Last news in Fakti

15 Март, 2017 22:30 3 801 3

Тиери Ньовил тества бъдещия Huyndai i30N

Първият модел на спортното подразделение на Huyndai все повече се приближава до поточната линия. Той ще ползва за база модела i30 и ще има много външни и вътрешни промени.

Двигателят на автомобила ще бъде 2.0-литров турбо с мощност от 250 конски сили, а в пакета Power Package ще достига до 275 коня. Механичен диференциал с електронно управление щесе грижи за сцеплението на предния задвижващ мост, като за начало скоростната кутия ще бъде шестстепенна ръчна, а в последствие се очаква и осемстепенна автоматична с двоен съединител.

Окачването на автомобила ще бъде регулируемо, ESC системата ще бъде с два режима на работа, а изпускателната система ще се контролира от клапи, като във видеото ще чуем как звучи автомобилът с напълно отворени такива. Режимите на работа на двигателя и окачването ще се променят от волана, където ще присъства бутон N. Този похват е известен от баварците BMW и не е чудно защо той и всеобщата идея за автомобила са сходни с тези на германците, защото главният инженер на подразделението идва от M Gmbh.

С рали пилот от подобна класа, южнокорейците определено ще изберат правилния подход, за да създадат забавен за каране автомобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    10 0 Отговор
    Винаги съм харесвал тази маррка автомобили,здрави и на нормална цена за доброто си качество.Макар,че не претежавам такъв автомобил съм им почетател.Корейците много дръпнаха напред, и дори задминават по качество, доста от автомобилните брандове
  • 2 Десислав Попов

    4 1 Отговор
    Страхотно!Още един много добър хотхеч,ама увеличете мощността,бе хора,как само 250 коня .Можете да го направите
    Успех на отбора във WRC

    Коментиран от #3

  • 3 бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислав Попов":

    повече от 200 коня на предно е лудост.
    Като ще е с много коне или 4х4 или задно.
    Задното ми е единствената причина да ми харесват бмв и мерц, ама с техните фенчета и шофьорчета с фесове не бих си взел.