Last news in Fakti

10 Март, 2017 16:16 11 470 16

Нов съюз: Volkswagen и Tata

  • volkswagen-
  • tata-
  • женева 2017
Нов съюз: Volkswagen и Tata - 1

Немският гигант Volkswagen Group и индийската компания Tata Motors са сключили споразумение за съвместно производство на автомобили, съобщава Autocar India. Меморандумът за разбирателство е подписан на изложението в Женева и предвижда сътрудничество в разработката нова гама возила с марките Tata, VW и Skoda.

Според Autocar India преговорите за оформянето на новия съюз са водени в продължение на повече от година. По неофициална информация бъдещите съвместни модели на двата производителя ще бъдат базирани на платформата AMP на Tata Motors.

Запознати с хода на преговорите твърдят, че отначало немците настоявали за съвместната продукция да се използва тяхното модулно шаси MQB. Впоследствие обаче такова решение е било оценено като прекалено скъпо за индийския пазар, за който на първо място ще бъдат ориентирани бъдещите автомобили.

Експерти коментират, че сключеното споразумение ще позволи на Tata да съкрати разходите си, а пред Volkswagen се открива възможност да укрепи съществено позициите си в региона. Двете компании все още не са коментирали официално информацията за сделката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    24 16 Отговор
    А бе тези от ФАЛцваген и с ескимосите биха подписали само и само да ги има

    Коментиран от #6

  • 2 Milen

    15 8 Отговор
    Mnogo znaete vie samo mrunkate po teq formi
  • 3 112

    20 13 Отговор
    Дизелгейт им изпразни джобовете и сега са готови на всичко.
  • 4 фолгистан

    18 13 Отговор
    Логичен съюз, събра ли се куку и пипе и направили "автомобил" ?
  • 5 вагини

    22 8 Отговор
    Гледат да се намърдат на индийския пазар, че е огромен и има сума ти годи и да си пробутват старите модели и части под нови марки! Все пак са спец това, правят го от години в Европа, що да не могат и в Индия.
  • 6 Драго

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Ще подпишат ако трябва.теб ли да търсят?
  • 7 Патето Яки

    10 5 Отговор
    Volkswagen и Tata
    а къде остана Mama
  • 8 Десислав Попов

    21 9 Отговор
    Айде сега ще ни пробутват Тата за нов модел Шкода на цената на ФВ!
    Типично за тая скапана марка.
  • 9 мъжкар

    12 6 Отговор
    Егати и простотията!!!При тази развръзка на събитията вероятностите са две или автомобилите ва фолксваген да станат грозни като ТАТА или автомобилите на ТАТА ДА СТАНАТ КРАСИВИ КАТО ФОЛКСВАГЕНИТЕ.Тата произвежда едни от най-отвратително изглеждащите и грозни коли в света произведени от супер евтини материали подходящи единствено и само за циганите от Индия.
  • 10 Reinz

    12 1 Отговор
    Не се заблуждавайте, Тата са много големи, не случайно от няколко години притежават Ягуар и Ланд Роувър.
  • 11 jambazina

    18 7 Отговор
    Голема грешка! Сега качеството на Тата ще падне драстично - до нивого на VW, особено ако почнат да монтират DSG, TSI, TDI.
  • 12 ААА

    9 3 Отговор
    Още не излязъл "Ганьо" от болницата,след тежка операция( 8 часа му вадили ръцете от г.з.) , и зинал по тези "немци"-Друго е да продаваш на година по 10 000 000 въшки , а не нови коли, а от догодина да можеш да продадеш и 15 000 000 въшки. Десет милиона коли годишно, не е нищо.Осемнадесет нови завода за коли в Китай-слаба ракия, тези шваби. Нов милиарден пазар в Индия, но друго си е къщичката за пиленца(кокошарник) , с бонус евро-кенеф (септична яма) в двора. Как се правят и управляват около 14 марки автомобили ,и да не си пречат, от тези за арабските шейхове и олигарси, до обикновените служители по белият свят. А събери 3-ма Ганьовци на едно място- двамата ще се сбият ,за откраднатото,а третият ще ги предаде.
  • 13 Гостът

    2 6 Отговор
    Хахахах, качеството на Тата щяло да падне заради VW.
    По-скоро качеството на VW ще падне, заради Тата.
    Дано покрай VW Тата да си оправят малко Ягуарите и Рейндж Роувърите, че са пълна скръб.
  • 14 Shmeker

    3 1 Отговор
    To VW имат съюз с китайски производители. Сега аналогично се отваря вариант за пазара в Индия. И Тата са едни от най-големите там.
  • 15 станчо

    1 0 Отговор
    Аз карам тата 165000 км. Служебна е и не мага да я счупя 2011 година е адски здрава. Който няма тата да не коментира. Имам Рейнж 2012 и колко ядове имам с него да не обяснявам.
  • 16 яка чалгия

    1 0 Отговор
    Сега да си вземат кондьо и азис за рекламни лица.Народната кола в Индия ще се представя като-ромската кола.Вместо кожа и алкантара като опция в новия пасат за Индия ще има китеник,куче играчка и радио с една станция-радио Веселина.