22 Март, 2017 07:15 19 224 30

Някой да иска Ford Focus RS на 60 километра?

  • ford-
  • focus-
  • rs

Спортната версия на хечбека на Ford от второто поколение е един от автомобилите, които са създадени, за да бъдат карани подобаващо. С неговите 305 конски сили идващи от 2.5-литровия петцилиндров двигател и сурови настройки, това определено не е една от машините, които да приберем в гаража за десетилетия.

Собственикът на този екземпляр обаче, изобщо не е смятал по този начин и поради тази причина автомобилът има навъртяни само 45 мили или около 60 километра от 2009-та година насам и има регистрирано само едно посещение на сервиз. Според обявилите го за продажба Classic Car Auctions, той е успял да събере 134 от общо 135 точки за състояние, което го прави най-новия стар Ford на пазара.

Това състояние е довело и до значително повишение в цената - очаква де автомобилът да бъде продаден за между 32 и 36 хиляди паунда, което е с над 10 хиляди повече от новия модел. Скъп или не, това е един от най-красивите хечбеци с предно предаване, които са създавани до момента и определено бихме се възползвали от възможностите му на пуст планински път или писта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    37 49 Отговор
    Не, Благодаря.
    Не стига че Ford, ми и с обратен волан.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ьььььььььььь

    26 35 Отговор
    Дръще си го...
  • 4 гост

    27 15 Отговор
    Добре бе, новия RS с 4х4 е 40 хиляди евро. И е .аси машината.

    Дръжте си го.
  • 5 Msux

    51 21 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Аз карам Форд и съм супер доволен, следващата ми кола пак ще е Форд а ти си говори глупостите, на никой не пречиш. В България се тачи само VW , е да ама бащата има vw , аз имах - ебати кошниците, добре е , че си взех Форд преди 3 години та забравих за ядове и проблеми. Един приятел ходи да си взима ПОЛО и той ми кара Фиестата към автокъщата и после като си го взе "абе на твойте скорости влизат много по-мазно и по-стабилна се чувства" - това ми е случка от преди 5 дена. Да не говорим тия по-старите Поло какви са грозници. Фиестата я оставям на приятелката, взимам си същия Фокус от снимката 2.0 136 коня , за разлика от 2.0 на VW който е тотал щета. Не искам да ви променям мнението, така е по-добре . Като отидеш при джамбаза той ти иска 9 бона за ГОЛФ 2004-та с двигател който е тотал щета (2.0, 140коня)ама е ГОЛФ , това се търси тук и си правят каквото си искат. Голф 4 за 4-5-6 бона, такава каруца няма никъде, ама цените едни надути, както и да е , има подценявани марки, който са в пъти цена/качество/усещане пред народната марка. И за да не говоря празно, пиши в гугъл Фокус 2 мнения и ще разбереш , защото си доста неинформиран за да говориш такива глупости.

    Коментиран от #8, #21, #24

  • 6 Гост

    15 7 Отговор
    Не искам кола с превъртян километраж.
  • 7 карам си москвича на газ

    24 12 Отговор
    Този минал 60 километра и вече бил в сервиз ???? Искам такъв да подаря на тъщата !!!
  • 8 сдгфхгдй

    26 9 Отговор

    До коментар #5 от "Msux":

    трай бе
    не им отваряй очите
    искаш да поскъпнат и хубавите коли ли?
    от немското по добро нема
  • 9 Аооя

    8 21 Отговор
    За кво бил голем предния прозорец на форда хахах
  • 10 бегачка

    20 31 Отговор
    Има само един хубав форд и това е ПРОДАДЕНИЯ !
  • 11 антрашпиц

    16 4 Отговор
    MSUX.Купи си Форд Фокус 1.8тдци и тогаз ми говори че са добри .Ама не тдди ами тдци.Това е първия комън реил на Форд и е тотална щета.Дюзи и помпа консуматив.Лично съм го препатил...

    Коментиран от #12, #13

  • 12 чичко Хенри Ф

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Ами ако беше прочел малко преди да дадеш парите щеше да си купиш 1.6 TDCI, който е на Пежо. Синът ми кара такъв от 90 к.с., а аз от 109 к.с., понеже като си купувах кола не си намерих от по-слабия мотор. И двата горят малко, вървят добре (не са бегачки) и вече 2.5 години сме само на масла, филтри и гуми.
    Няма да ви отварям очите за какви пари взехме 8 годишни коли.
  • 13 Msux

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    2.0 136 коня е разбратока на Форд със Ситроен и е един от най-здравите двигатели. Който си взима коли на сляпо е така, вместо да седне и да прочете.
  • 14 ждрольо

    8 8 Отговор
    Който е горд кара Форд
  • 15 Гоуст

    11 10 Отговор
    Моля ви не споделяйте мнения за фордовете. Нека да си продължават да си разправят лафовете за циганите, козите, чешмите, прозорците и да си карат дръгливите бмв-та на по 20 години на двойна цена.
    Има ли търсене, ще се вдигне цената на форда и няма да има такава обезценка... Искам да карам хубава кола за малко пари, така че не говорете за ФОРД !
  • 16 Lol

