20 Април, 2017 10:58, обновена 20 Април, 2017 11:01 3 991 5

Jeep крои хибридна шапка на Volkswagen Teramont

  • fiat chrysler automobiles-
  • jeep-
  • yuntu-
  • commander-
  • шанхай 2017
Jeep крои хибридна шапка на Volkswagen Teramont - 1

Серджо Маркионе крои грандиозни планове за бъдещето на Fiat Chrysler Automobiles в Китай, които просто няма как да бъдат осъществени без ролята на електрическите и хибридни технологии. Това обяснява защо една от най-ценните марки в портфейла на италианско-американския концерн Jeep представи флагмански всъдеход с комбинирано задвижване на салона в Шанхай.

PR-отделът на FCA не се впуска в технически подробности за Yuntu, както е наречен автомобилът. В свободен превод името означава "Облакът атлас" по подобие на фантастичния филм на Анди и Лана Уашовски от 2012 г.

Jeep крои хибридна шапка на Volkswagen Teramont

Може само да се гадае на каква платформа е построен Yuntu, но съвсем не е изключено серийната версия да е асфалтов каубой с предно предаване, тъй като китайците хич не придирят за проходимостта. В момента в гамата на FCA има само един plug-in хибрид - Chrysler Pacifica - и новият всъдеход като нищо може да е построен на същата база.

Ако това се окаже така, под предния капак на Yuntu би трябвало да работи силова установка, съставена от бензинов V6 и електромотор със системна мощност 250 к.с. В хибридната Pacifica йон-литиева батерия с капацитет 16 кВтч позволява изминаването на 50 км само на ток.

Jeep крои хибридна шапка на Volkswagen Teramont

Новият голям Jeep ще глези пътниците с шикозни кресла, тапицирани с монитори, и декорации от истинска дървесина. Каросерията няма централна колонка на покрива, по чиято дължина има панорамно стъкло.

Jeep крои хибридна шапка на Volkswagen Teramont

По данни от китайските медии серийната версия на Yuntu ще бъде готова догодина. Моделът с почти пълна сигурност ще се появи и на американския пазар, но под друго име (най-вероятно Commander). Основен конкурент на новия Jeep ще бъде Volkswagen Teramont, чието име в Щатите е... Atlas.

Jeep крои хибридна шапка на Volkswagen Teramont


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗНАМ ЛИ

    6 4 Отговор
    Искам го, но нямам желание 😁

    Коментиран от #2

  • 2 Знам си

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЗНАМ ЛИ":

    желание... да работиш, за да си изкараш. ;)
  • 3 Работа

    4 1 Отговор
    с работа, не ще изкараш ;)
  • 4 Shmeker

    1 4 Отговор
    Фиат и Крайслер са хубави коли, но не им се работи всеки ден.

    Не знам кой ги купува.
  • 5 MSux

    11 1 Отговор
    до 4

    Това че ти не знаеш кой ги кара е без значение. Осведоми се. Имаш интернет

    Факт е че форума на Фиат е един от най-големите по посещаемост и на фенове. А Фиат карат толкова българи почти колкото и БМВ

    Публикувано във факти.бг:
    1. Volkswagen (515 796)
    2. Opel (441 995)
    3. Mercedes-Benz (299 776)
    4. Ford (263 474)
    5. Renault (258 017)
    6. Peugeot (194 924)
    7. Audi (181 034)
    8. BMW (160 667)
    9. Fiat (148 687)
    10. Citroen (108 791)

    https://fakti.bg/avto/219144-vijte-kolko-i-kakvi-koli-se-prodavat-v-bg

    Имал съм Крайслер. Здрав е като танк няма чупене. Имал съм и Фиат. Чудесна градска кола за всеки ден, евтина за поддръжка и икономична. Сега карам Голф и не бих казал че е па здрав от Фиата, а градско харчи повече