Last news in Fakti

4 Април, 2017 22:15 14 187 2

Мафиотско Ferrari мина към добрите

  • ferrari-
  • 458-
  • 458 spider-
  • полиция-
  • италия-
  • незаконно придобито имущество-
  • конфискация
Мафиотско Ferrari мина към добрите - 1

Конфискувано от мафиот Ferrari 458 Spider "облече" полицейска униформа и занапред ще служи на закона в преследване на престъпници по италианските автостради, съобщава La Stampa. Суперкабриолетът от Маранело е поредната придобивка за апенинските сили на реда, които миналата се сдобиха с прехващач Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, а неотдавна приеха на въоръжение второ поред Lamborghini Huracan.

За разлика от бика от Сант' Агата Болоньезе, който освен да лови бандюги ще трябва да играе и ролята на доставчик на кръв за преливане и органи за присаждане, 458 Spider ще има по-спокойна работа. Италианската полиция ще разчита на психологическия ефект, който предизвиква подобен автомобил.

Според La Stampa кабриолетът бил отнет от престъпен бос от Милано през септември 2015 г. по силата на Закона за конфискация на незаконно придобито имущество, който позволява на полицията и пожарната да запазват част от иззетата собственост. Така органите на реда не само решават някои от логистичните си проблеми, а и показват нагледно какво се случва със скъпите покупки, с които чешат егото си лошите момчета.

Брандираният с цветовете на полицията спайдър надали ще бъде последната придобивка на силите на реда в Милано. През последната година тамошната мафия се е простила с 29 автомобила и 3 мотоциклета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо Дебелия Меч

    12 1 Отговор
    И в България ако правеха така още от 1995 щяха да са оборудвани с супер яките возила а не както сега да въртят 20 годишни опели и подобни каручки.... И сега както интересът за полицейска професия е намалял ако ги оборудват с колите на нашенските ''гангстери'' интересът ще се увеличи с новите и лъскави колички

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мечо Дебелия Меч":

    Всъшност държават конфискува всички возила с които са извършени разни престъпления като контрабанда, или пък са придобити с престъпна дейност, не може да си плащате задълженията и т.н. повечето ги продава, но по-новите остават да нея, като ги раздават на всички институции и общини. Прокуратурата и съда, като големи връзкари, много обичат да се уреждат със скъпи лимузини, щото нало много работа вършат и трябва подкупните им задници да се возят на удобно.