Last news in Fakti

19 Април, 2017 13:54, обновена 19 Април, 2017 13:59 11 788 12

Френски Tiguan от Opel

  • opel-
  • grandland x-
  • франкфурт 2017
Френски Tiguan от Opel - 1

Opel явно няма никакво намерение да произвежда моделите си с повишена проходимост в Германия. След Frontera и Antara, която се сглобяваха съответно в Англия и Корея, новият кросоувър Grandland X ще се прави в завода на PSA в Сошо, Франция.

Френски Tiguan от Opel

В това няма нищо странно, тъй като за разлика от предшествениците си моделът не е базиран на платформа на General Motors. Всъщност бъдещият конкурент на Nissan Qashqai и Volkswagen Tiguan може да се смята за френски автомобил, тъй като представлява технологичен близнак на Pugeot 3008 и Citroen C5 Aircross.

Френски Tiguan от Opel

Grandland X е дълъг 4 477, широк 1 844 и висок 1 636 мм при междуосие 2 675 милиметра. Това го прави 20 сантиметра по-голям от другия представител на семейството Crossland X (базиран на свой ред на Peugeot 2008) и с 10 - от Nissan Qashqai. Багажникът поема 514 литра (1 652 при сгъната задна седалка) или с 84 литра повече, отколкото японския бестселър.

Френски Tiguan от Opel

От Opel не разкриват с какви двигатели ще се оборудва новият им кросоувър. Те обаче надали ще се различават от моторите на френската рода. 3008 и Citroen C5 Aircross са достъпни с бензинови агрегати с обем от 1.2 до 1.6 литра (130-165 к.с.) и дизели с мощност до 180 коня.

Френски Tiguan от Opel

Както често се случва в избуяващия сегмент на кросоувърите напоследък, Grandland X ще се предлага само с предно предаване въпреки офроудърското пардесю, което е надянал. Функциите на двойното задвижване ще се опита да поеме системата Grip Control, която оптимизира работните алгоритми на стабилизиращата програма и системата против пробуксуване към пътните условия.

Френски Tiguan от Opel

В оборудването на Grandland X влизат адаптивен круиз контрол, 360-градусово видеонаблюдение, адаптивни светодиодни фарове, подгряване на волана и седалките, безжицно зарядно за мобилни устройства и др.

Френски Tiguan от Opel

Новият кросоувър на Opel ще дебютира пред публика на изложението във Франкфурт през септември, а продажбите започват в началото на 2018 г.

Френски Tiguan от Opel

Френски Tiguan от Opel


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мазало

    5 33 Отговор
    Некакъв пълен пастет от инженерно недоразумение ми изглежда тоя дрЪварски опел...
  • 2 Ловеца на поршета

    16 24 Отговор
    Как е възможно в природата една консервна кутия да се разгражда за сто години а един Опел да ръждясва за десет!
  • 3 ba4kator

    25 2 Отговор
    Ако ми го предложат не бих го върнал.
  • 4 гост

    6 25 Отговор
    Пежото е мнооого по-добро от това. И като ще е едно и също под тенекията защо да е сдухан и на нищо не приличащ опел като може да е готино и футуристично пежо, вероятно и по-евтино?
  • 5 German cars

    30 4 Отговор
    Само не разбирам защо сравнявате всичко с vw? Тигуан от Опел? Пфффф! Тоя трошляк тигуана нито е иноватор в класа си, нито е пример за качество - пълен боклук. А относно колата по-горе, дано не сложат някой изтръпнал бензинов двигател на пежо, че тия там никакви ги няма. Дизайна е супер.
  • 6 До Ловеца на ко беше там

    14 1 Отговор
    Ела да видиш астра на 20г без ръжда и до нея бокстер на 15 гнил като на ковчег дъските
  • 7 Ламбо

    13 5 Отговор
    Само като прочетох с какви възможни двигатели ще се предлага и ми се додрайфа.
  • 8 чичко с мустачки

    15 3 Отговор
    Хубаво е барнат, ама вече това не е Опел. Наречете ме предубеден и ми хакнете минусите
  • 9 Григор

    14 0 Отговор
    Не ви знам какви блъскани каруци 19 ръка карате, но Опел далеч не е най ръждясващия автомобил.
  • 10 Дончо спиртосания

    5 0 Отговор
    Тея французи пък кога купиха марката кога успяха да направят фейслифт за модела...Егати и бързаците
  • 11 ккк

    1 1 Отговор
    Мен лично доста ми допада дизайнерската линия на Опел в много от моделите и то от много години насам, с определени изключения при някои. А този тук направо може да се подреди в челната позиция - наистина красив автомобил. Стига да е достатъчно просторен и практичен/удобен за ползване, че за по големите и високи хора предишната Mokka X е малко неудобна. Да виждам, че дадените данните са внушителни за размера , но то и при други е така, но вътре е тясно.
  • 12 герман

    0 0 Отговор
    И цена 60000 с ддс