Last news in Fakti

6 Април, 2017 10:57 29 731 33

Ето го краля на кросоувърите

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • glc-
  • coupe-
  • 63-
  • s
Ето го краля на кросоувърите - 1
Mercedes-AMG GLC 63 S Coupe

Представянето на най-бързия кросоувър ще се състои в Ню Йорк. Там Mercedes ще покаже две версии на колата AMG GLC 63 - - стандартна и Coupe, които са снабдени с четирилитров V-образен осмак с два турбокомпресора.

Базовият вариант AMG GLC 63 е с мощност 476 конски сили, а максималният му въртящ момент е 650 Нм. Автомобилът развива максимална скорост от 250 км/ч. (електронно ограничена), а ускорението до 100 става за 4 секунди.

По-мощната версия GLC 63 S разполага със същия агрегат, който обаче е форсиран до 510 конски сили. Максималната му скорост също е ограничена на 250 км/ч, но ускорението от място до 100 км/ч. става за 3.8 секунди.

С този Mercedes няма да могат да се мерят дори сегашните законодатели в сегмента Porsche Macan, Audi SQ5 и BMW X4. За сравнение ще кажем, че най-мощният Macan, който е и най-бърза за момента, ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 сек.Ето го краля на кросоувърите
Mercedes-AMG GLC 63 S

Така още с първата си поява Mercedes AMG GLC 63 ще се сдобие с титлата "Крал на кросоувърите". Четирилитровият двигател работи съвместно с деветстепенната скоростна кутия AMG Speedshift MCT.

През тази трансмисия момента се предава и на четирите колела, като от компанията използват за целта ново поколение на 4х4 системата си 4Matic+, която е снабдена с многодискова муфа отпред, автоматично разпределяща момента между осите.

Трябва да се отбележи и наличието на заден самоблокиращ се диференциал, който при S-версията е електронно управляем. Спирачната система е еднаква и за двете версии - с шестбутални супорти отпред, а окачването е пневматично.

Още нещо, на което трябва да се акцентира, е, че Mercedes-AMG GLC 63 за първи път показва новата AMG външност, която се характеризира с вертикални елементи в радиаторната решетка. Визията е заимствана от състезателните Mercedes-и от 50-те.Ето го краля на кросоувърите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам ли

    20 25 Отговор
    В тоя клас може, но в горния има едно име Jeep Srt8 и там остава всички в точка на 400-1000м. 😂

    Коментиран от #9

  • 2 YAMAHA

    7 11 Отговор
    Мдааа 707 коня
  • 3 не става

    37 18 Отговор
    Поредния кАмпютАр на колела, дет на реален тест ще покаже различни цифри от тия в рекламата!
  • 4 Iliq

    24 18 Отговор
    Ще прощавате, ама макар и марката си, много ми е грозновато.
    Като си го представя такова озъбено, управлявано от още по-озъбено и плоско същество...
  • 5 джигитЪТ

    27 27 Отговор
    това нещо може ли да излезне извън пътя ??? или на първата кал ще затъне.Немските кошници не ми ги хвали.
  • 6 Германеца

    21 22 Отговор
    Какъв крал та това прилича на КИА с тая решетка отпред
  • 7 Зорлем

    28 16 Отговор
    Абе като вземат да ги показват тези СУВ-ове с нископрофилни гуми и де що има кон наоколо започва да умира от смях...
  • 8 бай Иван

    15 15 Отговор
    Мега грозотия която става само за перчене
  • 9 Дядо Мраз

    14 18 Отговор

    До коментар #1 от "Знам ли":

    Какво си пушил, на това тъпото италиано-американско нещо му трябват 4 чифта гуми и 7 галона бензин, за да мине 8 метра. Това, че една кола има 700 коня не означава, че е бърза. А и тук говорим за хубави коли, не за локомотив от Фиат с американски парен двигател на въглища, заимстван директно от 50-те години на 19 век. Той затова и е толкова евтин.

    Коментиран от #10

  • 10 User

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо Мраз":

    А какво разбираш ти под бърза кола?
    Аз си мислех че бързина и управление са две различни(с малка връзка) неща.
    Ако ще говориш за комфорт-купи си един хубав, голям диван и си лежи на него, много по-комфортно ще ти е, пък и по-евтино.
    А хамериканските двигатели са си много добри(8-маците и 10-ците).
    Айде карай гоуфо и мълчи.
  • 11 BlackBox

    20 4 Отговор
    Напук на всички хейтващи коментари колата е брилянтна и много красива, а това че повечето от нас тук не можем да си я позволим не я прави грозна и бавна! А колкото до разхода, който има пари да си я закупи, горивото и средствата за него ще са най-малката грижа. ! Нека да видим конкурентите с какво ще отговорят, макар и вече да си остана привърженик на Мерцедес.

    Коментиран от #15

  • 12 георги

    5 10 Отговор
    Ауди Q5
  • 13 Японеца

    5 22 Отговор
    Браво на амг, вече 10-та година не могат да стигнат Годзила.
    още през 2007г. Нисан ГТР даваше 3.7 фабрично!
  • 14 Автора на статията явно не се

    4 7 Отговор
    Ограмотява редовно
    Тесла моделХ прави 100 за 3.6
    Ако някой от големите играче не сложи и електрическа установка няма да станат нещата.....
  • 15 бай Иван

    8 13 Отговор

    До коментар #11 от "BlackBox":

    Напротив, факта че е все едно са боднали радиатор от соца отпред и формата й е като на пластмаса разтопена във фурна(задницата е без коментар) не означава че нямаме пари и затова не ни харесва.

