23 Март, 2017 09:43 7 711 11

Maserati отзовава Levante за четвърти път за 4 месеца

  • maserati-
  • levante-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания
Maserati отзовава Levante за четвърти път за 4 месеца - 1

3 299 кросоувъра Levante, продадени на територията на САЩ, ще трябва да посетят сервизите на Maserati за отстраняване на възможни неизправности, съобщава американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA). Това е четвъртата кампания, обявена от елитния италиански производител в рамките на четири месеца.

Миналия декември Maserati отзова всички продадени всъдеходи от новия модел заради проблеми с електрониката в студено време и възможно изключване на камерата за движение на заден ход. През януари пък собствениците на S-версията на Levante трябваше да посетят сервизите за преинсталиране на управляващия софтуер на бордовия компютър. Кампанията се наложи заради риска от самоизключване на двигателя и самоволно превключване на скоростната кутия на неутрална при ниски скорости.

Черната серия продължи и през февруари, когато бяха отзовани Levante, Ghibli и Quattroporte заради възможни повреди по снопа от кабели, захранващи механизмите за електрическо регулиране на седалките, за да се избегне риск от късо съединение.

Поредната сервизна кампания пак е предизвикана от възможен дефект на трансмисиите. Осемстепенният автоматик явно продължава да превключва самостоятелно на неутрален режим. Проблемът с изключващите се двигатели също не е отстранен напълно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бегачка

    8 16 Отговор
    Мазерати БОКЛУЦИ !
  • 2 kzl

    7 17 Отговор
    Италианци да ти сготвят някоя манджа - добре.
    Но да ти правят автомобили......
    За 4 месеца - 4 дефекта. Представям си какви кенефи ще са след някоя друга година. Старото Куатропорте имаше ужасен автоматик, по-лош и от СМАРТ. Явно не са си научили урока. По-добре да си правят там ФИАТ Панда и да не се занимават.
  • 3 НикиД

    9 13 Отговор
    пълен Т...К е фирмата Мазерати, както и всички останали напъни на италианския автопром. една работилница за купета и двигател и скоростна кутия от Ферари. лъскава опаковка, претенции за нещо много специално, а то пълен боклук.
  • 4 Евлампи

    5 14 Отговор
    Двигателите са на Ферари. Същите боклуци.
  • 5 Зомбайо

    18 4 Отговор
    Аз да докопам едно такова пък нека да е боклук :).
  • 6 копеле

    4 4 Отговор
    Не са виновни толкова самите автомобили като механика и изпълнение колкото електрониката за управлението им, на скапанite фирмi Magneti Marelli и Olivetti. А двигателят на Ферари си е супер, не говорете глупости...все пак електронен софтуеар трябва да управлява всичко, ако той се скапва каквато и да е колата.....Проблема им е че се правят на големи родолюбци и искат всичко да им е италианско, защото иначе трябва да се обърнат към Bosch Automotive най вероятно
  • 7 Max

    11 1 Отговор
    Не говорете глупости, електрониката е на Бош. Гарантирам го на 100%. А понеже двигателите на Ферари са" боклуци", затова печелят всяла година на ЛьоМан в техния клас.

    Коментиран от #11

  • 8 БМЗЛЕ

    2 9 Отговор
    МОЙТО БЕМВЕ СИ Е С НАЙ-ДОБРАТА ЕЛЕКТРОНИКА, А И ПОЧТИ НЕ МИ ЗАДЪРЖА ВЛАГА В БЪГАЖНИКА
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гощо

    1 6 Отговор
    Колко пъти да повтарям,тия с спагетите и ония с м...тите коли не могат да правят!!!!
  • 11 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Max":

    И аз мисля че е Бош, а Мазерати, Ферари и Алфа Ромео като цяло са уникални коли със страхотна идентичност и чар.