Last news in Fakti

13 Март, 2017 17:11 16 868 13

Чешката полиция сменя Skoda с Hyundai

  • skoda-
  • hyundai-
  • полиция-
  • обществена поръчка
Чешката полиция сменя Skoda с Hyundai - 1

Полицията в Чехия смята да се откаже от досегашния си доставчик на автомобили Skoda в полза на Hyundai. Корейската компания е предложила най-ниска цена в конкурса за обновяване на автопарка на правоохранителните органи, обявен от Министерство на вътрешните работи през април миналата година, съобщава високопоставен източник пред ТАСС.

"Тръжните процедури все още не са приключили, но вече няма никакво съмнение, че фаворит е Hyundai", твърди анонимният информатор. "Корейците ще получат договор за доставката на 616 автомобила за чешката полиция. Предложените от Hyundai цени са без конкуренция. От Skoda много държаха да запазят престижната роля на доставчик, но това не им се удаде."

Чешката полиция сменя Skoda с Hyundai

От Huyndai са предоставили на полицията избор от няколко модела - от малолитражки до лимузини от горния сегмент на средния клас с висока мощност. Skoda от своя страна е предприела "определени юридически действия" с цел доказване на ценови дъмпинг от страна на корейската компания. Чешката Комисия за защита на конкуренцията обаче е отхвърлила претенциите към Hyundai.

Според Idnes.cz от 1993 г. до днес Skoda е доставила на чешката полиция над 17 000 автомобила. Марката подготвя полицейски версии на моделите си за органите на реда в Полша, Словакия, Австрия, Унгария и Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вагини чешки

    30 13 Отговор
    Още един пирон във великата немска авто промишленост !
  • 2 Гост1014

    20 6 Отговор
    Бълха ги ухапала.
  • 3 ооооооо

    22 20 Отговор
    Абе, кой се интересува от вагини и техните производни..Сеат, Шкода..

    Коментиран от #11

  • 4 Евлампи

    15 8 Отговор
    Съобщи ТАСС.То няма СССР,ама има ТАСС.Друг източник на информация няма ли?Попитайте Химлер,шефа на пропагандата.
  • 5 Драйвър

    31 0 Отговор
    Автомобилите на "корейската" компания Хюндай се произвеждат в .......Словакия!Нормално който дава по добри условия-печели,а и Хюндай са доста добри коли в днешно време.
  • 6 Hyundai

    22 2 Отговор
    Дали Хюндай или Шкода, все тая. И двете марки са местно производство. Имам Хюндай И30 и навсякъде по него пише Made in Czech Republic.

    Коментиран от #8

  • 7 ВВП

    10 2 Отговор
    Абе да питам по-запознатите - има ли конструктивна разлика между Хюндай за автосалона и Хюндай за полицията? В смисъл вторите да са с повишена здравина на някои детайли? Знам, че в САЩ полицейските коли нямат конструктивно нищо общо с цивилните им аналози.
  • 8 ДМФ

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "Hyundai":

    Батка,не е все тая. Шкодите са толкова смотани и чупливи и изобщо не ги сравнявай с Хюндай.Не харесвам много Хюндай но спор няма, че са доста корави автомобили.И на чехите им е писнало да са касички с родното производство Шкода ФВ.Имал съм Шкода и мога да е сравня единствено с жигули.Тук в Пловдив преди години един от сот-овете бяха си подновили автопарка с Шкода фабия.Сега няма и помен от Шкода.Постоянно проблеми с скорости ходова част и други подобни.Тези шкоди трябва да ги забранят с закон.
  • 9 Манолов

    9 0 Отговор
    Ми те КИА/Хюндай и в България спечелиха, изглежда навсякъде им е добра цената.
  • 10 Кумa Лисa

    6 2 Отговор
    Щом Хюндай си позволяват по ниска жена от Шкода, те едва ли да глупаци да продават на загуба. Тяхната пазарна експанзия мина отдавна. Задайте си въпроса: Защо тогава в БГ цените им са по високи по класове от Шкода? Значи тук ни ги продават "хюндайци" на безумни цени. Ха сега да видим кой тъпaк ще купува още от тях!

    Коментиран от #12

  • 11 От единия крачул та в другия

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "ооооооо":

    Не тъ знам къв разбирач си , но Шкода са доста прилични коли . Карай си москвето и не се обаждай.....
  • 12 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кумa Лисa":

    В България всичко е с надути цени. Ако не ми вярваш, отвори на която искаш марка българския и примерно английския сайт .co.uk (давам го за пример че масово английски се знае) и сравнявай цени.
  • 13 jambazina

    1 2 Отговор
    Гледайте какво карат бакшишите и вижте колко шкоди има и колко хюндаи, и става ясно кои коли са здрави и рентабилни за много километри. Куките имат същата логика.