    Коментиран от #23

  • 16 Mercedes

    7 9 Отговор
    Super si e kolata.Konkurenciqta e dalech nazad.Bmw x4 e pulen smqh a audi sq4 e totolno nedorazomenie.Vupreki che tozi segment izobshto ne mi haresva ,bezmislen e mercedesa e super.Moje bi samo porsche macan moje da se sravnqva s nego
  • 17 Сап

    11 16 Отговор
    Краля на кросоувърите е BMW X6M и това го знаят много хора
  • 18 Ех смешкоооооо

    4 10 Отговор
    Истината боли май:
    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/27709-180-000-leva-e-cenata-na-tesla-model-x-v-evropa/
    3.4 сек до 100
    Тишинаааааааа

    Коментиран от #22

  • 19 Гост 33

    5 7 Отговор
    Като всички SUV автомобили на марката, съм убеден , че и този страда от недобро завиване и мудно управление в сравнение с конкуренцията от BMW и Audi. Иначе ускорението 100% e по-добро и от на двата...За мен статията е изчерпателна, но не отговаря на фактите и за мен те са : Мерцедес най-накрая направи читав SUV и всички медии са в хаос, защото може би в крайна сметка са създали първия си конкурентен SUV. Специално в този клас, победата им в продажбите е невъзможна поради ред причини, криещи се основно в технологията, както е невъзможна за Jeep, Nissan, Toyota, Honda и още много други...
  • 20 М да

    19 5 Отговор
    М даа, както винаги Ганьо Балкански, като прочете статия за шедьовър в автомобилостроенето, което Бай Ганя - НИКОГА няма да може да си позволи (дори и след 20 години, поддръжката на бижуто ще е непосилна за ниско интелигентния Ганьо), започва здраво да плюе и да хейтва! Защо бе Ганьо? Това че си беден и незначителен червей в социално икономически аспект, не означава, че колата е лоша, напротив, тя е шедьовър, който само ще го гледаш на картинка, а хората с широко и мащабно мислене ще изпитват непрекъснато удоволствие от карането му!
  • 21 Човек

    18 4 Отговор
    А,бе папагали с папагали-не бил хубав.Перфектен е,бос по гвоздеи ще мина само да ми го дадът.Що за болни мозъци сте да плюете по хубавото.
  • 22 Benz V8

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ех смешкоооооо":

    Недей да сравняваш тритонен електрически носорог с AMG. Айде карай модел ХЪ с педала до метала между Мюнхен и Берлин и кажи колко дни ще ти отнеме да стигнеш до крайната дестинация. А би ли тръгнал в скоро време от Варна към София с електромобил?!? Без значение кой?
    Аман от коне с капаци. Електромобилът в сегашния си вид НЕ Е готов и не е конкурентноспособен, затова не влиза в никакви класации, в които се споменава AMG. Теслите са за хора с повече пари от акъл, да ходят на неделен шопинг до мола. Само за това стават. Нито са спортни коли със специално поведение на пътя, нито нищо.
  • 23 BlackBox

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "бай Иван":

    Въпрос на вкус. Който е фен на други марки естествено, че няма да му хареса. А и никой не Ви кара насила да ги харесвате, нито да ги купувате, щом не Ви харесва, обърнете се към Ауди или BMW. :)
  • 24 Mercedes-Benz

    5 9 Отговор
    Страшен звяр, визията е уникална с решетката Panamericana!
  • 25 aaaaa

    3 7 Отговор
    не им ли изтече времето на тези легени
  • 26 Тид

    5 6 Отговор
    Незнам кой е най бърз но италианците предлагат някакво Alfa Romeo викат му Stelvio та то е с агрегатче две цияло девет V-шестак с две торбинки и 505 конски силици и тежи чудовищните хиляда и шестотин килограма.Та незнам кой е по Бърз!!!
  • 27 Кобрата

    10 1 Отговор
    Харесвам много Mercedes, не искам да изказвам негативно мнение, но някак доста се промениха Mercedes-ите в последните няколко години.
    Истинските Mercedes-и взеха да изчезват...новите сякаш ги правят за разглезени синковчета, които харчат парите на мама и на тати...
    Някак си изглеждат като играчки, не са онези стегнати и изискани машини, каквито бяха Mercedes-ите до 2012-та година. Ламарините им са доста слаби и при удар се сгъват като като фазер, старите бяха далеч по-здрави и масивни машини.
    Вградените конзоли взеха да изчезват, а класическите километражи ги заместиха с електронни...също и емблемите ги правят някак по фалшиви...това е лично мое мнение.
  • 28 гощо

    2 0 Отговор
    Добрееее.....за втори път най бърз СУВ!!!!
  • 29 Самоковския компир

    0 5 Отговор
    Има ли възможност да му се сложи ремарке че искам да го тваря с компири... Коня ми умря и няма с кво да ходя на бахчата пък там голяма кал....

    Коментиран от #30

  • 30 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Самоковския компир":

    Вземи си един Москвич, недей да се набутваш с много пари за нова кола след като ще ходиш с нея на къра...вземи нещо по-обикновено!
  • 31 Майтап да става

    2 1 Отговор
    Фен съм на Мерцедес,но с тази решетка са го докарали като единия от бъбреците на БМВ.Хахахаха
  • 32 Иво

    2 1 Отговор
    Скоро имаше директно сравнение с Volvo XC90 инсе видя кой-кой е...
    Volvo for life!
  • 33 blabla

    0 0 Отговор
    nema sansa pod 4 sec 100km, prvo testirajte a potoa pisuvajte...