    5 5 Отговор
    Аз пък тази година ще си имам Мустанг 2014 :-)
  • 17 Павел Николов

    22 4 Отговор
    Февруари месец 2016г. Си взех чисто ново Мондео 2.0 tdci 150к.с. автоматик, вече съм му навъртял 35 000км. И нямам никакви оплаквания, а го карам като държавна газка. Вие продължавайте да храните Форд и си карайте таратайките
  • 18 xBMW owner

    19 1 Отговор
    До скоро и аз бях BMWист, но вече съм притежател на мондео и грам не съжалявам.
  • 19 Нико

    9 17 Отговор
    Един Ford запалил през зимата и го кръстили Фокус
  • 20 ЗАКОН

    7 3 Отговор
    Всяка кола рано или късно става ФОРД!
  • 21 бай Иван

    2 11 Отговор

    До коментар #5 от "Msux":

    Последния хубав форд за европейкият пазар е сиера.
    Последното хубаво волво е 900-серията.
    Последната хубава тойота корола е E86.
    Ясно ли ти е накъде бия?
    Дръжте си боклуците с предно, дали са немски френски или каквито и да са.
    бмв и мерц са си малко мангалски, ама са единствените "евтини" коли със задно, не че съм им фен де.

    Коментиран от #22

  • 22 МSux

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "бай Иван":

    Бай Иване, с тия заучени лафове от преди 25 години, недей моля те. Почти всяка марка от ширпотребата има хубави и лоши модели. Давам ти прост пример след голфа който имах си взех Рено Лагуна 2ра генерация(доста кофти кола от към качество),след това го замених за Рено клио и мога да ти кажа, че за тая кола не съм дал и 20 лева за нещо различно от масло и филтри. Като си взимах Форд-а , Реното го дадох на баща ми , че сърце ни недаваше да го продадеме за 2 бона при положение, че не се чупи и има 3.5 извънградски разход с 1.5 dCi двигателя.. Всяка марка си има силни и слаби модели, само при ПРЕМИУМ моделите всичко е пари, и да ти се окаже здрава колата (то трябва да дадеш 2 бона за гуми и по 5 бона за каско, че ги крадат всеки ден)
  • 23 Алфа Ромео

    5 1 Отговор
    Страхотна кола за каране, искам го но с ляв волан.
  • 24 Алфа Ромео

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Msux":

    Абсолютно вярно!
  • 25 атилазмея

    0 6 Отговор
    Да кажат колко са чупливи и са им скъпи частите.
  • 26 amv

    8 0 Отговор
    Дизел никога не съм карал / само бензин - газ/,за това не мога да коментирам дизелите,но имах една фиеста която смазах от каране 4 години.Дал съм около 100 лв за ремонти /предимно окачване-разбираемо защо./Масла гуми и такива неща не броя,защото са задължителни.След това си взех АУДИ - немско и т. н. Преди да му отворят двигателя гореше 1,5литра масло на 100км.
    Сега карам корейска кола ,и смело твърдя че следващата ще ми е Дачия.
    Според мен всеки трябва да кара кола която да му е по джоба,и да има минимална подръжка.
  • 27 ФордФен

    2 0 Отговор
    купих си един фокус преди 7 години неше на 100 000, сега е на 250000, преди товаимах сиера, наследство от баща ми, която доживя 27 години и над 350'000 километра, и двете са с мотори 2,0 бензиновиб и знаете ли какво? Само консумативи, така че пак ще си карам форд, и на сина ми ще купя форд.
  • 28 И аз

    0 1 Отговор
    И аз имах Сиера 1992 г ,сив , седан , модификация - Сапфир , бензин 2.0 !

    Купих я от Австрия на 30 000 - с ударен преден калник и фар !

    За 5 години и 100000 км Смених повече части отколкото на всичките си дванадесет коли след това . Включително деферинциал и основен ремонт на двигателя .

    Голям боклук !

    Хубаво беле задното предаване и сравнително доброто окачване !

    Форда имирал като циганина , без да боледува ! :):):):
  • 29 VW Golf 4 2.0

    1 0 Отговор
    Msux... мога да кажа, че нямаш място да говориш за немския 2.0 при положение, че го карам от 1 година и съм минал 25000 км и единствено масло, гуми и гилтри съм пипал, е тук там някоя крушка, ама при VW, се знае, че им горят крушките, за форд 2.0 не знам, но съм чувал, че са корави, но искам да кажа, че всяка кола или по точно марка си има лоши и добри разработкина двигатели и на VW 2.0 не е една от тях!
  • 30 Кой

    1 0 Отговор
    Кой двигател на VW , бензин или дизел и от коя година , по точно модификация ?

    Щото 2.0 ТДИ до 2008 са много хубави , особено с йорданските глави и пиезо инжекторите , както и не малко DSG кутии дадоха фира !

    То не беше сервизни акции не беше чудо !