеле":

    тъй, тъй, ти мой да си, ама аз не съм проуст....за себе си говори, немой да слагаш сички патки в една кошница! Аз цайси немам и затуй виждам, коя каруца не се уписва ф отбора!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Няма смисъл

    12 3 Отговор
    И все пак не разбрахме цял ден колко са скъпи тия автомобили..... Ц, ц, ц язък за изчерпателната статия.
  • 12 майната

    2 0 Отговор
    хахахах...верно..,тия "велики" мозъци от Факти пак сътвориха "уникална" статия....Статия за скъпи коли без нито една цифра....
    Боже прости им..,толкоз могат хората....:)