Last news in Fakti

2 Април, 2017 07:15 9 508 12

Най-големият Seat ще се казва Formentor

  • seat-
  • formentor

Първият седемместен кросоувър в историята на Seat ще носи името на географски нос на остров Майорка. Испанският производител вече е патентовал названието Formentor, съобщава Auto Express.

Голямото SUV ще бъде базирано на модулната платформа MQB на Volkswagen и ще бъде конструктивен близнак на Skoda Kodiaq и VW Tiguan. От Seat са си набелязали за основен съперник Kia Sorento.

Испанският кросоувър ще се оборудва с бензинови и дизелови четирицилиндрови турбомотори, които ще задвижват както четирите, така и само предните колела. Премиерата на Formentor е насрочена за средата на 2018 г., а моделът ще се произвежда във Волфсбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАГините sucks

    27 0 Отговор
    Ми, то същото като Шкодата само, че с амблема на Сеат! Гениално! Даже се удучвам че толкова рано са го пуснали, а не като Сеат Ексео, който си е чисто Ауди А4 Б6 само, че от 2008г.
  • 2 Shmeker

    6 9 Отговор
    VAG държи рекордите на Нюрбургринг.
    Освен това както казва Mr. J.C., разликата между ДНК на човек и на шимпанзе е 2%, но в крайна сметка това е огромна разлика.
  • 3 vag

    15 11 Отговор
    Поредната ваг простотия!!!
  • 4 Jack Bauer

    16 1 Отговор
    Touareg=Cayenne=Kodiaq=Formentor и вв'а е.
  • 5 Jack Bauer

    12 2 Отговор
    ... а и забравих =Q7
  • 6 Шкембе чорба

    11 17 Отговор
    Споко бе пак няма да можете да си го купите. Що си късате нервичките. Махайте крачолки, купувайте билетчета за градският транспорт и се наслаждавайте на живота.
  • 7 German cars

    32 4 Отговор
    Купуваш го тоя варел и няколко елблемки на ауди, фф, порше и шкодия и можеш да лъжеш, че имаш 5 жипа. Никой няма да разбере те и без това са еднакви, на тва ще му скърцат малко повече пластмасите ама...

    Коментиран от #9

  • 8 Нямам думи

    8 22 Отговор
    Отворкото от последният пост:
    Много авторитетно се изказваш. Оставам с впечатлението, че ги имаш и петте модела .... ох извинявай така е! имаш ги на А4 формат от списание, рониш сълзи и отиваш да пристигнеш "свинските" опашки на 20+ кочината, която е твоята гордост, която е без платен данък и само с ГО, но на воски, че скъпо...
  • 9 pffff

    14 6 Отговор

    До коментар #7 от "German cars":

    Ама верно , ебати безличните и скучни модели. Тва може да се излъже да си го вземе само някой секски пръч на изплащане и да тарикатее на село.

    Коментиран от #10

  • 10 корса опел пежо

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "pffff":

    Конфекция до дупка!Всичко еднакво, дори от Ферари казаха, че са конфекция и при Ламбо!
    Та очакваният фалит, ще се случи!
    Разбира се Фиат може да купи некоя друга марка, да я окепази още повече!Ха, ха!
  • 11 onq s golfa

    6 0 Отговор
    Гоуем гоуф!
  • 12 Driver

    3 1 Отговор
    Нормално,след така наречения "дизел гейт" реномето на VW и Audi се срина на Американските и Азиатските пазари,заради което сменят марките и на преден план пускат по не познатите до сега извън Европа Skoda i Seat,които между другото се продават на по ниска цена от аналозите си от Vw и Audi,което е добра новина за феновете на качествените немски автомобили!